Galeria echipei FC Argeș îl acceptă acum pe Săndoi ca antrenor, cu toate că primarul și clubul n-au răspuns solicitării ei. „Încercăm să înțelegem decizia conducerii”

Marius ANGHEL 14 Dec. 2017, 15:55 Campionat

Imediat după ultimul meci desfășurat în 2017, acel 2-0 cu ASU Politehnica Timișoara, FC Argeș a anunțat pe site-ul oficial că antrenorii interimari și-au încheiat cu brio înțelegerea contractuală pe care semnaseră, până la finalul primei părți a sezonului, și că aceștia vor reveni la grupele de juniori pe care le pregăteau înainte. Augustin Eduard și Paul Ciobanu au obținut cinci victorii și o înfrângere în scurtul lor mandat, iar primul dintre aceștia chiar declara după jocul cu Poli că e dispus să continue dacă șefii clubului își vor da seama că a făcut o treabă bună la echipă. Ulterior, probabil mustrat de conducători, a revenit cu o declarație în care a comunicat că mulțumește pentru încrederea care i-a fost acordată și că își va continua munca de antrenor al juniorilor.

În locul lui Augustin Eduard, Emil Săndoi va fi numit antrenor la FC Argeș, fostul selecționer al naționalei de tineret confirmând mutarea la finalul jocului din etapa a 21-a, desfășurată sâmbătă trecută. Însă clubul piteștean nu a făcut nici până acum anunțul înstalării pe banca tehnică a fostului jucător al Craiovei și FC Argeș.

În toată această situație a antrenorului au intervenit și membrii galeriei Peluzei Nord Pitești. Suporterii emiteau un comunicat prin intermediul căruia cereau conducerii clubului, cât și primarului Piteștiului, Cornel Ionică, să se răzgândească și să nu facă schimbări pe banca tehnică, considerând că Augustin Eduard și Paul Ciobanu au făcut o treabă bună la FC Argeș și că merită să își continue munca. Galeria cerea jucători pe posturi deficitare, nu schimbarea antrenorului. În încheiere, aceștia spuneau au „dreptul să ne spunem părerea și să fim critici și tranșanți dacă este cazul”.

Însă, FC Argeș, cât și edilul Cornel Ionică nu au avut nicio reacție oficială de la transmiterea acestui comunicat. În schimb, suporterii de la Peluza Nord au revenit cu un nou comunicat în care transmit o altă atitudine. Spun că echipa a încheiat anul în obiectivul impus de primărie, admit din nou că Augustin Eduard și Paul Ciobanu au merite în revenirea echipei pe final de primă parte a sezonului, regretă despărțirea de ei și transmit că încearcă să înțeleagă decizia conducerii clubului de a-l aduce antrenor pe Emil Săndoi

„FC Argeș încheie prima parte a sezonului din anul revenirii în liga a 2-a, pe locul 7, încadrându-se, astfel, în obiectivul impus de Primăria Pitești. Ultimele 6 etape au însemnat o revenire la un fotbal ofensiv, jucat prin implicare maximă și dăruire, în contrast parcă cu atitudinea arătată în teren în prima parte a campionatului. Este evident că cei doi antrenori cu statut de interimari, Augustin Eduard și Paul Ciobanu, au fost principalii vectori ai schimbării în bine. Și-au dovedit priceperea pe plan tehnic și motivațional, punând suflet în activitatea prin care au ajutat clubul la care au jucat. Regretăm despărțirea de ei, însă încercăm să înțelegem decizia conducerii clubului care, la momentul respectiv, i-a angajat pe perioadă fixă, până în iarnă, asumându-și riscul pentru o soluție de avarie care putea să nu fie câștigătoare. Sperăm ca venirea lui Emil Săndoi (încă neconfirmată de oficiali), va reprezenta o nouă etapă în evoluția echipei și, pentru anul următor, un plus în anunțata luptă pentru promovare.
Până atunci, aplauze pentru băieți și pentru cei doi antrenori”
, iată noul comunicat postat pe pagina de facebook pe care o dețin membrii Peluzei Nord Pitești.

Acesta era comunicat inițial, cel în care cerea continuitate pe banca FC Argeș:

„Suporterii echipei FC Argeș susțin oamenii care au pus umărul la clădirea numelui acestui club. Ne dorim promovarea a cât mai multor nume reprezentative din istoria noastră, în cadrul clubului.
O vorbă înțeleaptă spune că ce merge bine, nu trebuie schimbat.
Considerăm că în această iarnă este important să fie aduși jucători pe posturile deficitare, NU să schimbăm banca tehnică. 15 etape am acceptat sub-mediocritatea, acum nu mai acceptăm performanța?
Cerem conducerii Fotbal Club Argeș Pitești și domnului Cornel Ionică să se gândească foarte bine înaintea luării deciziilor ce au legătură cu viitorul echipei. Vrem și vă cerem ca domnii Paul Ciobanu și Eduard Augustin să își continue activitatea pe banca tehnică a echipei.
Atașamentul necondiționat față de echipă, demonstrat etapa de etapă, indiferent de condiții sau de distanță, ne dă dreptul să ne spunem părerea și să fim critici și tranșanți dacă este cazul.
Suntem siguri că acest punct de vedere este unanim susținut de toți suporterii FC Argeș”
.

După 21 de etape desfășurate în Liga 2, FC Argeș se clasează pe locul 7, cu 34 de puncte, dintre care trei a obținut la „masa verde”, cu Luceafărul Oradea. Piteștenii au 9 victorii, 7 egaluri, 5 înfrângeri și un golaveraj pozitiv: 28-16.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fb FC Argeș

Marius ANGHEL 14 Dec. 2017, 15:55 Campionat
Pe aceeași temă