FRF nu a luat nici acum o decizie în privința derby-ului întrerupt dintre UTA și ASU Poli. Timișorenii se așteaptă la o amendă usturătoare: „Ceea ce s-a întâmplat a fost o ticăloșenie”

Marius ANGHEL 04 May. 2018, 21:20 Campionat
FRF nu a luat nici acum o decizie în privința derby-ului întrerupt dintre UTA și ASU Poli.** Timișorenii se așteaptă la o amendă usturătoare:

Deși au trecut zece zile de la meciul neterminat dintre UTA și ASU Politehnica, încheiat în minutul 60, la scorul de 0-0, după ce timișorenii au părăsit terenul pentru a fi solidari cu suporterii, lăsați în afara stadionului, deocamdată comisiile FRF nu au dat niciun verdict în privința scorului final al jocului. Miercuri, Zoltan Feher a reprezentat clubul timișorean la Comisia de Disciplină și Etică, iar săptămâna viitoare sunt citați cei de la UTA, mai concret, Claudiu Drăgan. Așadar, deocamdată, nu există un verdict, dar alb-violeții sunt realiști și știu că vor avea de suferit repercusiuni.

Deși au fost citați și Zoltan Feher și Marius Cociu, la comisie a mers doar primul, team-manager al echipei. Feher fusese eliminat din prima repriză a meciului de la Șiria, deoarece a păruns pe teren pentru a calma jucătorii, stârniți de la un schimb de replici dur între Motreanu și Manea. Cei de la UTA l-au reclamat însă și pe managerul sportiv Cociu. „Nu am primit nicio adresă cum că ar trebui să fiu eu prezent în nume personal. A mers Zoli la București și am trimis un memoriu, săptămâna viitoare vor fi citați cei de la UTA. Am văzut că s-a vehiculat și numele meu, cei de la UTA au scris în memoriu că am intrat în teren”, ne-a declarat Marius Cociu.

Cociu a coborât însoțit de cei doi observatori ai meciului

Marius Cociu se află, într-adevăr, la un moment dat pe suprafața de joc, dar când meciul era oprit. „Eu mi-am asumat să pun în practica decizia întregii conduceri a clubului. I-am comunicat lui Codru Grădinariu, cel care se ocupa de pază, că vreau să merg să vorbesc cu observatorul de joc. Am mers și i-am anunțat pe Viorel Lolea, observatorul de joc, și pe Dan Monea, observatorul de arbitri, ce vrem să facem. Ei au venit cu mine pe teren, unde i-am comunicat decizia rezervei de arbitru (n.r. – Marius Omuț), care i-a comunicat arbitrului de centru (n.r. – Florin Mazilu) și care ne-a anunțat că avem trei minute până se fluieră finalul de joc”, a povestit oficialul.

Alb-violeții nu îi iartă pe arădeni că le-au vândut bilete și nu le-au permis să vadă meciul

Cei de la ASU Poli știu că vor pierde jocul cu 3-0 și vor fi depunctați cu alte trei puncte. Cociu e de părere că și amenda va fi foarte mare, undeva între 15.000-20.000 de euro! Oficialul speră însă ca gestul echipei să fi avut impactul dorit.

„Ceea ce s-a întâmplat a fost o ticăloșenie, drept urmare și răspunsul celor din galeria de la UTA. Ei ne-au vândut biletele și au interzis accesul celor care sunt în organigrama clubului. Noi avem un parteneriat între Politehnica și Druckeria, prin care Druckeria se ocupă de management și organizare jocurilor. După cele apărute în presă, și Protecția Consumatorului ar putea să se autosesizeze”,a mai precizat managerul sportiv.

Acum, ASU Politehnica are 48 de puncte și e pe locul 7. Meciul cu UTA s-a întrerupt la scorul de 0-0, după 60 de minute de fotbal.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 04 May. 2018, 21:20 Campionat
Pe aceeași temă