FOTO | Jucător important de la FC Argeș, prins într-o casă de pariuri. Clubul i-a reziliat imediat contractul: „Nu suntem de acord și nu tolerăm așa ceva”

Marius ANGHEL 12 Mar. 2019, 14:23 Campionat

Pe lângă anunțul că Emil Săndoi „a mai primit un răgaz din partea conducerii clubului”, urmând ca după meciul de sâmbătă, de la Timișoara, cu ASU Politehnica, să se hotărască soarta sa pe banca tehnică a echipei FC Argeș, gruparea piteșteană a luat o decizie drastică și în privința unuia dintre jucătorii din lot. Costinel Gugu (26 de ani) a fost dat afară după ce a fost surprins într-o casă de pariuri.

Numărul jucătorilor care în acest sezon au fost sancționați de Federația Română de Fotbal pentru că au fost prinși sau au recunoscut că joacă la pariuri s-ar putea mări în scurt timp. După Cristian Pădurariu (ACS Poli), Mihai Voduț (Viitorul) și Valentin Bărbulescu (Sportul Snagov), următorul fotbalist care ar putea fi suspendat și amendat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF pentru că joacă la pariuri, lucru interzis de regulament sportivilor, ar putea fi fundașul Costinel Gugu.

Până atunci, lui Gugu i-a fost reziliat contractul, luni, de către FC Argeș, după ce un site local argeșean, stiridepitesti.ro, l-a surprins pe fotbalist într-o casă de pariuri. Duminică dimineața, fundașul care cu o zi înainte a fost integralist în meciul terminat la egalitate, scor 0-0 cu Energeticianul, de echipa sa la Petroșani, a fost fotografiat într-o agenție de pariuri din Pitești, analizând tabelele de pariuri.

Chiar dacă Costinel Gugu a infirmat că joacă la pariuri, în fotografia respectivă cel în cauză fiind susprins cu spatele, Cristian Gentea, președintele Consiliului de Administrație al clubului FC Argeș, a hotărât să-l dea afară pe jucător și a transmis că l-a pârât la FRF.

„Evident că jucătorul infirmă că a fost duminică la o casă de pariuri. Numai că, noi am luat măsuri încă de astăzi dimineață. Jucătorului Gugu i s-a reziliat contractul. Am anunțat și Federația Română de Fotbal pentru că așa se procedează și nu vrem să avem alte probleme și din punctul acesta de vedere. Oricum nu suntem de acord și nu tolerăm așa ceva. Să fie clar pentru toată lumea!”, a anunțat Gentea prin intermediul paginii de facebook a echipei FC Argeș.

Originar din Craiova, Costinel Dănuț Ionuț Gugu a fost achiziționat de FC Argeș în vara lui 2018, după ce ultima dată jucase la CS Mioveni. În România revenise în 2016, după un an petrecut în Franța, la Le Havre. Anterior a mai jucat la U Craiova, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan Severin și ASA Târgu Mureș.

În acest sezon evoluase pentru FC Argeș în 12 meciuri, în toate ca integralist.

De curând, Cristian Pădurariu, jucător legitimat la ACS Poli Timișoara, a fost sancționat de Comisia de Disciplină și Etică a FRF cu trei luni și 5.000 de lei amendă pentru că a jucat la pariuri inclusiv împotriva echipei sale. Ca și în cazul lui Gugu, acesta a fost surprins într-o casă de pariuri, filmat și pârât clubului de care aparține.

Valentin Bărbulescu, căpitanul echipei Sportul Snagov, liderul Ligii 2, a primit o suspendare de 4 luni și amendă de 15.000 lei după ce a recunoscut la GSP live că joacă la pariuri pe campionate externe, însă nu merge el să plaseze biletele, ci trimite alte persoane apropiate lui.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 12 Mar. 2019, 14:23 Campionat
Pe aceeași temă