Florin Bratu a urmărit din tribună meciul în care noua sa echipă a remizat rușinos la Brăila. Concluziile antrenorului și ce l-a făcut să aleagă Aerostar în detrimentul Petrolului și „U” Cluj

Marius ANGHEL 21 Oct. 2018, 14:31 Campionat
Florin Bratu a urmărit din tribună meciul în care noua sa echipă a remizat rușinos la Brăila.** Concluziile antrenorului și ce l-a făcut să aleagă Aerostar în detrimentul Petrolului și

Vineri dimineață, Aerostar Bacău îl demitea din funcția de antrenor pe Cristian Popovici și se orienta rapid către Florin Bratu, fostul tehnician al lui Dinamo. S-a dorit un șoc la echipă chiar înaintea unui meci extrem de important în lupta pentru menținerea în Liga 2. Gruparea moldoveană o întâlnea a doua zi pe Dacia Unirea Brăila, ultima clasată și una dintre contracandidatele moldovenilor la evitarea retrogradării.

Însă așteptările conducătorilor n-au fost cele pe care și le doreau. Aerostar a scos doar o remiză la Brăila, scor 3-3, chiar dacă Vasile Mihăeș și compania au condus și au jucat în superioritate numerică încă din minutul 29. În final au alergat după egalare și au obținut-o cu ceva emoții.

Valentin Buhăcianu a deschis scorul încă din minutul 2, însă brăilenii au egalat prin Bertrand Bebey, dintr-un penalty executat în minutul 37, cu toate că jucau în inferioritate după ce Raul Vitan fusese eliminat din minutul 29, la un fault în postura de ultim apărător. Aerostar a părut că nu resimte șocul și imediat a preluat conducerea dintr-un alt penalty, executat de Cătălin Vraciu (39). Totuși, în repriza a doua, noua echipă a lui Bratu s-a făcut de râs. Cătălin Vraciu (56) și-a înscris în propria poartă după o neînțelegere cu portarul Hărăguță, iar Gabriel Niță (74) a adus Dacia Unirea în avantaj. Cătălin Vraciu a salvat însă formația băcăuană de la înfrângere, egalând în minutul 82 și stabilind rezultatul final.

La Brăila, pe foaia de joc a Aerostarului a figurat ca antrenor tot Cristian Popovici, însă fostul principal n-a fost prezent la joc, ci doar trecut din greșeală, din obișnuință, de delegatul echipei. Cel care a dat indicații a fost „secundul” Andrei Vatră. În tribună a stat însă Florin Bratu, viitorul antrenor, cel care își va începe munca la echipă de marți.

„Pe un teren destul de dificil, a fost un meci agreabil, cu multe goluri. Normal că se fac și greșeli, dar, eu, de aceea mă și duc acolo, pentru a-i ajută să-și îndeplinească obiectivul, să pun în slujba echipei experiența pe care o am și vreau să-i fac să crească individual, cât și ca echipă. Am încredere că pot să-i salvez de la retrogradare. Deocamdată nu o să vin cu niciun jucător. O să vedem. În iarnă vom face transferuri”, a spus Florin Bratu, pentru ProSport.

„U” Cluj, Petrolul și Metaloglobus, refuzate de Bratu pentru Aerostar: „Mi-am dat acordul de principiu”

„Bratone” a confirmat că de serviciile sale s-au interesat Petrolul și „U” Cluj și a respins zvonurile lansate sâmbătă că ar fi ajuns la un acord cu ardelenii și că urmează să semneze cu ei, nu cu Aerostar.

„Am vorbit și cu cei de la Cluj, le mulțumesc pentru interes, însă eu mi-am dat acordul de principiu cu cei de la Aerostar. Am semnat până la vară, iar obiectivul e salvarea de la retrogradare. E o provocare. A fost interes și din partea celor de la Cluj, cărora le mulțumesc, și Petrolul s-a interesat. Pentru mine, important e că am liniște, sunt foarte susținut, am întâlnit niște oameni foarte deosebiți, mă refer la domnii Damaschin și Voicu. E o provocare pentru mine să pot aduce pentru echipa orașului Bacău bucurie, entuziasm și lume cât mai multă la stadion. Interesul celor de la Aerostar a venit mai devreme decât al celor de la Petrolul și „U” Cluj, am vorbit cu ei, mi-am dat un acord de principiu și mi-a fost greu să-l încarc”, a vorbit, sincer, Florin Bratu, pentru ProSport.

Din informațiile ProSport, Bratu a fost ofertat și de Metaloglobus, un alt club din Liga 2 care își caută antrenor în această perioadă.

Florin Bratu (38 de ani) a fost demis din funcția de antrenor al lui Dinamo după înfrângerea de pe terenul celor de la Poli Iași, scor 1-0, în locul său fiind numit Claudiu Niculescu. „Clau-gol” nu a stat mult pe banca lui Dinamo, fiind schimbat după aproximativ trei săptămâni cu Mircea Rednic.

În scurta sa carieră de antrenor, cel poreclit „Mitralieră” a mai pregătit echipele Dinamo II, CS Tunari și pe Dinamo, cât și naționala Under 19 a României. Marți va conduce primul antrenament al noii sale formații, Aerostar Bacău, iar sâmbătă, de la ora 11:00, va debuta pe banca tehnică în meciul de pe teren propriu cu Ripensia.

După 13 etape desfășurate în Liga 2, Aerostar se clasează pe locul 18, retrogradabil, cu 9 puncte.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 21 Oct. 2018, 14:31 Campionat
Pe aceeași temă