Florin Bratu a preluat Aerostar Bacău. „Am venit pentru a duce echipa într-o zonă liniștită a clasamentului”. Cristi Popovici și-a reziliat amiabil contractul

Florin Bratu a preluat Aerostar Bacău.**

E ziua schimbărilor de antrenori în Liga 2. După Leo Grozavu (Petrolul) și Adrian Falub („U” Cluj), Aerostar Bacău a decis să se despartă și ea de tehnicianul care a pregătit-o în ultimul an și jumătate. Cristian Popovici și-a reziliat, vineri dimineață, contractul cu formația pe care a promovat-o în vară în eșalonul secund.

Înlocuitorul său va fi Florin Bratu (38 de ani), anunță cotidianul local Deșteptarea. Fostul antrenor al lui Dinamo s-a înțeles de miercuri cu conducerea clubului băcăuan, iar până acum a așteptat rezilierea amiabilă a contractului lui Popovici.

Pentru acest sezon, Bratu va avea ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Anunțul privind instalarea sa a fost făcut chiar de președintele echipei. „Rezultatele echipei ne-au făcut să luăm această hotărâre. Am reziliat pe cale amiabilă contractul cu Cristi Popovici și l-am instalat ca antrenor pe Florin Bratu. Am adus un antrenor tânăr, care nu are foarte multă experiență, dar care compensează prin multă ambiție și care are un trecut fotbalistic important. Suntem convinși că această mutare va crea un șoc pozitiv echipei. Noul tehnician va avea două etape de obiectiv. Prima este evitarea retrogradării. În cazul în care va termina în primele 10 echipe, va beneficia de un bonus financiar”, a declarat Doru Damaschin.

Florin Bratu a confirmat mutarea. „Am venit la Aerostar pentru a munci și pentru a duce echipa într-o zonă liniștită a clasamentului”, a spus fostul atacant pentru Deșteptarea. În scurta sa carieră, Bratu a mai pregătit echipele Dinamo II, CS Tunari și pe Dinamo, cât și naționala Under 19 a României.

Sâmbătă, de la ora 11:00, Aerostar va juca la Brăila, cu Dacia Unirea, însă Florin Bratu nu va sta pe banca tehnică . Acesta va lua loc în tribună, iar primul meci pe care îl va conduce în calitate de antrenor al grupării băcăuane va fi cel din etapa a 14-a, de pe teren propriu, cu Ripensia.

După 12 etape desfășurate în Liga 2, Aerostar se clasează pe locul 17, retrogradabil, sub conducerea lui Cristian Popovici obținând 2 victorii, 2 egaluri și 8 înfrângeri, având un golaveraj negativ: 13-27.

Pe aceeași temă