Florentin Petre anunță dispariția încă a unei echipe de tradiție din fotbalul românesc: „Sunt foarte trist. Se încheie un capitol”

Marius ANGHEL 29 May. 2017, 20:51 Campionat
Florentin Petre anunță dispariția încă a unei echipe de tradiție din fotbalul românesc:**

29 mai 2017 va rămâne, cel mai probabil, în istoria FC Brașov ca ziua în care clubul transilvănean a disputat ultimul meci oficial pe stadionul Tineretului. Și asta nu pentru că arena urmează a fi demolată și modernizată, lucru ce nu ar deranja pe nimeni, ci pentru că FC Brașov va fi lăsat să dispară la finalul acestui sezon. Gruparea e în pragul falimentului, are mari datorii și nimeni nu sare în ajutorul ei.

FC Brașov a remizat, scor 1-1, cu Luceafărul Oradea, în penultima etapă a campionatului Ligii 2, etapa a 37-a, după golurile lui Ștefan Grigorie, respectiv Marius Matei. În minutul 80 al jocului, galeria brașoveană a afișat și un banner: „80 de ani de istorie nu-i veți îngropa. Steagu prin noi va continua”, e mesajul „stegarilor”, care din vară sunt hotărâți să pornească un proiect fotbalistic pentru ca orașul să nu rămână fără clubul pe care îl iubesc.

La finalul partidei, antrenorul secund al FC Brașov, Florentin Petre, a vorbit cu tristețe despre situația clubului. „Mă încearcă un gând de tristețe. Acest oraș merită o echipă frumoasă, care să facă performanță, cum făcea în trecut. Îmi pare rău că s-a ajung aici. Țin să felicit jucătorii, sunt de un caracter extraordinar. Este dureros că oamenii din acest oraș nu sprijină fotbalul. Sunt foarte trist. Se încheie un capitol. Mai avem un meci (n.r. – sâmbătă, la Afumați), o să merge să facem tot posibilul să-l câștigăm. Îmi doresc din toată inima ca fotbalul să revină la ce a fost, dar fără infrastructură e foarte greu să faci acest pas. Sunt echipe de tradiție care merită să meargă mai departe. Și Brașovul ar trebui să aibă echipă în Liga 1 fără probleme”, a spus Petre la microfonul DigiSport.

După o primă repriză slabă, în care brașovenii au reușit totuși să deschidă scorul, prin Ștefan Grigorie, în minutul 20, după o centrare din stânga a lui Munteanu, un luft al lui Sburlea și o reluare cu latul din 8 metri în dreapta lui Began. În partea secundă a jocului, meciul a fost mult mai animat. Luceafărul a pus controlul pe minge și și-a încercat în multe rânduri șuturile de la distanță. Chiș-Toie (50) a trimis în bară din 8 metri, Arnăutu (58) a ratat de puțin ținta de la 25 de metri, Matei (68) l-a pus serios la încercare pe Iacob din 10 metri, Bedea (74) a ochita transversala cu o bombă din afara careului, iar Matei (75), după un contraatac, a mai nimerit și el o dată bara. În cele din urmă, Marius Matei (76) a adus egalarea din 6 metri, după ce a fost servit ideal de un alt brașovean, Codoban. Apoi bihorenii au lăsat-o mai moale, iar meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Cu punctul acumulat în acest meci, FC Brașov a făcut 56 de puncte și se menține pe locul 6, în timp ce Luceafărul Oradea are 47 de puncte și e pe locul 10.

Echipele care au evoluat în acest joc:

FC Brașov: Fl. Iacob – Băjan, Poverlovici (cpt.), D. Ciobanu, Ct. Stan – Vl. Munteanu, P. Iacob, Tripșa (Răchișan 54′), I. Popa (Chitoșcă 69′) – Grigorie, Sburlea (Enceanu 61′)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Goge, Popescu, Ichim
Antrenor: Cornel Țălnar

Luceafărul: Began – Fl. Drăgan, Bactăr, Arnăutu, Balea – Balla, Cuc (Țegle 60′), Bedea, Codoban (cpt.) – Chiș-Toie (Fl. Cordoș 90+3′), M. Matei (D. Costea 86′)
Rezerve neutilizate: Goia – Moga
Antrenor: Alexandru Kiss

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 29 May. 2017, 20:51 Campionat
Pe aceeași temă