FC Clinceni, debut perfect cu Oțelul. Apostu îndeamnă la cumpătare după victoria la scor de neprezentare: „Am muncit bine vara asta”

Marius ANGHEL 31 Aug. 2015, 01:34 Campionat
FC Clinceni, debut perfect cu Oțelul.** Apostu îndeamnă la cumpătare după victoria la scor de neprezentare:

La primul meci oficial în noul sezon competițional al Ligii 2, FC Clinceni, o echipă ce practic a trebuit să o ia de la zero în această vară, atât de la jucători, cât și în privința finanțării, a conducerii și a staffului tehnic, a debutat perfect. Gruparea ilfoveană a trecut, sâmbătă, pe teren propriu, la scor de neprezentare de fosta campioană a României din 2011, Oțelul Galați, o formație care în această vară a trebuit să se reinventeze și ea pentru a-și continua activitatea la nivel de avarie.

FC Clinceni s-a impus cu 3-0 în fața gălățenilor și s-a instalat pe prima poziție a Seriei I, alături de FC Rapid, o altă echipă care a obținut același scor în prima rundă a ligii secunde. Antohi (18) a deschis „balul” cu un șut imparabil la vinclu din interiorul careului după o acțiune cursivă a ilfovenilor dusă până atunci de Vențer și Dobrosavlevici. Alexandru Neagu (40) a majorat înainte de pauză scorul dintr-un penalty obținut de Dragomir, iar cireașa de pe tort a pus-o Vlad Bujor (90+4) în minutele de prelungiri, atunci când a stabilit rezultatul final după o incursiune la prima bară la o centrare a lui Antohi.

Despre acest prim succes a vorbit după meci Bogdan Apostu, managerul general al echipei FC Clinceni. Acesta a spus că victoria a fost incontestabilă și ea vine ca o convingere că tot ceea ce s-a făcut în această vară s-a făcut bine. „A fost un meci pe care l-am controlat în totalitate, o victorie incontestabilă împotriva unei echipe venite din Liga 1, ceea ce ne întărește convingerea că am muncit bine vara asta. Felicit jucătorii și stafful tehnic pentru acest joc, sunt importante cele trei puncte, însă, mai presus de asta, e importantă maniera în care am învins, consistența jocului nostru. Avem o echipă nouă, practic am luat-o de la zero în această vară, acest lot de jucători este invenția noastră, a celor din conducere, iar prestația noastră din meciul cu Oțelul ne dă încredere pentru viitor. Trebuie să rămânem cumpătați, cu picioarele pe pământ, modești și să continuăm munca pe care am început-o aici. Astăzi sărbătorim, dar de mâine ne gândim doar la meciul de la Berceni”, a spus, pentru liga2.ro, Bogdan Apostu.

Balint: „Atunci când muncești ești și răsplătit”

Despre debutul cu dreptul în noul sezon a scris pe pagina sa de socializare și antrenorul principal al Clinceniului, Laszlo Balint. Tânărul tehnician transmite același lucru ca managerul general al clubului, semn că cei doi gândesc la fel și colaborează bine. „Astăzi (n.r. sâmbătă) s-a consemnat debutul noii echipe a Clinceniului pe scena ligii a doua, într-un meci împotriva unei echipe cu brand important în România, Oțelul Galați. Meciul se anunța a fi unul echilibrat, prin prisma faptului că ambele echipe au trecut printr-un proces amplu de restructurare, la noi fiind vorba de un proiect plecat de la zero. Victoria este una extrem de importantă pentru noi, ne dă moral și încredere pentru acest start de sezon, dar mai presus de toate, ne-a confirmat faptul că, atunci când muncești, ești și răsplătit. Băieții au respectat tot ceea ce am discutat și merită aprecieri pentru jocul bun pe care l-au făcut, prestația echipei fiind încununată de un rezultat pe măsură. Urmează o săptămână foarte importantă pentru noi, în care toată lumea trebuie să înțeleagă că este vital să rămânem echilibrați și să ne canalizăm toate energiile către meciul de sâmbăta viitoare, unul deloc ușor. Avem în față un sezon greu, în care fiecare echipă se va bate pentru fiecare punct și avem nevoie de maturitate. Dar, până luni, trebuie să ne bucurăm pentru această victorie!”, a scris Balint.

În meciul cu Oțelul Galați, Laszlo Balint s-a bazat pe următoarea formulă de joc: H. Iancu – Dobrosavlevici (Bujor ’60), R. Patriche, A. Nițu (cpt.), Nicola – M. Dragomir, Martins (Cr. Matei ’82), Al. Neagu (R. Barbu ’89), Vențer – Benzar, Antohi. Pe foaia de joc s-au mai aflat și A. Marinescu – Buia, Kuku și Epure.

În următoarea etapă, a doua, FC Clinceni joacă sâmbătă, de la ora 11:00, tot în Ilfov, la ACS Berceni.

Foto: Ilfov Sport

Marius ANGHEL 31 Aug. 2015, 01:34 Campionat
Pe aceeași temă