FC Argeș a trecut la limită de incomoda Ripensia. Piteștenii au repetat, până la un punct, parcursul meciului pierdut incredibil cu Luceafărul

Marius ANGHEL 18 Mar. 2018, 12:51 Campionat

FC Argeș a bifat, sâmbătă după amiază, a doua victorie cu Emil Săndoi ca antrenor principal al grupării din Trivale, prima pe teren propriu. Alb-violeții s-au impus cu 2-1 la Pitești în fața Ripensiei Timișoara, o echipă destul de incomodă. Omul despre care Săndoi spunea că nu-i acordă atenție specială, golgheterul Ndiaye Mediop, a marcat golul bănățenilor. La fel ca la meciul de la Sânmartin de săptămâna trecută, FC Argeș a condus cu 2-0 și apoi cu 2-1, însă Ripensia nu a putut avea revenirea Luceafărului Oradea, care s-a impus cu 3-2.

Piteștenii au încercat să pună presiune pe adversar încă din primele minute ale întâlnirii, însă nici oaspeții nu s-au lăsat mai prejos. După două ocazii ale timișorenilor, argeșenii au deschis scorul prin Raul Costin (31), care a reluat cu capul în plasă, o centrare de manual a lui Oancea. Două minute mai târziu, alb-violeții și-au dublat avantajul pe tabelă. Buhăescu (33) a fructificat o pasă pe culuar a lui David și l-a învins pe Rădulescu, ieșit în întâmpinare.

Piteștenii au avut șansa de a se desprinde decisiv pe tabelă, însă Robert Grecu, rămas singur cu goalkeeperul Ripensiei, a tras în acesta. Și timișorenii puteau reduce din handicap în ultimul minut al primei reprize, însă Bădăuță, din 3 metri, a trimis cu capul pe lângă poartă!

După revenirea de la cabine, oaspeții au încercat să reducă din diferență și s-au aruncat în atac. FC Argeș a avut o mare oportunitate de a marca și cel de-al treilea gol încă din primele zece minute ale reprizei secunde, însă Șerban, din 3 metri, l-a luat la țintă pe Rădulescu. Cu aproape 25 de minute înainte de finalul timpului regulamentar, Ripensia a redus din handicap prin Mediop (64). Senegalezul a prins un șut de senzație de la marginea careului, balonul a fost deviat de Raul Costin, a atins bara laterală și a intrat în plasă.

În minutele de prelungire ale partidei, Oancea îi putea scuti de emoții pe cei peste 1.000 de sperctatori piteșteni, însă nu a avut sânge rece când, rămas singur cu Rădulescu, a tras în acesta. În urma acestei victorii, echipa piteșteană a acumulat 40 de puncte și a urcat pe locul 5 al clasamentului. Ripensia e pe 11, cu 29 de puncte.

FC ARGEȘ – RIPENSIA TIMIȘOARA  2-1
Raul Costin 31′, Vasile Buhăescu 33′ / Ndiaye Mediop 64′

Oct. Popescu – D. Oancea, Cotigă (Vișa 79′), Ct. Stan, D. Șerbănică – R. Costin (cpt.), D. Andrei (C-tin. Stoica 73′), I. Șerban, Rob. Grecu (I. Mihăescu 48′) – I. Năstăsie, Buhăescu
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Nilă, Tăbăcariu, Ct. Barbu
Antrenor: Emil Săndoi

I. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Bocșan, Burdeț, C. Toma – Laur. Tudor, Mînecan (Apro 46′), Zurbagiu, Dumiter (Ad. Ungureanu 46′) – Mediop, Bădăuță (Golda 74′)
Rezerve neutilizate: M. Contra – Bobină, Stoi, M. Toma
Antrenor: Paul Codrea

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești – Argeș); Spectatori: 1.000; Arbitru: Adrian Illyeș (Ploiești); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Marilena Cătălina Nan (Alexandria).

Etapa viitoare, FC Argeș câștigă la „masa verde”, deoarece ar fi trebuit să o întâlnească pe ASA Târgu Mureș, în timp ce Ripensia joacă sâmbătă, de la ora 14:30, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște.

Articol scris de Marius DUINEA
Foto și video: fb Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 18 Mar. 2018, 12:51 Campionat
Pe aceeași temă