Farul, victorie mare cu Aerostar pentru menținerea în Liga 2. Grigoraș: „Încă nu suntem liniștiți”. Cum a gândit schimbările și mesajul pentru Păun, după un nou gol decisiv

Marius ANGHEL 22 Apr. 2019, 16:17 Campionat

SSC Farul a câștigat dramatic, cu 2-1, meciul cu Aerostar Bacău, desfășurat sâmbătă, pe teren propriu, în cadrul etapei a 31-a a Ligii 2. Într-un joc foarte important în lupta pentru evitarea retrogradării, constănțenii au revenit în partea secundă a disputei după ce la pauză erau conduși prin reușita lui Cătălin Vraciu (41′). Tudor Moldovan (53′) i-a readus în meci pe „marinari”, pentru ca Georgian Păun (90+4′) să dea lovitura în ultimul minut al prelungirilor.

La fel de dramatic fusese și partida din tur, terminată la egalitate, scor 2-2. Atunci, constănțenii deschiseseră scorul prin Alexandru Grigoraș (38′), băcăuanii îl întorseseră în partea secundă cu reușitele lui Cătălin Vraciu (50′ – pen.) și Valentin Buhăcianu (55′), iar Alexandru Sabangeanu dădea lovitura la ultima fază, tot în minutul 90+4.

Acum, după acest succes, SSC Farul s-a distanța la șapte puncte de Aerostar, una dintre concracandidatele în lupta pentru evitarea retrogradării. Alb-albaștrii au urcat pe locul 13, cu 36 de puncte, în timp de băcăuanii au rămas pe locul 17, retrogradabil, cu 29 de puncte.

Grigoraș: „Este clar că atunci când înscrii la ultima fază, nu poți să o numești decât șansă”

La finalul partidei, Petre Grigoraș, antrenorul echipei Farul, a vorbit despre cât de greu a fost acest joc cu Aerostar și cum l-a gândit. „Știam ce ne așteaptă. Am spus că vom întâlni cea mai agresivă echipă din liga secundă, știam că stau bine din punct de vedere fizic, știam că au pierdut niște meciuri pe undeva nedrept, pentru că jocul arătase altceva. Și jucătorii știau că va fi un meci extrem de dificil și așa a și fost. A fost un meci cu intensitate de ambele părți, puteau să tranșeze fiecare victoria în favoarea lor. Cert este că nu am cedat până la final. Am introdus jucătorii cărora le spusesem înainte că o să intre pe parcurs, doi jucători maturi și foarte valoroși, vorbesc de Păun și Romică Surdu. Într-un meci în care factorul fizic era determinant, mi-ar fi fost destul de greu să intru cu amândoi titulari, chiar dacă ar fi meritat. Știam că va fi acest gen de joc și starea lor fizică cred că nu le-ar fi permis să evolueze 90 de minute. Mă așteptam un astfel de meci dificil, încât mi-a ieșit până la urmă că am făcut schimbările la pauză. Au intrat cu poftă, au avut potență, poate și pe fondul adversarului puțin mai slăbit, și au reușit să schimbe fața jocului. Am egalat și am învins cu șansă, pentru că, este clar că atunci când înscrii la ultima fază, nu poți să o numești decât șansă. Dar este o victorie pe care ne-am dorit-o foarte mult și care ne dă o stare de liniște pe o perioadă scurtă, nu prea lungă. Încă nu s-a rezolvat nimic concludent, ne bucurăm puțin, după care, de săptămâna viitoare, ne pregătim iar, pentru că avem o deplasare la Pitești, chiar în ziua de Paște, și va trebui să încercăm să scoate puncte. Încă nu suntem liniștiți. Îi felicit pe băieți pentru atitudine, pentru dăruirea de care au dat dovadă. Nu toate meciurile le câștigi foarte ușor sau extrem de spectaculos, important este să-ți îndeplinești obiectivul. L-am îndeplinit până la urmă și acest lucru e cel mai important. Ă‚sta este fotbalul”, a spus Grigoraș.

„Nu e liniște nici acum, totală”

Totuși, antrenorul echipei de la malul mării spune că emoțiile retrogradării n-au trecut. Daco-Getica, ultima clasată în zona roșie, are 33 de puncte, cu trei mai puțin decât Farul. „E clar că încă nu s-a terminat nimic. Dar e clar că am luat trei puncte mai mult decât importante, pentru că orice alt rezultat ne-ar fi păstrat acolo, la limita liniei care delimitează a fi sau a nu fi. Și presiunea ar fi fost mult mai mare și pentru meciurile următoare. Nu e liniște nici acum, totală, dar, oricum, e o satisfacție destul de mare că ai reușit să păstrezi o distanță destul de mare de adversarul de astăzi, ai depășit în clasament încă vreo două-trei echipe, așa că lucrurile par a fi normale. Jocul ne dădea speranțe”, a mai comentat Petre Grigoraș.

Citat pentru Păun: „Un băiat deștept face în cinci minute mai mult decât un prost în 100”

Experimentatul antrenor a explicat și de ce preferă să îl introducă în partea secundă a meciurilor pe Georgian Păun, mijlocaș care a înscris decisiv în ultimele jocuri.

„I-am spus că, la ce execuții și calitate tehnică are, poate fi omul decisiv pentru noi. Este clar însă că vârsta nu te iartă. Este greu să joace din primul minut, cu toate că, i-am spus, merita să fie titular. Eu merg însă pe alt principiu. Poate sunt mai experimentat ca el și știu că dă randament și poate ajuta echipa într-o repriză cât altul într-un meci. Așa că el nu trebuie să fie supărat. Își aduce contribuția, este iubit și respectat de toată lumea, indiferent dacă joacă o repriză sau tot meciul. I-am mai explicat, i-ar dat un citat: Un băiat deștept face în cinci minute mai mult decât un prost în 100. A dat câteva goluri decisive, are calitatea asta și… la mai multe!”, a spus Grigoraș.

În meciul cu Aerostar, Petre Grigoraș a utilizat jucătorii: R. Avram (cpt.) – Joao Diogo, Ispas, Ehmann, Neciu – Celestino, Doumbia (G. Păun 46), Tud. Moldovan, R. Miranda – M. Fotescu (Mih. Șandru 77), Nic. Moise (Surdu 46). Au rămas pe bancă: Mih. Popa, Antoche, Iani, Șt. Pacionel.

În etapa următoare, SSC Farul joacă duminică, de la ora 11:00, în deplasare la FC Argeș (locul 6, cu 56 de puncte).

Concluziile lui Petre Grigoraș:

Golurile meciului cu Aerostar:

Foto și video: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 22 Apr. 2019, 16:17 Campionat
Pe aceeași temă