Farul, înfrângere în superioritate la Chiajna. Ianis Zicu explică eșecul: „Nu am făcut lucrul acesta. Este dureros să pierzi o astfel de partidă”

Marius ANGHEL 18 Aug. 2019, 20:21 Campionat
Farul, înfrângere în superioritate la Chiajna.** Ianis Zicu explică eșecul:

Farul a plecat, duminică, fără niciun punct din deplasarea de la Chiajna, unde a pierdut cu 1-2 în fața fostei prim-divizionare Concordia, cu toate că a jucat mai bine de o oră în superioritate numerică. Constănțenii au primit gol în această perioadă, însă mai rău este că nu au fost în stare să domine un adversar în inferioritate.

Scorul a fost deschis destul de repede de ilfoveni, în minutul 9, după un șut frumos din afara careului al lui Ionuț Păun. Constănțenii au reușit însă relativ repede să egaleze, Ionuț Ursu (22) marcând cu o lovitură de cap din apropiere, după o centrare din dreapta a lui Alexandru Stoica. A urmat apoi eliminarea lui Alin Dobrosavlevici (26), pentru un fault în postura de ultim apărător, însă singura ocazie mare creată la poarta lui Greab a venit în ultimul minut al prelungirilor, atunci când Alexandru Stoica a șutat milimetric pe lângă vinclul colțului lung. În partea secundă, treptat, Chiajna a preluat posesia, în ciuda omului în minus avut, și a reușit să egaleze la un alt șut din afara careului. Costin Ciucureanu (75) l-a învins de această dată pe Muțiu.

Nici susținerea galeriei Farului nu i-a făcut pe jucătorii lui Zicu să își mai creeze ocazii pentru cel puțin un egal, însă și jocul fragmentat a făcut ca pe final să nu se mai joace aproape deloc fotbal.

Astfel, după 0-0 cu Rapid și 1-0 cu Dunărea Călărași, Farul pierde cu Concordia Chiajna primul meci în acest sezon. La final, antrenorul Ianis Zicu a spus că și-a atenționat jucătorii la pauză, că meciul nu este câștigat doar pentru că joacă în superioritate. Mai mult acesta spune că elevii săi nu s-au pregătit pentru suprafața de joc de la Chiajna, una cu gazon sintetic.

„A fost o partidă foarte grea, pentru că jucătorii nu au fost preocupați și organizați pentru un astfel de teren. Sunt momente grele în timpul unui meci, atunci când apar accidentări. A trebuit să fac trei modificări, toate pe problemele medicale. Din păcate, am primit gol foarte repede, am reușit să revenim, să avem și avantaj numeric. La pauză le-am spus că de fiecare dată când echipa este în avantaj numeric, în creierul lor se produc lucruri ca și cum meciul este câștigat de prima dată. Trebuie continuat la fel, să jucăm serios. Nu am făcut lucrul acesta. În a doua repriză, din păcate, nu am reușit să aducem foarte multe mingi în lateral și apoi în gura porții. Ei au stat organizați, au avut câteva contraatacuri. La unul dintre ele au și reușit să marcheze. Este dureros să pierzi o astfel de partidă, ținând că am avut un om în plus timp de 60 de minute. Îmi pare rău pentru această situație și sper ca la partida cu Petrolul să aratăm altfel”, a spus Zicu la microfonul DigiSport.

Totodată, a fost prima înfrângere în cariera de antrenor la seniori și pentru Ianis Zicu. Acesta nu pune mare preț pe lucru și spune că nu mai vrea aceleași greșeli și la următorul meci, cu Petrolul.

„Este prima mea înfrângere ca antrenor, vor mai fi și altele. Important este ca jucătorii să învețe. Ei sunt primii care trebuie să crească. Fotbalul este făcut pentru jucători în acest moment și pentru spectatori. Mă ajută și pe mine, dar aș fi preferat să mă ajute mai târziu, să nu pierd această partidă, să reușesc să câștig, pentru că era dorința noastră să obținem trei puncte în această după-amiază. Din păcare, nu s-a întâmplat lucrul acesta, dar trebuie să continuăm să ne pregătim cu entuziasm. Nu avem ce face. Urmează o partidă grea cu Petrolul și trebuie să fim pregătiți, pentru că vom juca acasă și trebuie să luăm cele trei puncte”, a mai declarat Ianis Zicu după eșecul cu Concordia.

Rămasă cu patru puncte, Farul pică pe locul 10, fiind la egalitate cu Rapid, care joacă marți la Turris Oltul. Etapa următoare, echipa constănțeană joacă pe teren propriu, luni, 26 august, de la ora 18:00, cu Petrolul.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Farul Constanța

Marius ANGHEL 18 Aug. 2019, 20:21 Campionat
Pe aceeași temă