Farul a ratat victoria cu ACS Berceni în prelungiri

FC Farul și ACS Berceni au încheiat la egalitate partida disputată, sâmbătă, la Constanța, în etapa a șasea a Ligii a II-a, seria întâi. Ambele echipe au avut situații de gol, însă tabela a rămas nemodificată până la final. După o primă parte cu o singură ocazie, trecută în dreptul Farului, după pauză cele două echipe s-au arătat mult mai periculoase.

Atât „marinarii”, cât și oaspeții au avut oportunități importante, nefructificate însă, astfel că meciul s-a încheiat 0-0. După cinci reușite în precedentele cinci meciuri de campionat, vârful de lance al Farului, golgheterul Marco Enciu, nu a mai marcat acum. A creat două faze foarte frumoase, dar golul nu s-a lipit de el. Constănțenii s-au confruntat și cu probleme de lot. Portarul titular al Farului, Vlad Neagu, nu a fost, sâmbătă, nici pe banca de rezerve, având probleme cu spatele. Din aceeași cauză, a cedat la încălzire și căpitanul Bogdan Straton, înlocuit în apărare de Miulescu. Iar Dănuț Ivănică a fost schimbat de timpuriu, în minutul 25, din pricina unei întinderi musculare. Portar a fost Gabriel Ciucă, care l-a avut rezervă pe tânărul Dinu.

Gabriel Ciucă, două intervenții inspirate

În prima parte, Farul s-a aflat clar la cârma meciului, dar nu și-a creat decât o singură ocazie, importantă, e adevărat, prin Ciobanu, în minutul 20, cap din careu, puțin pe lângă. După pauză, ACS Berceni a îndrăznit mai mult și, drept urmare, au început să apară și situațiile importante. Întâi au ratat oaspeții, portarul Farului intervenind excelent la lovitura de cap a lui Al. Marin (62). Peste trei minute, faristul Cârstoiu și-a încercat șutul de la distanță, pentru ca, în minutul 68, golgheterul Farului, Enciu, să creeze o fază spectaculoasă, însă pătrunderea sa impetuoasă nu s-a încheiat cu gol, mingea trecând la mică distanță de poartă.

Farul a expediat apoi un alt șut-bombă (Băjan 75), iar în final, ambele echipe au fost iar aproape de gol. Întâi a ratat ACS Berceni, în minutul 84, Ciucă având o nouă intervenție inspirată (a scos de la rădăcina barei), iar Farul putea obține victoria în primul minut de prelungire, când șutul din careu al aceluiași Enciu a fost respins din preajma liniei porții.

FC Farul (antrenor, Marian Pană) a jucat cu: Ciucă – Băjan, D. Ciobanu, Miulescu, B. Dumitru (73 Arotăriței) – Cârstoiu – Ivănică (25 Plămadă), Ochia (cpt.), R. Neagoe, Szalkai – Enciu. ACS Berceni (antrenor, Marin Dragnea) i-a folosit pe: A. Raț – E. Nicu, Cioranu, C. Sandu, M. Ionescu – A. Pătrașcu, V. Ștefan, Al. Radu (cpt.), Ursu (75 Tătar) – Al. Marin, D. Roman (46 C. Mihai).

Sursa: Ziua Constanța
Foto Alexandru RAITA

Pe aceeași temă