Faliment financiar, profit la goluri! ASA Târgu Mureș uimește cu 8 goluri date în două partide, de când s-a declarat falimentul. Cum explică antrenorul „nebunia” de la Balotești

  • Echipa lui Marius Popescu marchează pe bandă rulantă în cea mai neagră situația financiară din istoria recentă a clubului.
  • 2-2 cu Hermannstadt și 6-2 în deplasarea de la Balotești sunt rezultatele echipei ASA Târgu Mureș, de când jucătorii au fost anunțați că se va pune lacăt pe club.


ASA Târgu Mureș este cel mai mare paradox, în acest moment, din fotbalul românesc. De o săptămână a venit vestea că societatea care administrează echipa va intra în faliment și că ASA se îndreaptă spre desființare. În mod cu totul anormal asta nu i-a afectat însă pe jucători, care au bifat două rezultate supriză în ultima săptămână. A fost 2-2, marți, cu liderul AFC Hermannstadt, iar astăzi o victorie cu 6-2 în deplasare, la Balotești.

„Meciul s-a jucat pe un teren slab calitativ, dar am fost conectați și am continuat comportamentul de la meciul cu Hermannstadt. Am avut și momente grele, pentru că am fost conduși, dar le-am trecut cu bine. Marele câștig este că am crezut în noi”, spune, pentru Liga2.ro, Marius Popescu, cel care a încercat să le explice jucătorilor că ei trebuie să-și facă meseria cât de bine pot, indiferent de ce se întâmplă în birourile clubului. „Discursul meu către ei a fost că pe noi ne privește ce e în vestiar și începe să fie o simbioză între noi. Sunt lucruri care ne depășesc, dar, din punct de vedere sportiv, trebuie să fii apt. Când vezi că nu sunt perspective jucătorii pot claca, dar, spre lauda noastră, reușim să ținem steagul sus. Cred că este o chestiune generală. Sunt jucători foarte tineri și le-am spus să-și facă treaba cât mai bine pentru că așa vor mai adăuga o calitate la cele pe care le au. E vorba de caracter și de cât de mult reziști la o astfel de presiune”, a povestit Marius Popescu felul în care i-a impulsionat pe jucători să nu cedeze.

Acesta a primit promisiuni din partea conducerii cum că echipa va jucat cel puțin până în pauza de iarnă. „Șefii vor să remedieze situația. Primul pas este că se dorește să jucăm până în iarnă. Apoi sper să se clarifice situația pozitiv”, a mai spus Popescu.

În meciul nebun de la Balotești, ASA a deschis scorul, a fost condusă și apoi s-a distanțat la patru goluri. Pentru mureșeni au înscris Luka Mijokovic, Alexandru Stoica, o dublă, și Cosmin Sîrbu, o triplă.

Cu acest succes surprinzător, ASA Târgu Mureș înregistrează 22 de puncte și urcă pe locul 4 în clasament și așteaptă să vadă dacă cererea de suspendare a deciziei de faliment va fi aprobată la începutul săptămânii, pentru a știi dacă joacă miercuri în 16-imile Cupei României, în deplasare la Unirea Slobozia. În caz contrar, FRF nu o va programa și ASA va fi exclusă și din campionat.

De partea cealaltă, CS Balotești rămâne pe antepenultimul loc, 18, cu doar 10 puncte.

CS BALOTEȘTI – ASA TÂRGU MUREȘ    2-6
Adrian Hurdubei 34′, Eugen Nica 53′ / Luka Mijokovic 9′, Alexandru Stoica 68′, 72′, Cosmin Sîrbu 67′, 87′, 90′

Iordan – Mirescu, Opriș, Andr. Răuță, Al. Gheorghe – Al. Coman, L. Ion (cpt.), M. Neagu (Alin Pătrașcu 72′), Ciubuc (Gojnea 46′) – Hurdubei, Eug. Nica
Rezerve neutilizate: H. Ciobanu – Flămânzeanu, Marciuc, N. Filip, Andr. Suciu
Antrenor: Laurențiu Diniță

Moga – Kilyen, Băjan, P. Iacob (cpt.), D. Panait (Petra 64′) – Laso, Mijokovic – Petriș (R. Iliescu 79′), Licu (Al. Stoica 55′), Mendy – C. Sîrbu
Rezerve neutilizate: Negrușa – Onul, Tornyai, Cârlejan
Antrenor: Marius Popescu

Stadion: Comunal Balotești (Balotești – Ilfov); Arbitru: Robert Avram (Pitești); Asistenți: Alexandru Midvichi (București) și Mihăiță Necula (București).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Iosif Vajnar (PIXEL ProSport)

Pe aceeași temă