EXCLUSIV | Probleme pentru SSC Farul. Clubul lui Ciprian Marica ar putea pierde la „masa verde” toate punctele acumulate în acest sezon. Motivul pentru care a fost reclamat la FRF | ACTE

Ciprian Marica are, din nou, bătăi de cap cu SSC Farul Constanța. Clubul pe care l-a preluat în timpul campionatului Ligii 2 ar putea rămâne fără niciun punct în clasament. Echipei nou-promovate i s-a făcut o plângere la FRF, prin care este acuzată că a legitimat și folosit un fotbalist care se află sub contract cu un alt club.

Mai precis, FC Viitorul Mihai Georgescu, una dintre școlile de fotbal din Cluj Napoca, acuză SSC Farul Constanța că și l-a însușit pe mijlocașul Rafael Licu (20 de ani). În memoriul depus la FRF, oficialii celor de la Viitorul au atașat contractul de profesionist pe care fotbalistul îl are cu echipa pe care o dețin în Liga a 4-a, care se pare că expiră la data de 30.06.2019. În același timp, se specifică și faptul că fotbalistul a fost împrumutat la mai multe echipe, în sezonul precedent și că toate acestea au avut acordul clubului Viitorul Mihai Georgescu. Rafael Licu a fost la Dunărea Călărași, apoi la ASA, de unde a plecat la Chindia, pentru că echipa din Mureș a ajuns în faliment.

Oficialii Farului știau situația

Mai mult, oficialii Viitorului susțin că președintele SSC Farul, Marcel Lică, nu era străin de situația contractuală a jucătorului, pentru că au discutat telefonic despre aceasta în lunia iulie. „Spre surprinderea noastră, în etapa a 2-a și a 3-a a Ligii 2 am constatat că jucătorul deja jucase pentru clubul ASSCS Farul”, scrie în documentul trimis către FRF.

Se pare că Viitorul a încercat să ajungă la un consens cu SSC Farul pentru transferul jucătorului. „Am căutat să rezolvăm această situație delicată, pe cale amiabilă, negociind un transfer definitiv la clubul ASSCS Farul Constanța, pentru care am făcut o adresă, în data de 15 octombrie 2018”, se mai specifică în document.

Viitorul a cerut în schimbul jucătorului 25.000 de euro și 25 la sută dintr-un viitor transfer.


Rafael Licu a fost utilizat în 14 meciuri în 16 etape de SSC Farul. În două dintre ele a și marcat. Foto: fb FC Farul

SSC Farul nu l-a mai folosit după memoriu

SSC Farul l-a utilizat pe Rafael Licu în 14 partide din actualul sezon, iar jucătorul de 20 de ani a și marcat două goluri, cu CS Balotești (2-0) și Pandurii (3-5).

În cazul în care Viitorul va avea câștig de cauză la comisiile FRF, Farul ar putea să piardă la „masa verde” toate partidele în care acesta a fost utilizat. Asta ar însemna ca echipa lui Marica să rămână fără cele 13 puncte acumulate până acum, deoarece partidele în care Licu nu a fost utilizat au fost pierdute.

Întâmplător sau nu, Licu nu a mai fost folosit după data la care a fost făcută plângerea, adică în ultimele două etape, în meciurile cu CS Mioveni (0-3) și Daco Getica (0-3).

Răspunsul lui Lică: „Lăsăm comisiile să judece”

Marcel Lică, președintele executiv al SSC Farul, cel care se află în temă cu acest caz, spune că va aștepta decizia FRF-ului și este convins că a procedat regulamentar când l-a legitimat pe Rafael Licu.

„Cazul este la federație. A fost legitimat regulamentar. Nu-și permitea nimeni să legitimeze un jucător aflat sub contract. Nu vreau să intru în detalii. Lăsăm comisiie să judece”, a spus Marcel Lică pentru Liga2.ro.

Au mai făcut o gafă în acest sezon, rezultată cu pierderea la „masa verde” a meciului cu CS Mioveni

Aceasta nu e prima gafă comisă de SSC Farul în acest sezon. Clubul constănțean a pierdut deja un meci la „masa verde”, cel din etapa a 15-a, cu CS Mioveni, pe care, pe teren, l-a încheiat la egalitate, scor 3-3.

Argeșenii au constatat că echipa antrenată de Petre Grigoraș l-a folosit în repriza a doua, în stare de suspendare, pe francezul Madikaba Doumbia. Vina a fost pusă exclusiv în spatele delegatului Alexandru Daniel Anghel, care și-a și prezentat demisia după acest nefericit eveniment care a costat-o pe SSC Farul un punct.

13 puncte a acumulat SSC Farul în 16 etape, în clasamentul Ligii 2 aflându-se pe locul 17, retrogradabil

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: FC Farul Constanța și FC Petrolul Ploiești

Pe aceeași temă