EXCLUSIV | Cosmin Petruescu a demisionat de la ASU Politehnica după remiza cu Concordia Chiajna. Antrenorul care îi ia locul: „De unde știți?”

Marius ANGHEL 31 Aug. 2019, 13:36 Campionat
EXCLUSIV | Cosmin Petruescu a demisionat de la ASU Politehnica după remiza cu Concordia Chiajna.** Antrenorul care îi ia locul:

Remiza înregistrată astăzi de ASU Politehnica Timișoara cu Concordia Chiajna, scor 0-0, pe arena Știința, în etapa a 5-a a Ligii 2, a dus la un șoc în echipa bănățeană. La conferința de presă de la finalul partidei, antrenorul Cosmin Petruescu (41 de ani) și-a anunțat demisia.
Cum Bogdan Andone a refuzat oferta, pe lista scurtă a Politehnicii este și Mugur Gușatu, fost jucător la Poli Timișoara între ’95-’97.
UPDATE: ASU Poli l-a anunțat oficial ca nou antrenor pe Mugur Gușatu, așa cum Liga2.ProSport.ro a transmis în exclusivitate. „Noul antrenor al Politehnicii: Mugur Bușatu! Bine ai venit alături de noi, Guși-gol!”, a sunat prezentarea acestuia.

După un început modest de campionat, cu trei înfrângeri (0-1 cu CS Mioveni, 0-1 cu Daco-Getica și 0-1 cu Rapid) și o victorie (3-0 cu Pandurii), însă nu neapărat rezultatele au fost problema, ci jocul slab al echipei, ASU Poli își punea speranțe înaintea partidei cu Concordia Chiajna în obținerea unui prim succes acasă în acest sezon, după ce în precedentele două întâlniri de la Timișoara nu se obținuse niciun punct. Însă contra ilfovenilor de la Chiajna, Ioan Mera și compania au jucat din nou modest, iar remiza obținută (0-0) poate fi considerată norocoasă.

Astfel, Cosmin Petruescu a plătit cu postul său și și-a anunțat plecarea la finalul jocului cu Concordia.

Andone a refuzat, Gușatu e posibilul înlocuitor

Decizia nu este una luată la cald, ci a fost discutată în ultima perioadă de timp, după ce în tribune și pe rețelele de socializare suporterii echipei, foarte influenți în luare deciziilor la club, și-au exprimat nemulțumirea față de cum se prezintă echipa. Potrivit surselor Liga2.ProSport.ro, conducerea clubului timișorean a discutat chiar cu Bogdan Andone, ultima dată la FCSB, reîntoarcerea la ASU Poli, însă acesta a primit tot în această săptămână ofertă de la „U” Cluj și nu e hotărât ce decizie să ia.

Un alt nume vehiculat că ar prelua ASU Politehnica ar fi Mugur Gușatu (49 de ani), fost atacant la U Craiova, DSV Leoben, Poli Timișoara (în perioada ’95-’97), Heerenveen, Extensiv Craiova, MTK Budapest sau FC Bihor. Acesta a fost antrenor la juniorii Craiovei, iar ultima dată, în sezonul trecut, a pregătit-o pentru o scurtă perioadă pe ACSO Filiași, echipă din Liga 3. „De unde știți? Nu pot să confirm până nu e nimic sigur. Sunt pe o lisăt scurtă. Vom vedea zilele următoare”, a spus Gușatu pentru Liga2.ProSport.ro.

Cosmin Petruescu a preluat ASU Politehnica în luna iunie 2018, adică la începutul sezonului trecut. Cu el pe banca tehnică, formația timișoreană a încheiat campionatul Ligii 2 pe locul 10, cu 48 de puncte.

Cu 4 puncte acumulate în primele cinci etape, ASU Politehnica se află pe locul 14 în Liga 2, la egalitate cu Viitorul Pandurii și Csikszereda, însă acestea au un meci mai puțin jucat, astfel că timișorenii ar putea pica din nou pe loc retrogradabil după desfășurarea tuturor partidelor din această rundă.


 

UPDATE: ASU Politehnica a anunțat și ea pe site-ul oficial plecarea lui Cosmin Petruescu:

„Cosmin Petruescu a demisionat după meciul contra Chiajnei.
Cosmin Petruescu a devenit conducător tehnic al alb-violeților în vara anului trecut, ducând echipa pe locul 10 în ediția 2018/19 a Ligii a II-a.
Îți mulțumim, Cosmin, și îți dorim mult succes în carieră!”

Totuși, decizia Politehnicii de a se despărți de antrenorul Petruescu e una contradictorie, având în vedere ceea ce transmitea nu cu multe zile în urmă, pe 27 august, tocmai pentru a respinge zvonurile despre posibila plecare a tehnicianului:

„✊ 𝑺𝒕𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒂𝒕𝒆 – cuvânt de ordine în cadrul clubului nostru
🤝 Știm că ne aflăm într-o perioadă nefastă, am mai trecut prin astfel de situații și, ca de fiecare dată, vom face față cu brio prin aceeași premiză: rămânem toți uniți lângă blazon.
⬆️ Obligatoriu înainte, Politehnica!”
.

Articol scris de Marius ANGHEL și Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 31 Aug. 2019, 13:36 Campionat
Pe aceeași temă