EXCLUSIV | Campionatul Ligii 2 va fi întrerupt! Etapa din weekend se amână! Sunt șanse mari și ca returul Ligii 3 să nu înceapă

Marius ANGHEL 27 Feb. 2018, 16:03 Campionat
EXCLUSIV | Campionatul Ligii 2 va fi întrerupt! Etapa din weekend se amână!** Sunt șanse mari și ca returul Ligii 3 să nu înceapă

Cum vremea a continuat să se înrăutățească, în special în sudul țării, acolo unde vor avea loc toate meciurile din Liga 2 programate la finalul acestei săptămâni, șapte dintre cele opt echipe organizatoare și-au menținut decizia de a solicita Federației Române de Fotbal amânarea. Astfel, miercuri, în cadrul Comitetului Executiv al FRF, membrii acestuia vor decide mai mult ca sigur reprogramarea etapei a 23-a, din weekend, pentru data de 28 martie. Campionatul se va relua peste aproximativ două săptămâni, pe 10-11 martie, direct cu etapa a 24-a.

„Echipele organizatoare, mai puțin CS Mioveni, șapte la număr, au solicitat amânarea din cauza condițiilor climaterice improprii. Plecând de la asta, mâine, în Comitetul Executiv, se pare că va fi amânată această etapă pentru data de 28 martie, urmând ca sezonul să se reia cu etapa următoare, a 24-a, deci nu se sare o etapă. 28 martie e dată liberă, miercurea. De asta am și păstrat luna martie fără intermediară, deoarece, în caz de o problemă de forță majoră, să avem o dată liberă. Se amână tot, inclusiv meciul de la Mioveni. De altfel, UTA a făcut solicitare, fiindcă au probleme privind prezența la Mioveni. Infrastructura rutieră nu le asigură confortul necesar să ajungă la meci”, a spus, pentru Liga2.ro, Auraș Brașoveanu, membru reprezentant al cluburilor din Liga 2 în CEX.

Conform programului etapei a 23-a, în weekend ar trebui să se dispute meciuri la Mioveni, Afumați, Balotești, Clinceni, București, Târgoviște, Pitești și Brăila. Singura dintre echipele organizatoare care voia totuși să joace este CS Mioveni, însă inclusiv aceasta va sta, deoarece adversara, UTA, a solicitat amânarea, pe motivul că nu are cum să ajungă la joc.

Programul etapei a 23-a, care va fi amânată pentru 28 martie:

vineri, 2 martie, ora 17:30
CS Mioveni – UTA Arad 

sâmbătă, 3 martie, ora 11:00
CS Afumați – Sportul Snagov    
Academica Clinceni – Pandurii Târgu Jiu    
Metaloglobus București – ASU Politehnica Timișoara    
Chindia Târgoviște – Știința Miroslava    
FC Argeș – Foresta Suceava    
Dacia Unirea Brăila – Luceafărul Oradea    
ASA Târgu Mureș – Ripensia Timișoara     0-3
AFC Hermannstadt – Olimpia Satu Mare     3-0

sâmbătă, 3 martie, ora 13:00
CS Balotești – Dunărea Călărași 

Campionatul va continua cu etapa a 24-a, care are programate următoarele jocuri:

sâmbătă, 10 martie, ora 11:00
Ripensia Timișoara – Dacia Unirea Brăila    
Luceafărul Oradea – FC Argeș    
Foresta Suceava – Chindia Târgoviște    
Știința Miroslava – Metaloglobus București    
ASU Politehnica Timișoara – Academica Clinceni    
Pandurii Târgu Jiu – CS Mioveni    
UTA Arad – AFC Hermannstadt    
Dunărea Călărași – CS Afumați    
Sportul Snagov – ASA Târgu Mureș    3-0
Olimpia Satu Mare – CS Balotești   0-3

Tot miercuri, în Comitetul Executiv al FRF, se decide dacă se amână și reluarea campionatului Ligii 3, care ar trebui să înceapă vineri și sâmbătă. Mai mult de jumătate dintre cluburile participante în acest eșalon au solicitat acest lucru, astfel că sunt șanse mari ca în weekend să nu se joace nici în Liga 3.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fb Foresta Suceava

Marius ANGHEL 27 Feb. 2018, 16:03 Campionat
Pe aceeași temă