Erik Lincar, nemulțumit de remiza cu Rapid: „Mental, ne-am cam speriat că putem să câștigăm acest joc.” Antrenorul condamnă comportamentul fanilor giuleșteni

Marius ANGHEL 25 Feb. 2020, 23:09 Campionat

Turris Oltul a fost aproape de a obține o nouă victorie cu Rapid, a treia din tot atâtea meciuri directe între cele două echipe. Teleormănenii nu au profitat însă de faptul că au jucat o repriză în superioritate numerică în jocul desfășurat la Voluntari, marți seară, în etapa a 22-a a Ligii 2, au irosit două mari ocazii de gol în ultimele minute ale partidei, și au încheiat la egalitate cu Rapid, scor 0-0. Erik Lincar a vorbit despre acest rezultat, cât și despre incidentele cu suporterii giuleșteni.

La finalul partidei cu Rapid, Erik Lincar, antrenorul echipei Turris Oltul, aflat la debut după revenirea la trupa din Turnu Măgurele, după ce a încheiat anul 2020 pe banca Concordiei Chiajna, a spus că se aștepta la mai mult de la jucătorii săi, despre care crede că s-au speriat că ar fi putut câștiga, dar că și punctul obținut e bun.

„Regrete pentru noi, pentru că nu am reușit să obținem cele trei puncte. Am făcut o primă repriză foarte bună. A doua repriză nu am înțeles de ce nu am reușit să ne ridicăm la același nivel. Cred că, din punct de vedere mental, ne-am cam speriat că putem să câștigăm acest joc. Chiar nu am înțeles acest moment, mai ales că adversarul era cu un om în minus, trebuia să avem o posesie, să ducem mingea mai mult în zonele laterale, să venim cu centrări. Nu am reușit. Dar, până la urmă, ce pot să spun? E bun și acest punct. Ne concentrăm pentru etapele următoare și în special pentru jocul de sâmbătă, când cei de la Chiajna vin hotărâți să încerce să iasă din zona în care se află. Au schimbat și ei foarte mulți jucători, au transferat vreo 14 jucători. Nu mai e aceeași Chiajna care a fost anul trecut. De aceea trebuie să fim foarte atenți, foarte hotărâți și să obținem cele trei puncte”, a spus Erik Lincar la microfonul TelekomSport.

Lincar ar fi vrut altă organizare din partea Rapidului: „Jucătorii au fost loviți cu monezi, tăiați…”

Antrenorul echipei teleormănene a avut comentarii și despre incidentele cu suporterii de la meciul de la Voluntari, iscate, spune Lincar, din decizia arbitrului de a lăsa jocul cât mai liber și de a nu acorda cartonașe în anumite situații în care se impunea. După joc, Daniel Pancu a spus„jucătorii de la Turris au venit cumva montați pe provocare. Chiar l-am văzut și pe Lincar având niște discuții mai puțin ortodoxe cu suporterii noștri. În momentele astea, normal ar trebui să eviți, pentru că sunt foarte aproape tribunele și nu e cazul să pui paie pe foc.”

„Consider că organizarea ar trebui să fie mai bună, să se fi făcut un cordon în zona respectivă, pentru că între antrenor și cei din tribună e un metru. Nu vă zic, monezi, scuipături și etc. Ok, reziști, am rezistat și eu… Când era vechiul Giulești era mult mai ușor, că erau la o anumită înălțime. Aici, când e la un metru, nu prea mai ai ce să faci. În tensiunea jocului, la un moment dat, așa se întâmplă, ce să facem. Inclusiv jucătorii au fost loviți cu monezi, tăiați… Asta e, e un joc bărbătesc. Consider că arbitrul a lăsat jocul cam liber în prima repriză și trebuia să dea mai repede cartonașe, că de aceea s-a ajuns unde s-a ajuns pe final. Au mai fost două situații în care se impuneau cartonașe galbene și nu le-a dat. Și atunci când vezi că merge, merge la limită, la rupere”, a comentat Erik Lincar.

Turris are ca obiectiv promovarea. „Noi luptăm ca celelalte echipe, cum bine zicea și colegul meu, Daniel (n.r. – se referă la Daniel Pancu). Sunt trei-patru-cinci echipa care luptă pentru locul 2 și locul 3, care se va înfrunta cu o echipă de Liga 1″, a spus Lincar.

În acest moment, după 22 de etape, Turris are 33 de puncte și se află pe locul 6, însă are și un meci mai puțin disputat decât echipe din fața sa. În runda următoare, echipa din Turnu Măgurele joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Concordia Chiajna, fosta echipă antrenată de Erik Lincar.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Marius ANGHEL 25 Feb. 2020, 23:09 Campionat
Pe aceeași temă