Emil Săndoi, la ceasul mărturisirilor după ce și-a ispășit suspendarea: „Mai am momente când mă consider jucător”. Galeria Politehnicii l-a impresionat

Marius ANGHEL 10 Sep. 2018, 13:41 Campionat
Emil Săndoi, la ceasul mărturisirilor după ce și-a ispășit suspendarea:

Emil Săndoi a ieșit cu bine după cele două etape de suspendare primite după ce a jucat balonul la meciul cu Chindia, din etapa 4-a. Tehnicianul Argeșului a „scos” un 0-0 cu Energeticianul și un 3-2 cu ASU Politehnica, din tribună, de unde, cel puțin la Timișoara, a putut da indicații, întrucât Tribuna 2 nu a fost deschisă spectatorilor, astfel că vocea fostului selecționer al naționalei de tineret nu a fost „perturbată”. Unul dintre fundașii de top ai României, Săndoi a mărturisit că a visat să joace la Poli, dar viața nu i-a dat ocazia.

Săndoi a fost nemulțumit doar că echipa sa, neînvinsă în actuala ediție a ligii secunde, a primit două goluri. „A fost un joc spectaculos până la urmă, cu multe goluri marcate. Mă bucur că am câștigat, pentru că aveam nevoie de cele trei puncte, pentru a nu pierde contactul cu plutonul fruntaș. Politehnica are jucători experimentați, care au jucat în prima ligă. Am văzut meciurile lor, cu Chindia au pierdut nemeritat, au bătut pe U Cluj. Au fost două reprize diferite, o primă în care noi ne-am creat destule ocazii de gol și cred că diferența putea fi mai mare. Am făcut o greșeală colectivă și ne-am văzut egalați. Dar e important că am reușit să revenim de fiecare dată după ce am fost egalați. În repriza a doua, Politehnica a forțat mai mult, noi am avut probleme cu unii jucători. La final am avut puțină șansă, la bara lor. Îmi felicit jucătorii, chiar dacă au făcut greșeli, în privința dăruirii și a angajamentului nu am ce să le reproșez. Sunt nemulțumit în privința golurilor primite, pentru că astăzi am făcut greșeli individuale și colective”, a precizat Săndoi la finalul meciului de la Timișoara.

„Am fost, în felul meu, lângă ei”

Emil Săndoi a luat loc în tribună aproape cu o oră înainte de fluierul de start al meciului de la Timișoara. Antrenorul piteștenilor a dat indicații în momentele-cheie. Acest lucru a fost posibil deoarece Tribuna 2, din spatele băncilor stadionului „Dan Păltinișanu”, nu se deschide nici la meciurilor celor de la ASU Politehnica, nici ale Ripensiei, ci doar la jocurile lui ACS Poli. Cu un stadion mare, care nu se mai umple de ani buni, Săndoi putea fi lesne auzit de secunzii săi, dar și de jucători.

„Eu mai am momente când mă consider jucător, doresc să îmi cer scuze pe această cale. Am fost aproape de echipă în aceste două etape, dar mi-aș fi dorit să fiu lângă ei de fiecare dată. Dar am fost, în felul meu, lângă ei”, a spus cel care a condus naționala de tineret timp de șapte ani despre momentul de meciul cu Chindia și suspendarea de două etape.

Visul neîndeplinit de a juca pentru Poli

Săndoi a fost impresionat de galeria timișoreană și a spus că ar fi vrut să joace și la Poli. Cariera de jucător l-a „prins” însă doar la Craiova, Angers și FC Argeș. „Ca fotbalist mi-am dorit să joc la Politehnica. Era o echipă de tradiție, de prima ligă, frumoasă. M-am uitam la cele două galerii, galeria din Timișoara este superbă, la suporterii noștri, care vin peste tot. Le mulțumesc celor de la Politehnica pentru atmosfera creată. Din câte știu eu, galeriile noastre sunt înfrățite, poate de aceea, mulți dintre suporterii noștri nu au venit astăzi”, a mai declarat Săndoi.

Nu e deranjat dacă FC Argeș nu va primi drept de promovare

Săndoi spune că e mulțumit la formația piteșteană, care va juca mereu la victorie, indiferent că FRF îi va permite sau nu să promoveze, ca club de drept public care ar trece pe o altă formă de organizare.

„Pe mine mă leagă de FC Argeș o perioadă bună din cariera mea de jucător. Am jucat 15 ani la Craiova și o scurtă perioadă la FC Argeș,după ce m-am întors din Franța. Mi-aș dori să ne propunem mereu obiective îndrăznețe. Chiar dacă până la urmă nu vom avea drept de promovare, vom face tot posibilul să acumulăm cât mai multe puncte. Nu cred că s-a văzut astăzi că suntem o echipă fără drept de promovare. Ne-am jucat șansa până în ultimul minut pe teren”, a mai spus Săndoi.

După acest meci, FC Argeș a urcat pe locul 5 cu 12 puncte, iar etapa viitoare va juca acasă cu „U” Cluj, până atunci însă, are meci miercuri, de la ora 16:30, în deplasare la CSM Slatina, în turul 4 al Cupei României.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 10 Sep. 2018, 13:41 Campionat
Pe aceeași temă