„Echipa din prezent este cea mai slabă pe care a avut-o Suceava vreodată”. Lui Daniel Bălan i-a „crăpat” obrazul de rușine după remiza cu Gloria

Marius ANGHEL 23 May. 2016, 17:09 Campionat

În condițiile în care Berceniul a pierdut la Balotești în celălalt meci al rundei, scor 1-2, o victorie cu Buzăul ar fi fost neprețuită pentru suceveni în contextul luptei pentru salvarea de la retrogradare. Rapid a remizat însă cu Gloria, scor 1-1, deși avea doi oameni în plus pe teren, și a rămas pe locul 4 în play-out, poziție retrogradabilă.

„Vreau să încep prin a-mi cere scuze suporterilor. Este o zi neagră pentru fotbalul sucevean și, sincer, după ceea ce s-a întâmplat pe teren, am rămas fără cuvinte. Dacă am avut doi oameni în plus și nu am reușit să dăm un șut la poartă, înseamnă că asta e valoarea noastră. Nici nu știu ce să mai zic, mi-a crăpat obrazul de rușine când am ieșit de pe teren. Am ajuns la concluzia că echipa din prezent este cea mai slabă pe care a avut-o Suceava vreodată. Păcat pentru suporteri și pentru cei care ne susțin. Probabil că vom merge în Liga a III-a. Tragem ponoasele greșelilor făcute în iarnă, când s-au dat afară opt jucători și nu s-a adus nimic în schimb”, a declarat antrenorul-jucător al Rapidului, Daniel Bălan.

După ce a avut multe de împărțit cu arbitrii pe toată durata întâlnirii, antrenorul Gloriei a încercat să-și păstreze calmul la conferința de presă. „Cred că acest punct este binemeritat pentru noi, dacă ținem cont cum s-au derulat lucrurile. Chiar dacă am jucat la un moment dat în dublă inferioritate numerică, consider că am evoluat mai bine decât formația gazdă în repriza secundă, când, de altfel, am reușit să marcăm și golul egalizator. Mă așteptam să-i prindem obosiți pe suceveni, care au avut meci greu miercuri după-amiază la Berceni, în condițiile în care noi am stat. Îmi pare rău de situația echipei sucevene, mai ales că beneficiază și de un public numeros. Despre arbitraj n-are rost să mai comentez nimic, pentru că toată lumea a văzut ce s-a întâmplat”, a precizat Ion Viorel.

Cum lupta directă pentru locul de baraj se dă cu ACS Berceni, iar ambele echipe vor câștiga la masa verde cu Ceahlăul un meci în ultimele două etape rămase din acest sezon, Rapid CFR Suceava stă la mâna Bucovinei Pojorâta. Ilfovenii vor juca sâmbătă la Pojorâta, iar Rapid CFR speră într-o victorie a rivalei județene, lucru ce i-ai duce pe locul 3 în play-out.

Clasament play-out Seria I:

1.     CS Balotești     8     5     3     0     15-5     29 pct.
2.     Gloria Buzău     8     5     1     2     16-9     29
3.     ACS Berceni     8     3     1     4     15-12     24
4.     Rapid CFR Suceava     8     3     2     3     15-14     22
5.     Bucovina Pojorâta     8     4     1     3     15-12     20
6.     Ceahlăul Piatra Neamț     8     0     0     8     0-24     5

*locul 3 joacă un baraj de menținere cu cealaltă clasată pe locul 3 în play-out-ul Seriei a II-a
** locurile 4, 5 și 6 retrogradează în Liga 3

Programul echipelor din play-out-ul Seriei a II-a în ultimele două etape rămase de disputat:

CS Balotești: Gloria (d) și Suceava (a).
Gloria Buzău: Balotești (a) și Pojorâta (d).
ACS Berceni: Pojorâta (a) și Ceahlăul (d, 3-0).
Rapid CFR Suceava: Ceahlăul (a, 3-0) și Balotești (d).
Bucovina Pojorâta: Berceni (d) și Gloria (a).
Ceahlăul Piatra Neamț: Suceava (d, 0-3) și Berceni (a, 0-3)

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 23 May. 2016, 17:09 Campionat
Pe aceeași temă