Dusan Uhrin jr., musafir de seamă la derby-ul Poli – UTA. Antrenorul a rememorat clipele frumoase petrecute la Timișoara, cu un stadion plin: „Fanii adevărați sunt aici”

Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 15:32 Campionat
  • La pauza meciului dintre ASU Politehnica și UTA (scor 1-3), desfășurat sâmbătă, la Timișoara, în cadrul etapei a 14-a a Ligii 2, Dusan Uhrin jr., unul dintre cei mai iubiți antenori din Banat din vremurile când Poli era o forță în fotbalul românesc, a coborât de la tribuna oficială să salute suporterii.
  • Uhrin a comparat situația actuală cu sezonul 2007-2008, când Poli a bătut-o pe UTA de două ori, și consideră că echipa suporterilor merită mai mult sprijin din partea orașului.

 

La derby-ul Vestului de sâmbătă, cehul Dusan Uhrin jr. și-a amintit cum Politehnica 1921 Timișoara și FCM UTA Arad (denumirile oficiale de atunci ale celor două cluburi) s-au duelat cu el pe bancă. Alb-violeții au câștigat cu 3-2 în tur, la Arad, și cu 2-0 în retur, la Timișoara.

Inevitabil, și antrenorul ceh a făcut comparație cu scăderea numărului de spectatori și spune că Timișoara merită mai mult decât situația actuală. „La fel ca întotdeaunas, spectatorii sunt fantastici. Le doresc tuturor fanilor timișoreni să promoveze în prima ligă. Eu am câștigat toate meciurile cu UTA, acasă și în deplasare. A fost o perioadă minunată. Fanii adevărați sunt aici. Orașul trebuie să îi sprijine și să facă ceva pentru fotbal, deoarece oamenilor le place fotbalul. Înainte veneau 30.000 de oameni, acum poate doar 5.000. E frumos, dar Timișoara are nevoie de mai mulți”, a declarat Dusan Uhrin.

Liber de contract, nu ar spune nu revenirii în România

Uhrin a antrenat-o ultima dată pe Mlada Boreslav, dar acum nu are angajament. În schimb, își privește fata jucând fotbal. „Acum sunt liber de contract, deoarece am avut unele probleme de sănătate. Îmi caut echipă, dar nu mă grăbesc. Stau acasă cu familia, am un copil mic. Fata mea, Ela, joacă și ea fotbal, la Slavia Praga. Sper că se va descurca bine”, spune tehnicianul.

Uhrin spune că ar revenii în România ca antrenor, deoarece s-a simțit bine aici, unde, pe lângă Poli, a mai antrenat-o pe CFR Cluj. „De ce nu? Îmi place România, îmi plac oamenii de aici. A  fost foarte frumos aici. Nu pot uita ce a fost”, mărturisește tehnicianul.

Cuvinte de laudă pentru Cosmin Contra și Nicușor Stanciu

Întrebat despre selecționerul Românei, Dusan Uhrin l-a lăudat pe „Guriță”. „Cosmin e antrenor foarte bun. Își face treaba bine. Îi doresc tot binele, să obțină mai multe victorii. Sper să ne și întâlnim”, a punctat fostul antrenor al lui Poli.

Românii încep să „cucerească” Cehia, după transferurile lui Nicușor Stanciu, Alexandru Băluță, Florin Niță, Bogdan Vătăjelu sau Alexandru Chipciu au ajuns în ultimii ani pe târămurile Boemiei. Uhrin l-a lăudat pe Stanciu. „Sparta și Slavia au foarte mulți bani pe care i-au cheltuit cu acești jucători. Stanciu este acum unul dintre cei mai buni jucători din Cehia”, a mai adăugat Uhrin, întrebat de jucătorii români din țara sa.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 15:32 Campionat
Pe aceeași temă