După „carnagiul” cu Sportul, Brăila are în sfârșit golaveraj pozitiv!

Mihai Andries 14 Apr. 2013, 14:25 Campionat

Pe o vreme excelentă pentru fotbal, și pe gazon stadionului „Municipal”, sâmbătă a avut loc partida etapei cu numărul 21 a ligii secunde dintre CF Brăila și Sportul Studențesc. Dacă în meciul din tur de la București „studenții” câștigau cu un clar 4-0, de această dată pentru gruparea bucureșteană a evoluat o formație alcătuită din juniorii republicani ai Sportului Studențesc, fiind practic spulberați de brăileni cu un categoric 7-0! Cei aproximativ 1.500 de spectatori care au luat drumul cochetului stadion brăilean au asistat practic la un galop de sănătate oferit de echipa antrenată de Alin Pânzaru, iar în urma acestui succes CF Brăila și-a rotunjit golaverajul, trecând pe pozitiv: 31-25!

Nici nu se așezazeră bine pe gazon cele două formații, că gazdele reușeau să deschidă scorul, ce-i drept în urma unui autogol. Bosoi a centrat de pe partea dreaptă, Rusu a reluat cu capul în bara transversală, mingea a revenit în teren, iar din dorința de a îndepărta pericolul Dobrin șutează în…Ștefănescu, iar mingea a trecut linia porții cu toată opoziția lui Ispas: 1-0 (min. 4). Dar calvarul „studenților” abia începea! Doar două minute mai târziu, Frunză a centrat perfent de pe partea stângă, iar Bălțoi a reluat cu capul în plasă dublând avantajul brăilenilor: 2-0 (min. 6). Nu s-a făcut imediat 3-0, pentru că în minutul 18 Rusu a reluat cu capul de puțin pe lângă poartă după o frumoasă schemă la o lovitură liberă, exersată la antrenamente de gruparea de la malul Dunării!

Scorul s-a modificat totuși în minutul 30, atunci când același Frunză a „lucrat” o minge pe partea stângă, a centrat perefect în careul advers, iar de această dată Rusu nu a mai ratat ținta: 3-0. Dar până la finalul primei reprize brăilenii aveau să mai înscrie alte două goluri superbe. Mai întâi, în minutul 32, Voicu trimite de la 30 de metri o „torpilă” care l-a lăsat fără replică pe nefericitul Ispas (4-0), iar în minutul 45 Bălțoi stabilește scorul pauzei după ce a reluat imparabil, din voleu, centrarea excelentă a lui Neagoe: 5-0!

După odihna regulamentară, CF Brăila nu mai forțează, mulțumită de scorul arătat de tabela de marcaj, dar mai înscrie de alte două ori, la capătul a două faze simetrice. Prima dată a făcut-o în minutul 62, atunci când Ciocâlteu a trimis foarte bine în fața porții bucureștene, iar Câmpeanu a îndeplinit doar o formalitate de la numai un metru de poartă: 6-0. Patru minute mai târziu faza s-a repetat cu același Ciocâlteu servant în fața porții, dar de această dată cel care a marcat a fost Rusu: 7-0 (min. 66).

Până la finalul meciului brăilenii s-au relaxat total nemaidorind parcă să înscrie, în timp ce oaspeții au irosit șansa golului de onoare în minutul 69 prin Vlad, cel care s-a încurcat practic în minge în careul brăilean, nefiind jenat de nimeni!

Cam asta a fost în linii mari istoria unui meci fără istoric, la capătul căruia CF Brăila a realizat scorul campionatului, dar pentru gruparea de la malul Dunării promovarea se va decide după următoarele trei etape. Brăilenii joacă runda viitoare la CS Otopeni, apoi primesc vizita echipei Delta Tulcea și se deplasează la FC Botoșani. Abia după aceste trei jocuri se poate vedea dacă gruparea lui Alin Pânzaru mai poate trage nădejde la o promovare pe prima scenă a fotbalului românesc!

Dar până atunci iată componența celor două formații care s-au aflat sâmbătă față în față pe excelentul gazon al stadionului „Municipal” din Brăila:

CF BRĂ‚ILA – SPORTUL 7-0 (5-0)

Marcatori: Ștefănescu ”3 – aut., Bălțoi ”6, 45, B. Rusu ”30, ”65, M. Voicu ”33, Ad. Câmpeanu ”61

Bunduc – Bosoi (cpt.), D. Ignat, L. Ivan, Colilie – M. Voicu, Ochia (Ndigwe ”69), R. Neagoe, Frunză (Ciocâlteu ”57) – B. Rusu, Bălțoi (Ad. Câmpeanu ”46)
Antrenor: Alin Pânzaru

Ed. Ispas – Ștefănescu, I. Dobrin (cpt.), Leafu, Alexandrescu (Simerea ”67) – I. Radu, Nicolici, I. Vlad, Milea (Pandelescu ”71) – M. Dinu (Bicosu ”46), Stănici
Antrenor: Daniel Timofte

Au arbitrat foarte bine un meci care nu le-a pus absolut nicio problemă centralul Bogdan Anghelinei (Galați) și asistenții George Fridl și Alexandra Apostu (ambii din Bacău)

 

Articol de Marcel SÂNPETRU
Foto de Sorin PANĂ‚

Mihai Andries 14 Apr. 2013, 14:25 Campionat
Pe aceeași temă