Dunărea le-a scos fotbalul din cap elevilor lui Rada! Călărășenii au câștigat cu 5-0 la Berceni și pun presiune pe lider

Marius ANGHEL 26 Nov. 2015, 13:55 Campionat

Dunărea Călărași se menține pe locul 2 în Seria I după victoria la scor (5-0) obținută miercuri pe terenul celor de la ACS Berceni. În urma rezultatelor etapei intermediare de la mijlocul săptămânii, „elevii” lui Ionel Ganea se găsesc pe locul 2 al clasamentului, primele patru echipe ridicând deja un „gard de sârmă” față de restul competitoarelor. Cuplul „Val-Buș” (Valentin Alexandru – Laurențiu Buș) conduce în topul „cavalerilor golului” în Seria I, cu cele două goluri marcate de fiecare ieri aceștia ajungând la 11 reușite, tot atâtea având și atacantului Farului, Sorin Chițu.

Dunărea Călărași a spulberat-o în deplasare pe ACS Berceni în cea de-a treia etapă din retur. Pe o vreme ploioasă, elevii lui Ionel Ganea s-au distrat cu jucătorii lui Marian Rada, antrenor aflat la primul meci pe banca ilfovenilor. Practic, călărășenii au obținut o victorie importantă, dar și o răzbunare a meciului din 2009, când, pe 28 august, cei de la Berceni s-au impus la Călărași, pe Municipal, cu același scor înregistrat ieri. De atunci s-au schimbat multe la Dunărea, și asta datorită grupului de jucători aduși de Ionel Ganea să facă performanță la Călărași.

Partida dintre cele două echipe a fost controlată în totalitate de Alami & Co. Dunărea a demonstrat că își merită locul din clasament și a fost chiar liderul seriei până la meciul celor de la Rapid cu Ceahlăul, scor 2-0. „Răsfățații” celor de la Digi, giuleștenii se chinuiseră pe terenul celor din Berceni, în urmă cu câteva etape, unde câștigaseră cu două goluri din penalty-uri ușor primite.

Dunărea are în componență jucători cu experiență, iar la Berceni s-a văzut acest lucru cel mai bine. Spaniolul Alami a deschis scorul în minutul 25, iar apoi a „plouat” cu goluri în poarta lui Stoian. Laurențiu Buș (58, 72) și Valentin Alexandru (79 – pen., 88) au marcat și ei, ducând-și echipa acolo unde îi este locul, adică în topul celor mai bune formații din Liga a 2-a.

Costică Ștefan: „De când sunt în fotbal nu am înregistrat un asemenea rezultat”

Președintele echipei de pe malul Borcei, Costică Ștefan, fosta glorie a călărășenilor, a rămas plăcut surprins de jocul echipei lui Ionel Ganea, dar mai ales și de rezultat. Ștefan, numit și „Săgeata” pe vremea când activa ca atacant la gruparea călărășeană, nu s-a mai întâlnit cu un scor așa de mare într-un meci în deplasare. „De când sunt în fotbal nu am întâlnit o asemenea diferență de scor. Și pe vremea când activam eu ca fotbalist la Dunărea nu am bătut niciodată vreo echipă în deplasare cum s-a întâmplat acum la Berceni în cadrul unui meci din Liga a 2-a. Băieții au jucat foarte bine pe un teren destul de greu și din cauza condițiilor meteo nefavorabile. Dunărea este o echipă foarte bună care își merită locul. Îi felicit pe băieți și îi aștept la casierie”, a spus după meci, Costică Ștefan, președintele clubului călărășean.  

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la meci

În sfârșit, Digi televizează și alte echipe

Dunărea se pregătește acum pentru ultimul meci din acest an pe teren propriu. În etapa a 17-a, călărășenii lui Ionel Ganea vor întâlni pe CS Balotești, sâmbătă, 28 noiembrie, de la ora 11:00. Ultimul meci din acest an îl vor avea însă la Constanța, pe 4 decembrie, de la ora 18:00, când întâlnește Farul. Această partidă va fi televizată.

ACS BERCENI        0
DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI    5

Alami ”25, L. Buș ”58, ”72, V. Alexandru ”79 – pen., ”88

R. Stoian – Cioranu, Fîșie, E. Nicu (cpt.), C. Mihai (C. Ionică ”66) – M. Neagu, Al. Radu (Cană ”46), A. Radu (D. Ciucă ”88), A. Pătrașcu – L. Dobre, Ettien
Rezerve neutilizate: Cl. Chiș – V. Lungu, R. Gheorghe, M. Badea
Antrenor: Marian Rada

C. Lungu – I. Țenea, Bg. Panait (cpt.), M. Popescu, M. Mureșan – Sg. Popescu (V. Petre ”75), S. Matei, Alami, Al. Stoica (Săveanu ”78), L. Buș (Vădrariu ”82) – V. Alexandru
Rezerve neutilizate: G. Popa – Bumbac, V. Andrei, Dincă
Antrenor: Ioan Ganea

Stadion: Comunal (Berceni); Spectatori: 200; Arbitru: Ionuț Coza 3 (Cernica); Asistenți: Marius Florin Badea 3 (Râmnicu Vâlcea) și Ionuț Marius Bobe 3 (Videle) Jucătorul meciului: Alami Bazza Saifeddine 3.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 26 Nov. 2015, 13:55 Campionat
Pe aceeași temă