Dunărea câștigă primul meci din campionat datorită inspirației lui Enache

Unirea Slobozia, care a iernat doar pe locul doi doar datorită golaverajului inferior celor de la Rapid, a început tare meciul de la Galați, dar în afară de cele două capete ale primei reprize, neconcretizate, n-a reușit decât să împingă deznodământul meciului spre ultimele minute ale partidei.

Gălățenii au irosit în prima repriză ocazia meciului, când pasa lui Neagu (”32) l-a pus pe Gohoreanu singur cu portarul de la 40 de metri, dar gălățeanul a finalizat cu un șut peste poartă.

După reluare, când ambele echipe nu reușeau să lege mai multe de patru pase consecutive, disputa a fost condimentată de inspirația antrenorului gazdelor, Costel Enache. L-a trimis în teren pe mijlocașul stânga Cenk Firat, după alte cinci minute pe atacantul Bâtfoi, iar roadele le-a cules repede.

Primul a centrat, celălalt a finalizat cu capul la deschiderea scorului, dar după doar două minute Unirea Slobozia a egalat, Octavian Ursu finalizând superb centrarea lui Macare la colțul lung, una mult în exterior, atacantul oaspeților punând capul, lipit de tușă, pentru un lob peste portar, la colțul opus.

Costel Enache a mutat din nou în minutul 85, aruncându-l în luptă pe Sfrijan, iar peste un singur minut noul intrat a pus capul pentru golul victoriei la centrarea aceluiași Cenk Firat, turcul devenit în mai puțin de o repriză eroul meciului cu două pase decisive. Enache a schimbat inspirat și a obținut prima victorie a celor de la FCM Dunărea în acest campionat, chiar de la prima partidă pe banca tehnică a echipei gălățene, un rezultat mai mult de moral pentru echipa sa.

În faza următoare sezonului regulat, echipele calificate în play-off, respectiv play-out, vor intra doar cu rezultatele directe dintre competitoarele din cele două „grupe”, astfel că, după cum se prezintă clasamentul acum, sunt șanse minime, doar teoretice, ca Unirea Slobozia și Dunărea Galați să se afle și în a doua fază a campionatului în duel direct, ceea ce înseamnă că victoria gălățenilor nu va conta în cele două ierarhii separate ale ligii secunde.

DUNĂ‚REA GALAȚI
UNIREA SLOBOZIA
2-1

Bâtfoi ”66, Sfrijan ”86 / O. Ursu ”68

Bg. Miron – L. Radu, Bg. Panait, Șomodean (cpt.), S. Cucu – Vraciu (Sfrijan ”85), Hasanche, St. Cucu, Gohoreanu (Cenk ”57) – C. Neagu, M. Matei (Bâtfoi ”62)
Antrenor: Costel Enache

L. Dobre – St. Stan, R. Soare (cpt), Tudorache, C. Toma, Ibrian – Macare, Coconașu, Fl. Voicu (Ursu ”62) – Bolat (Drăguț ”88), E. Nanu (Jianu ”80)
Antrenor: Adrian Mihalcea

Stadion: Dunărea (Galați); Spectatori: 150; Corespondent: Marian Căpățînă; Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici 3; Asistenți: Iulian Radu 3 și Andrei Simionis 3 (toți din București); Jucătorul meciului: Firat Cenk 4.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚
Foto: Sorin PANĂ‚

Pe aceeași temă