Dunărea Călărași și-a găsit scuză pentru gafa de amatori făcută cu „U” Cluj, care i-a adus înfrângerea la „masa verde”. Clubul contrazice și acuză FRF, dând exemplul LPF

Marius ANGHEL 27 Sep. 2019, 12:52 Campionat

Dunărea Călărași a pierdut la „masa verde”, cu 0-3, meciul cu Universitatea Cluj, câștigat cu 3-2 pe teren propriu, în etapa a 7-a a Ligii 2, după o decizie a Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române la Fotbal, însă clubul prezidat de Eugen Pîrvulescu susține că nu a încălcat regulamentul. Fosta prim-divizionară transmite, printr-un comunicat de presă, că jucătorul Robert Boboc nu se afla în stare de suspendare la meciul cu clujenii, cu toate că nu a putut demonstra acest lucru și practic, la comisia FRF. Va merge, în schimb, la Comisia de Recurs și acuză FRF că nu i-a dat mură în gură, așa cum se obișnuise în Liga 1, de la LPF.

Dunărea susține că Boboc nu a primit cartonaș galben cu Sportul Snagov și acuză FRF că nu i-a dat mură-n gură

Pierderea meciului cu „U” Cluj la „masa verde” a venit după ce Departamentul Competiții al FRF s-a autosesizat după ce a descoperit, în urma centralizării datelor din rapoartele de joc, că mijlocașul Robert Boboc a fost folosit de Dunărea Călărași în acest joc cu toate că se afla în stare de suspendare, în urma cumulării a patru cartonașe galbene în primele șase etape.

Dunărea credea, în acel moment, că Boboc are doar trei cartonașe galbene primite și contestă faptul că ar fi primit avertisment în meciul cu Sportul Snagov. Călărășenii susțin că Georgian Honciu a primit acel cartonaș în jocul de la Ghermănești, nu Boboc, însă nu au filmat partida pentru a demonstra acest lucru.

În plus, echipa din Călărași, una care are ca obiectiv promovarea, se scuză prin faptul că FRF nu a înștiințat Dunărea că Robert Boboc are patru cartonașe galbene și nu trebuie folosit cu „U” Cluj, așa cum se obișnuise în Liga 1, cu practica celor de la LPF. De parcă Dunărea n-ar fi jucat în Liga 2 niște sezoane bune în trecut și nu era învățată cu obiceiul celor de la FRF.

Conducătorii clubului călărășean încearcă, astfel, să se scuze și să dea vina pe Departamentul Competiții al FRF pentru această gafă comisă chiar de către stafful tehnic al Dunării. Delegatul echipei, cel care face foaia de joc, iar la finalul partidei semnează raportul arbitrului, are obligația să-și țină evidența în privința jucătorilor săi, astfel că ceea ce transmite acum Dunărea este doar o simplă scuză.

„Clubul de fotbal Dunărea Călărași, în urma deciziei Comisiei de Disciplină de miercuri, 25 septembrie din cadrul FRF care a luat decizia de a sancționa echipa noastră în meciul cu U. Cluj, (3-0 în favoarea echipei AS FC Universitatea Cluj), face următoarele precizări:

1. Folosirea jucătorului Robert Boboc în meciul cu Univ. Cluj a fost regulamentară, întrucât așa cum rezultă din evidențele team-managerului clubului, acesta avea doar 3 cartonașe galbene în sezonul competițional 2018-2019, acumulând al 4-lea avertisment în partida cu U. Cluj și nu a fost folosit în meciul cu CS Mioveni.
2. În alt context, jucătorul Robert Boboc nu a fost sancționat cu avertisment (cartonaș galben) în partida cu FC Snagov
(n.r. – adversarul întâlnit poartă numele Sportul Snagov, nu FC Snagov), fapt pentru care vom fi nevoiți să ne apărăm și să prezentăm dovezile noastre la Comisia de Recurs.
3. Aducem la cunoștință faptul că Federația Română de Fotbal nu ne-a înștiințat în privința jucătorului că acesta avea 4 cartonașe galbene, așa cum procedează LPF la competiția Ligii 1 pe care o organizează.
4. Vom solicita motivarea sancțiunii cu forfait a Comisiei de Disciplină privind pierderea meciului cu Univ. Cluj și modificarea clasamentului pentru a formula recurs ce va fi judecat de Comisia de Recurs din cadrul FRF”
, sună comunicatul Dunării Călărași.

Dunărea nu l-a folosit pe Robert Boboc în meciul cu CS Mioveni, crezând că atunci e suspendat

Robert Boboc a fost adus la Dunărea, după începerea campionatului, sub formă de împrumut de la Astra, club de care aparține contractual jucătorul, însă în prima etapă acesta jucase la CS Mioveni, acolo unde era împrumutat de giurgiuveni încă din luna ianuarie 2019.

În prima etapă din acest sezon, Robert Boboc a jucat pentru CS Mioveni în meciul cu ASU Poli, în care a și primit cartonaș galben. Apoi a fost redirecționat de Astra la Dunărea Călărași, pentru care a evoluat în partidele cu Farul (0-1), Petrolul (1-3), FK Csikszereda (1-1), Ripensia (1-1) și Sportul Snagov (2-0), toate desfășurate înaintea celei cu „U” Cluj. Boboc a luat, conform rapoartelor de joc semnate și de delegatul Dunării Călărași, cartonaș galben în meciurile cu Petrolul, Csikszereda și Sportul Snagov, astfel că a ajuns la patru avertismente în acest sezon, adunându-l și pe cel luat când era la Mioveni.

Într-adevăr, așa cum susține și Dunărea Călărași în comunicat de mai sus, Robert Boboc, care a luat „galben” și în meciul cu „U” Cluj, nu a fost folosit în partida următoare de campionat, cu CS Mioveni, deoarece a crezut că jucătorul se află în stare de suspendare. Numai că Dunărea nu a ținut bine evidența cartonașelor, iar jucătorul trebuia să fie ținut pe tușă la meciul cu „U” Cluj, în care era, de fapt, în stare de suspendare.

Pierderea meciului cu „U” Cluj la „masa verde” a adus-o pe Dunărea Călărași la un total de șase puncte acumulate în cele zece etape desfășurate până acum, iar echipa a picat de pe poziția a 12-a pe 17, retrogradabilă, la egalitate cu ASU Politehnica Timișoara și Daco-Getica București.

Farul și-a demis delegatul, Dunărea dă vina pe FRF

Gafa de amatori făcută acum de Dunărea Călărași a fost văzută și în sezonul trecut de Liga 2.

SSC Farul a rămas fără punctul obținut în meciul cu CS Mioveni, desfășurat, la Constanța, și încheiat cu scorul de 3-3, după ce l-a folosit pe Madikaba Doumbia, care era în stare de suspendare. Constănțenii, ca și în cazul Dunării, au pierdut cu 0-3 meciul respectiv.

În schimb, Farul și-a recunoscut vina și a luat măsuri, nu a dat vina pe FRF sau pe altcineva, așa cum face acum Dunărea Călărași. Clubul constănțean l-a demis pe delegatul Alexandru Daniel Anghel, cel care ar fi trebuit să țină evidența cartonașelor galbene și să știe când un jucător e în stare de suspendare.

La Dunărea Călărași, o astfel de decizie nu a fost anunțată până acum, cel puțin public. Delegat sau, mai bine spus, team-manager, așa cum se scria singur în raportul de joc, la primele meciuri din acest sezon a fost Ion Fenghea. Acesta ar fi trebuit să își culeagă toată statistica la finalul fiecărui meci, deoarece chiar el semna raportul arbitrului, și să știe situația cartonașelor.

Interesant este faptul că la ultimul meci desfășurat de Dunărea Călărași, în deplasarea de la CS Mioveni, Ion Fenghea n-a mai însoțit echipa, ci locul său a fost ținut de delegatul Claudiu Cojocaru.

Mai jos puteți vedea rapoartele jocurilor Dunării Călărași în care Robert Boboc a primit cartonaș galben. Acestea sunt publicate de Departamentul Competiții al FRF la aproximativ patru zile după încheierea fiecărei etape din Liga 2. Se poate vedea clar că Robert Boboc are patru cartonașe galbene primite înaintea meciului cu „U” Cluj, lucru pe care îl putea constata chiar și clubul său. Favorizarea Universității Cluj în această speță, așa cum se zvonește în fotbalul românesc, nu stă în picioare în acest caz.

Iată rapoartele de joc:

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: AFC Dunărea Călărași

Marius ANGHEL 27 Sep. 2019, 12:52 Campionat
Pe aceeași temă