Dunărea Călărași revine în Liga 2 cu un obiectiv clar: „Promovarea”. Situația echipei și a antrenorului Dan Alexa

Marius ANGHEL 05 Jun. 2019, 08:45 Campionat

Dunărea Călărași a retrogradat în Liga a 2-a după un an petrecut în prima ligă. Călărășenii și-au lins rănile câteva zile, timp în care și-au stabilit și următorul obiectiv. Gruparea de pe malul Borcei vrea să-și facă lot puternic și să atace promovarea în noul sezon.

 

Dunărea a realizat o performanță unică în fotbalul călărășean. Echipa a promovat anul trecut în Liga 1, pentru prima dată în istoria fotbalistică de 100 de ani a orașului. A început în forță, neașteptat de bine, cu o victorie la Ovidiu în fața echipei lui Hagi, Viitorul, a eliminat FCSB din Cupa României într-un meci istoric, desfășurat în nocturnă la Călărași, dar a terminat cu neșansă în ultima etapă a play-out-ului la Sibiu, unde a pierdut în minutul 90+6 și a retrogradat.

Echipa din Bărăgan trebuie să o ia acum de la capăt, din Liga 2, unde vrea să obțină din nou rezultate ca cele din sezonul 2017-2018, când după venirea lui Dan Alexa s-au înregistrat multe victorii la rând. Oficialii Dunării vor să-l mențină pe banca tehnică tot pe „Chirurg”, însă negocierile încă nu s-au încheiat.

Florin Brișan, președintele formației călărășene, a și dat primul semnal. „Trebuie să învățăm din greșeli, să ne asumăm un eșec și să știm să continuăm. O parte din jucători vor părăsi echipa, pentru că li se termină contractele, dar suntem în tratative cu anumiți jucători care vor să vină la Călărași. Important este să formăm un grup unit, care să ne dea satisfacții. Obiectivul este promovarea”, a spus Brișan pentru ProSport.

Grama: „Vreau să văd acum câți dintre cei care se dau susținători sau suporteri vor veni din nou lângă noi”

De unitate a vorbit și Eduard Grama, directorul direcției de dezvoltare din cadrul Consiliului Județean Călărași, unul dintre finanțatorii clubului. Grama a fost omul cheie care a grăbit lucrurile pentru ca stadionul „Ion Comșa” să fie omologat într-un timp record (trei luni) pentru ca Dunărea să activeze în Liga 1 pe teren propriu.

„Trebuie să fim uniți și să avem încredere. La bine, dar mai ales la greu. Eu îmi asum acest eșec și o spun public. Vreau să văd acum câți dintre cei care se dau susținători sau suporteri vor veni din nou lângă noi. La Liga 1 nu aveai loc de ei. Mergem mai departe și cu investițiile. Am spus că vom avea nocturnă și așa a fost. Avem deja un stâlp la stadion și urmează să-i aducem și pe ceilalți trei (n.r. – de la stadionul din Giulești). Vom continua investițiile la stadion și ne putem mândri cu ceea ce avem față de alte stadioane din țară”, a spus Grama.

Astăzi va avea loc și o conferință de presă la clubul călărășean, la care vor participa antrenorul Dan Alexa și președintele Florin Brișan.

Articol scris de Cătălin NIȚU

Marius ANGHEL 05 Jun. 2019, 08:45 Campionat
Pe aceeași temă