Dunărea Călărași încă mai crede în promovare și așteaptă o victorie în meciul cu Petrolul. Pustai: „Suntem îndreptățiți.” Zaluschi: „E un joc cheie”

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 17:08 Campionat

Dunărea Călărași are parte de o deplasare grea în primul meci oficial din 2020. Echipa antrenată de Cristian Pustai joacă sâmbătă, de la ora 12:00, la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”, cu Petrolul, una dintre cele mai bogate și puternice formații din Liga 2. Ambele cluburi își propuneau la începutul sezonului să promoveze, însă amândouă sunt destul de departe de acest obiectiv în acest moment.

Cristian Pustai: „Să sperăm că începem cu bine, nu ca în primele etape din tur”

Chiar dacă Dunărea și-a pierdut în această iarnă câțiva jucători buni, ca Radu Crișan, Serge Ekollo, ajuns chiar la Petrolul, sau, mai nou, Ndiaye Mediop, care de pe 18 februarie e liber de contract după ce a câștigat la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor, iar în locul lor nu au fost aduși deloc jucători experimentați, cu excepția lui Adrian Zaluschi, antrenorul Cristian Pustai rămâne optimist în privința forței echipei sale și se gândește chiar la barajul pentru promovare.

„Sunt obligat să cred că avem un lot mai bun decât în tur, pentru că sunt jucătorii pe care îi antrenez”, a spus Pustai.

„Începem din nou jocurile. Să sperăm că începem cu bine, nu ca în primele etape din tur. Dacă ne uităm puțin pe clasament, ne dăm seama că prima și a doua rundă din retur au însemnat patru puncte și nu zero, deci suntem îndreptățiți să ne gândim încă la diferența de opt puncte care ne desparte de locul de baraj, însă tot atât de bine trebuie să calculăm și punctele care ne despart de plutonul codașelor”, a vorbit Pustai înaintea meciului cu Petrolul.

Acesta a continuat să facă o comparație cu evoluția din prima parte a sezonului. „Trebuie să fim puternici, să fim realiști și să încercăm să obținem cât mai multe puncte din jocurile la care ne prezentăm pentru că și în tur foarte multe puncte ne-au trecut printre degete. Lotul este valid, din fericire. Am pierdut câțiva jucători despre care s-a vorbit și nu mai are rost să insistăm. Suntem pregătiți să începem bine. Trebuie să vedem ce se întâmpla sâmbătă”, a mai declarat Cristian Pustai.

Adrian Zaluschi: „Cred că e un joc cheie, în care, dacă obținem un rezultat pozitiv, eu zic că ne putem gândi foarte serios la locul promovabil”

Fără dar și poate, cea mai importantă achiziție a clubului din Călărași în această iarnă este mijlocașul Adrian Zaluschi, luat de la Ripensia. Cu Dunărea au mai semnat și Răzvan Began, Ionuț Puțaru (ambii foști la Daco-Getica), Bogdan Jica (Gaz Metan, împrumut), Konstantinos Rougkalas (ex Panachaiki), Madikaba Doumbia (ex Farul) și Claudiu Vereș (Sepsi, împrumut), majoritatea jucători tineri.

Zaluschi vede meciul de la Ploiești ca unul cheie, după care Dunărea poate sau nu să se mai gândească la promovare.

„Ne așteaptă un meci greu la Ploiești cu Petrolul, o echipă care s-a întărit cu jucători foarte buni. Pentru mine, personal, cred că e un joc cheie, în care, dacă obținem un rezultat pozitiv, eu zic că ne putem gândi foarte serios la locul promovabil”, a transmis Adrian Zaluschi.

Lotul Dunării Călărași pentru partea a doua a sezonului.

Întreaga conferință de presă susținută de Cristian Pustai și Adrian Zaluschi poate fi urmărită mai jos:

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 17:08 Campionat
Pe aceeași temă