Dunărea Călărași e noul lider al play-off-ului! Urmează „dubla” cu Rapid

Marius ANGHEL 24 Apr. 2016, 15:20 Campionat

Dunărea Călărași este noul lider al play-off-ului Seriei I după ce, duminică dimineață, s-a impus, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 în fața celor de la SC Bacău, iar Rapid a pierdut la Brăila, 0-2 cu Dacia Unirea.

Elevii lui Adrian Mihalcea au uitat de semieșecul de joi, din runda trecută, cu Brăila, produs cu largul concurs al centralului bucureștean Dan Grigore Botescu și au reușit să câștige astăzi un meci care i-a trimis direct pe primul loc, peste Rapid București, datorită golaverajului mai bun, deoarece la puncte sunt la egalitate (31). Călărășenii au dominat meciul cu băcăuanii lui Cristi Popovici. Alexandru Stoica și Bodo Kanda au fost cei mai periculoși jucători pentru portarul băcăuan, Bogdan Miron în prima repriză, însă nu l-au putut învinge.

Mihalcea, inspirat în schimbări

În partea secundă, antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea, aflat în tribuna oficială din cauza suspendării primite cu Brăila, îi arată secundului său, Mirel Condei, ce schimbări să facă. Intră Andrei Valentin în locul lui Mircea Ștefan și „Gică” deschide scorul în minutul 64 cu un șut frumos, direct în vinclu. Cu trei minute înainte de gol, Alexandru Stoica a fost și el aproape să înscrie, dar balonul șutat a scuturat doar transversala lui Miron.

Dunărea își conservă bine rezultatul, Preoteasa intră și el în locul lui Stoica și călărășenii se închid în apărare. Băcăuanii ies la joc și spre finalul partidei, Valentin Alexandru, golgheterul seriei, scapă singur cu portarul oaspeților și face 2-0, semnând o victorie importantă pentru Dunărea Călărași.

Grație acestui succes, dar și pe fondul înfrângerii Rapidului la Brăila, trupa de pe malul Borcei urcă pe primul loc în clasamentul play-off-ului și se deplasează în Giulești din postura de lider. Pentru Dunărea urmează acum două dueluri remarcabile, istorice. Vineri, 29 aprilie, în ultima rundă din tur, Călărașiul face deplasarea la Rapid, ca mai apoi, în prima etapă din retur, giuleștenii să se prezinte pe stadionul „Ion Comșa”, pe 6 sau 7 mai.

DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI    2
SC BACĂ‚U        0

Val. Andrei 64, Val. Alexandru 84

C. Lungu – Țenea, Bumbac, Bg. Panait (cpt.), Vădrariu – Kanda, Sg. Popescu, S. Matei, M. Ștefan (V. Andrei ’46) – Al. Stoica (Preoteasa ’78), V. Alexandru (V. Petre ’85)
Rezerve neutilizate: Popa – M. Chițu, Săveanu, Săftescu
Antrenor: Adrian Mihalcea

Bg. Miron (cpt.) – Mihălăchioae, I. Ursu, Masella, Giurgiu – Rz. Adăscăliței – Corban (Sahru ’85), Dumitriu, Drugă (Țuțu ’65) – Grumezescu (Nemțanu ’46), Vraciu
Rezerve neutilizate: Ureche – Belecciu, Burcă, T. Ignea
Antrenor: Cristian Popovici

Stadion: „Ion Comșa” (Călărași); Arbitru: Andrei Antonie; Asistenți: Mihăiță Necula și Dragoș Baluna (toți din București).

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 24 Apr. 2016, 15:20 Campionat
Pe aceeași temă