Dunărea așteaptă răspunsul FIFA să știe dacă merge la baraj sau promovează direct. „Vă cerem să ne trimiteți imediat dovada”

Marius ANGHEL 30 May. 2016, 11:22 Campionat

Dunărea Călărași a terminat meciurile din play-off cu o victorie importantă în fața celor de la FC Academica Clinceni, scor 3-0, și așteaptă acum decizia care a întârziat să apară din partea FIFA și a Federației Române de Fotbal referitoare la depunctarea celor de la Rapid București pentru a intra direct în Liga 1 fără a mai da baraj.

„Ole! Ola! Aplaudați pe Dunărea! Pentru noi – sunteți campioni!”, au scandat suporterii călărășeni veniți în număr mare pe Arena 1 din Clinceni la meciul pe care echipa de pe malul Borcei l-a câștigat în ultima etapă din play-off, scor 3-0. „Spartanii” lui Adrian Mihalcea au făcut un meci bun la Clinceni și au câștigat categoric cu un scor de neprezentare. La pauză, Dunărea avea un avantaj de 2-0 după reușitele lui Alexandru Valentin, gol din penalty (32) la o fază la care gazdele au rămas în zece, Vențer fiind eliminat, și Alexandru Stoica (34).

După pauză, Dunărea a continuat asaltul la poarta lui Horia Iancu și golul trei a venit în minutul 78, atunci când Valentin Balint a fructificat o minge respinsă în față de portarul advers. Călărășenii termină astfel la trei puncte în spatele liderului Rapid, echipă care a fost egalată în ultimul minut al prelungirilor la Bacău, scor 1-1.

Astăzi este o zi importantă pentru istoria sportului călărășean. FRF-ul va da verdictul în cazul Rapid. Giuleștenii ar putea să piardă primul loc ce duce direct în Liga 1 și să fie depunctați cu 6 puncte pentru datoria achitată între timp față de Obed. „Vă cerem să ne trimiteți imediat dovada deducerii punctelor, în particular clasamentul diviziei respective, în care să se poată vedea că șase (6) puncte au fost deduse de la echipa mare a clubului SC FC Rapid București în campionatul intern. Vă rugăm să ne permiteți să vă reamintim că, în cazul în care asociația voastră nu va aplica decizia, Comitetul Disciplinar al FIFA va pronunța o sancțiune împotriva FRF. Aceasta poate duce la excluderea din toate competițiile FIFA”, acesta este finalul scrisorii prin care forul mondial cerea FRF, pe 11 mai, sancționarea imediată a Rapidului cu șase puncte în cazul Obed.

Dunărea ar urca astfel pe prima poziție și ar face pasul către Liga 1. În caz contrar, călărășenii ar urma să se lupte cu UTA Bătrâna Doamnă pe 1 și 4 iunie, iar apoi cu FC Voluntari pentru un loc în Liga 1.

Articol și foto de Cătălin NIȚU (Ediția.ro)

Marius ANGHEL 30 May. 2016, 11:22 Campionat
Pe aceeași temă