Dunărea a trecut și de Suceava pentru a simți aerul de lider! Trupa lui Dan Alexa a ajuns la nouă victorii consecutive, e prima în Liga 2 și dă și golgheterul campionatului

Marius ANGHEL 15 Oct. 2017, 12:05 Campionat

Dunărea Călărași a demonstrat și la Suceava că este cea mai în formă echipă din campionatul Ligii 2. Trupa lui Dan Alexa s-a impus, sâmbătă, cu 2-0 în fața Forestei, a bifat a noua victorie consecutivă și a urcat cel puțin până marți pe primul loc, la egalitate de puncte cu AFC Hermannstadt. În plus, Dunărea dă și golgheterul campionatului. Cu golul dat în fața moldovenilor, atacantul Valentin Alexandru a ajuns la 10 reușite și e singur în fruntea ierarhiei marcatorilor.

În fața a 2.000 de suceveni, jucătorii lui Dan Alexa n-au simțit niciun fel de presiune și au demonstrat încă din primele minute că sunt cei mai în formă în acest moment în campionat. Nu au avut mult de muncă în fața Forestei pentru a desface apărarea gândită de antrenorul portughez Nuno Pedro, care nici acum nu stă pe bancă și dă indicații din tribună, și după doar șapte minute au deschis scorul. Missi Mezu a centrat pe jos din dreapta, iar Valentin Alexandru s-a desprins de marcaj și a înscris simplu din 5 metri. A fost golul al zecelea pentru el în acest sezon, reușită care l-a desprins în fruntea clasamentului golgheterilor. Iar avantajul pe tabelă se putea dubla imediat, însă Alexandru (9), încă euforic după reușită, a trimis de această dată peste poartă în urma unei faze trase la indigo cu cea de acum două minute.

„Multinaționala” Foresta a avut repede șansa de a egala. Diallo (11) a executat bine o lovitură liberă, a tras aproape de vinclu, dar Lungu s-a întins bine și a reținut. La fel a făcut și în fața lui Matei (17), care a șutat din centrul careului, după ce a preluat pe piept, însă a făcut-o direct pe portar. Și Kimbaloula (24) a avut șansa sa de a marca, însă mingea șutată de la marginea careului mare, pe jos, a trecut foarte puțin pe lângă bară.

Cele trei ocazii bune ale sucevenilor au fost singurele care s-au mai desfășurat în prima repriză, Dunărea mulțumindu-se să se concentreze pe apărare și să profite de greșeli ale adversarilor, însă care nu au venit.

Iar în partea secundă, cursul jocului a fost același, numai că Foresta n-a putut fructifica nicio ocazie avută, în timp ce călărășenii au mai lovit o dată și și-au asigurat victorie. Cezar Lungu și-a menținut echipa în avantaj minim și în fața lui Chalabi (66), care șutase de la 16 metri direct la vinclu, însă portarul Dunării a scos cu in reflex incredibil. Ca rezultatul final să fie stabilit în minutul 76 de Bogdan Manole. Acesta a marcat cu capul din 6 metri după ce Kanda a centrat dintr-o lovitură de colț. Însă diferența de scor putea fi mult mai mare dacă Valentin Munteanu (90+1) nu ar fi lovit bara cu un șut din interiorul careului.

S-a încheiat însă 2-0 pentru Dunărea, care obține astfel a noua victorie consecutivă în campionat și a urcat pe primul loc cel puțin până marți, atunci când joacă AFC Hermannstadt, la ASA Târgu Mureș. În schimb, Foresta își întrerupe seria de trei meciuri consecutive fără înfrângere pe teren propriu, în ultimele două câștigând, și cade pe penultimul loc al clasamentului.

Brișan: „Victoria este absolut meritată”

La final de meci, președintele Dunării, Florin Brișan, și-a ridicat în slăvi jucătorii după această nouă victorie în campionat.

„Am întâlnit un adversar greu, care și-a dorit mult să obțină un rezultat bun în fața noastră. Victoria obținută de Dunărea este absolut meritată. Pe lângă cele două goluri, am ratat alte două-trei mari oportunități de a înscrie. Cele trei puncte puse la bătaie iau drumul Călărașiului și asta ne bucură nespus de mult. Îi felicit pe băieți, pe antrenori pentru rezultat care ne-a propulsat pe primul loc în clasament. Sunt convins că am reușit prin prisma acestui rezultat să-I mulțumim pe suporterii nostri”, a declarat Brișan.

FORESTA SUCEAVA – DUNĂ‚REA CĂ‚LĂ‚RAȘI   0-2
Valentin Alexandru 7′, Bogdan Manole 76′

Began – Sumanariu (Coroamă 46′), Masella, Diallo (cpt.), Secrier (Dali Amar 73′) – Vl. Stănescu (Renquin 46′), Acolatse, Chalabi, O. Onofraș – Kimbaloula, M. Matei
Rezerve neutilizate: Bîlbă – R. Bosânceanu, Prisăcaru, Fl. Cordoș
Antrenor: Marius Lup

C. Lungu (cpt.) – Țenea, Bg. Manole, Bg. Șandru, Bg. Vasile – Missi Mezi (Val. Munteanu 72′), Drăghiceanu (Preoteasa 63′) – Sil. Pană (C. Cristea 83′), Cr. Pușcaș, Kanda – Val. Alexandru
Rezerve neutilizate: Gab. Popa – Danciu, Gassama, Andre Mesquita
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: Areni (Suceava); Spectatori: 2.000; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Ferencz Tunyogi (Zalău) și Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca); Jucătorul meciului: Valentin Alexandru.

În etapa următoare, Dunărea joacă pe teren propriu cu ultima clasată Luceafărul Oradea, în timp ce Foresta Suceava se deplasează la Satu Mare, pentru meciul cu Olimpia.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Codrin ANTON

Marius ANGHEL 15 Oct. 2017, 12:05 Campionat
Pe aceeași temă