Dunărea a început deja căutările de jucători pentru partea a doua a sezonului, dar și Liga 1: „Vrem să pregătim echipa din iarnă, să nu facem greșeala pe care o fac toți”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Nov. 2017, 14:18 Campionat
Dunărea a început deja căutările de jucători pentru partea a doua a sezonului, dar și Liga 1:**

După un start slab de campionat, cu doar un punct acumulat în primele trei etape, nici cel mai optimist suporter al echipei Dunărea Călărași nu s-ar fi gândit că, la finalul turului, gruparea din Bărăgan se va regăsi pe o poziție promovabilă direct. Aducerea lui Dan Alexa ca antrenor s-a dovedit o alegere excelentă, Dunărea înregistrând până acum, în Liga 2, 15 meciuri fără înfrângere, dintre care 10 victorii consecutive, 12 succese în total și trei remize.

Cu cele 40 de puncte acumulate în 18 etape, Dunărea se situează pe locul 2, la un punct sub liderul AFC Hermannstadt și la patru peste Chindia Târgoviște, aflată pe poziția a treia, cea care duce la barajul de promovare. Accederea în premieră în Liga 1 este obiectivul declarat al călărășenilor, care în această iarnă sunt gata să facă noi transferuri pentru a nu avea emoții în a termina pe unul dintre primele două poziții din clasament.

„Avem nevoie de jucători. Am vorbit deja cu domnul președinte. Avem o listă clară. Trebuie să ne întărim pentru că returul va fi mult mai greu față de prima parte. Noi ne-am gândit să construim o echipă pentru Liga 1. Să nu facem greșeala pe care au făcut-o multe echipe. După ce au promovat, au adus cinci-șase-șapte jucători, n-a existat omogenitate, iar rezultatele slabe n-au întârziat să apară. Noi vrem să pregătim echipa din iarnă”, a declarat, pentru site-ul oficial al Dunării, Dan Alexa.

Antrenorul Dunării a mai spus că noile achiziții din această iarnă nu vor dezechilibra bugetul clubului. „Încercăm să nu dezechilibrăm bugetul despărțindu-ne de jucătorii care n-au convins. Fotbaliștii pe care vrem să-i aducem nu sunt foarte scumpi. Sunt tineri, doar din țară. Avem jucători cu experiență și mă refer aici la Cezar Lungu, Șandru, Pană, Vali Alexandru. Ei sunt nucleul de bază și în jurul lor vom reconstrui această echipă”, a mai spus Alexa.

În ultimele trei etape rămase de disputat în 2017, Dunărea va juca cu Metaloglobus București (acasă – 25 noiembrie), Academica Clinceni (acasă – 2 decembrie) și CS Mioveni (în deplasare – 9 decembrie), aceste două ultime jocuri contând pentru retur. Însă meciul cu Mioveni are șanse mari să fie reprogramat pentru la anul.

Dunărea e neînvinsă pe teren propriu de mai bine de un an

Pentru meciul cu Metaloglobus, pe lângă seria de 15 meciuri consecutive fără înfrângere în acest campionat, Dunărea are de apărat și seria de 18 jocuri desfășurate pe teren propriu de când nu a mai pierdut pe teren propriu.

Ultima înfrângere la Călărași datează din 29 octombrie 2017, atunci când Dunărea a pierdut cu 3-2 în fața bănățenilor de la ASU Poli Timișoara. De atunci și până acum, călărășenii au obținut pe teren propriu 15 victorii și trei egaluri.

Meciul cu Metaloglobus, contând pentru ultima etapă a turului, e programat să aibă loc sâmbătă, de la ora 12:00, pe stadionul „Ion Comșa”. Bucureștenii se află pe locul 14, cu 19 puncte.

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 22 Nov. 2017, 14:18 Campionat
Pe aceeași temă