DigiSport, pusă să-și ceară scuze publice de către Dacia Unirea. Ce s-a auzit la TV în timpul meciului transmis de la Târgoviște, protestul brăilenilor și scrisoarea către FRF

Marius ANGHEL 08 Apr. 2019, 12:21 Campionat

Ultima clasată din Liga 2, Dacia Unirea, e revoltată după meciul disputat la Târgoviște, vineri după-amiază, în deschiderea etapei a 28-a. Brăila a pierdut cu 3-0 în fața Chindiei, însă nu acest lucru i-a supărat în mod special pe conducătorii clubului, fiindcă oricum se așteptau la un eșec. Nici faptul că meciul a fost televizat de cele trei posturi naționale deținătoare de drepturi TV ale campionatului Ligii 2, DigiSport, TelekomSport și Look Sport.

Afirmațiile făcute de cei doi comentatori ai postului DigiSport în timpul transmisiei TV a partidei Chindia – Dacia Unirea la adresa mai multor jucători antrenați de Florentin Petre i-au determinat pe șefii Daciei Unirea să protesteze și să emită un comunicat către Federația Română de Fotbal, ca apoi să-l facă public.

În scrisoarea Consiliului Director al ACS Dacia Unirea Brăila emisă către Răzvan Burleanu se cere Federației Române de Fotbal, cea care a negociat și semnat contractul drepturilor TV din Liga 2, să înainteze protestul către DigiSport și să-i anunțe că așteaptă scuze publice.

„E un protest al nostru la adresa încălcării deontologiei și a modului în care se face jurnalism sportiv de către unele persoane din cadrul trustului TV Digisport”, a spus, pentru Liga2.ro, președintele Consiliului Director al ACS Dacia Unirea Brăila, Valentin Avramescu.

„Au găsit de cuviință să facă glume ieftine, afirmații de prost gust pe care le găsim numai la colț de stradă, privind numele unor jucători ai echipei noastre sau privind nivelul de pregătire sportivă a unor componenți ai loturului nostru”, se arată în scrisoare adresată de Dacia Unirea către Răzvan Burleanu.

În timpul transmisiei TV a meciului dintre Chindia și Dacia Unirea, comentatorii DigiSport au făcut glume cu numele jucătorilor Robert Căruță, Leonard Coteț și Alexandru Izmană, toți mijlocași ai echipei din Brăila. În plus, în repetate rânduri, a fost ironizată prestația portarului american Austin Rogers.

Mai jos, redăm intregral comunicatul clubului Dacia Unirea Brăila transmis către FRF:

Marius ANGHEL 08 Apr. 2019, 12:21 Campionat
Pe aceeași temă