Derby-ul Moldovei, la Uricani! Kerezsy, înainte meciului cu Foresta: „Mizez pe determinarea jucătorilor”

Marius ANGHEL 10 Nov. 2017, 11:31 Campionat
Derby-ul Moldovei, la Uricani!** Kerezsy, înainte meciului cu Foresta:

Știința Miroslava și Foresta Suceava, singurele echipe moldovene din liga secundă se întâlnesc, sâmbătă, de la ora 11:00, la Uricani, într-un veritabil duel al suferinței. Cele două formații ocupă ultimele poziții în clasament, gazdele cu un punct peste adversara Foresta, astfel că punctele puse în joc sunt cruciale pentru ambele combatante. În ciuda locurilor din clasament, Miroslava și Foresta nu sunt totuși într-o situație dramatică, două victorii legate putând însemna ieșirea din subsol și apropierea de plutonul formațiilor ceva mai lipsite de griji.

Ieșenii vin după două eșecuri la limită în deplasare

Stările de spirit sunt diferite în cele două tabere. Ieșenii vin după două eșecuri consecutive în deplasare, 0-1 la ASU Poli și la Snagov, în timp ce sucevenii au acumulat patru puncte în ultimele două meciuri, victorie la Pandurii (1-0) și remiză pe teren propriu cu ASU Poli (2-2).

Antrenorul Științei, Adrian Kerezsy, speră să bifeze al doilea succes pe teren propriu de la preluarea băncii tehnice și mizează pe determinarea elevilor săi. „Ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă care a avut rezultate bune în ultima perioadă. Noi venim după două înfrângeri la limită în deplasare, dar pe fondul unor evoluții bune. Și cu ASU Poli, și cu Snagov am avut ocazii, am avut perioade de dominare, dar nu am reușit să marcăm. Sper să o facem cu Foresta și să obținem cele trei puncte. Terenul nu ne va ajuta în meciul de sâmbătă, va fi destul de greu și vom avea de suferit din această cauză, pentru că suntem echipa gazdă, care trebuie să construiască. Mizez pe determinarea jucătorilor, pe dorința lor de a câștiga, omogenitatea este de partea noastră și sperăm să câștigăm acest meci”, a declarat Adrian Kerezsy.

Kerezsy: „Putem încheia anul dincolo de linia retrogradării”

Tehnicianul nu este îngrijorat de situația în care se află echipa și este convins că poate ajunge pe un loc neretrogradabil până la sfârșitul anului.
„Sunt mai multe echipe în subsolul clasamentului care pot face saltul dincolo de linia retrogradării. Cu două victorii legate, cu o serie de rezultate bune poți ajunge în plutonul echipelor din mijlocul clasamentului. Asta ne dorim și noi. Mai avem cinci meciuri până la sfârșitul acestui an, întâlnim adversari de același nivel și sper să obținem cât mai multe puncte. Vom juca cu Foresta, Ripensia și Târgu Mureș pe teren propriu, iar în deplasare mai avem cu Luceafărul Oradea și cu Brăila. Sunt cinci partide din care putem obține punctele care ne pot duce dincolo de linia retrogradării”, a completat tehnicianul Științei.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Marius ANGHEL 10 Nov. 2017, 11:31 Campionat
Pe aceeași temă