Derby-ul dintre ASU Poli și Ripensia va fi privit și de invitați din Germania. Echipa suporterilor mai are mult de muncit pentru a plăti amenda usturătoare dictată de FRF

Marius ANGHEL 23 May. 2018, 15:19 Campionat

Sâmbătă seara, ASU Politehnica încheie al doilea sezon în Liga a 2-a și nu oricum, ci chiar cu un derby cu Ripensia Timișoara. Meciul a fost programat în avanpremiera finalei Champions League, de la ora 19:00, și va fi un joc la care bănățenii așteaptă și fani din galeria Borussiei Monchengladbach, cu care sunt înfrățiți. Altfel, în ceea ce privește amenda de după meciul cu UTA, lucrurile nu sunt deloc roz.

Partida de sâmbătă nu va fi televizată, dar a fost pusă seara pentru spectatori. A cântărit în alegerea orei și faptul că ultrașii timișoreni își așteaptă prietenii din galeria lui Monchengladbach, cu care sunt înfrățiți de ani buni. Până la urmă, deși s-a ratat promovarea, ASU Poli nu se poate plânge de actualul sezon. Cel mai probabil, echipa suporterilor va termina campionatul pe locul 7, iar obiectivul era o clasare în primele opt.

Fanii de la Monchengladbach au donat și ei pentru amenda dictată de FRF

Cât despre prietenia cu suporterii nemți, relația este una destul de strânsă. Cei de la Borussia Monchengladbach au mai afișat de-a lungul timpului mesaje de susținere pentru timișoreni. De asemenea, au donat și bani pentru amenda primită după ce alb-violeții au retras echipa de pe teren la jocul cu UTA de la Șiria.

Amenda este una în jurul a 20.000 de euro. Până marți, timișoreni adunaseră doar 2.300 de euro. Colectarea de bani continuă și la meciul de sâmbătă, când se vor mai vinde tricouri cu sintagma „Fără pătroni”.

Costuri mari pe final de sezon pentru alb-violeți

Așadar, finalul de sezon va însemna cheltuieli mari pentru clubul timișorean, mai ales că jucătorii mai așteaptă din primele de joc aferente victoriilor din această primăvară. Marele neajuns la jocul de sâmbătă va fi că Peluza Sud rămâne închisă, iar galeria lui Poli va sta la Tribuna 1.

În clasament, ASU Poli e pe locul 7, cu 51 de puncte. Ripensia e pe 13, cu 45 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU

 

Marius ANGHEL 23 May. 2018, 15:19 Campionat
Pe aceeași temă