Chindia bate Clinceniul și relansează lupta pentru promovare și de pe locul 1! Derby-ul dintre primele două clasate, decis de un gol la vinclu

Marius ANGHEL 25 Apr. 2019, 18:58 Campionat
  • Chindia s-a impus la limită, pe teren propriu, cu 1-0, în derby-ul de clasament cu Academica Clinceni și relansează lupta pentru promovare inclusiv de pe locul 1. Trei puncte despart acum cele două echipe aflate în fruntea Ligii 2, cu șase meciuri rămase de disputat până la finalul sezonului. Golul marcat de Liviu Mihai în minutul 20, la vinclu, a decis partida.

 

Prima repriză a meciului de la Târgoviște a fost una mai mult de tatonare și doar cu două situații importante la poartă, la cea a Clinceniului, una și finalizată cu gol.

După un început în care ilfovenii au dat impresia că sunt stăpâni pe situație și au o apărare invincibilă de șase meciuri, Chindia le-a demonstrat contrariul după o fază fixă. Cherchez a bătut un corner din dreapta, Răuță a deviat mingea în șoldul lui Leca, iar din acest s-a dus la Liviu Mihai (20), care a șutat năpraznic în vinclul din stânga. Jucătorii lui Ilie Poenaru au acuzat șocul și au avut nevoie de momente bune pentru a-și reveni și a ieși din propria jumătate. În acest timp, Șerban (23) a bătut peste transversală o lovitură liberă de la 22 de metri, iar Cherchez (34) a trimis pe lângă bara din stânga dintr-o semi-foarfecă din centrul careului. Ulterior, jocul s-a stins și singurul lucru notabil a fost galbenul luat de Șandru (39).

În partea secundă, terenul aproape că a stat înclinat într-o singură parte. Clinceniul s-a aruncat în atac, a pus presiune, însă ocazii mari de gol nu a avut. Chindia s-a concentrat pe apărare, iar în atac a contat doar pe câteva contraatacuri, când a și fost aproape să majoreze diferența de pe tabelă. Cea mai mare situația a avut-o Florea (52), când a reluat cu capul, din 5 metri lateral dreapta, o minge centrată din stânga de Cherchez, însă balonul a picat pe transversală și s-a dus peste.

Robert Ion (53) și Buziuc (56) au tras în blocaj, Dumitru (59) a avut o țintă mai bună, însă Aioani a reținut de lângă bara din stânga sa. Tot portarul Chindiei a intervenit la lovitura liberă bătută de Barbu de la 30 de metri, respingând peste transversală, pentru ca Olariu (67) să reia din semi-foarfecă din fața careului, însă în blocaj.

„Golul turcesc” al lui Barbu a dat câteva emoții în tribună, a trezit din somnolență spectatorii târgovișteni și i-a pus pe huiduieli pe final, la orice decizie luată de arbitru, dar în special la faza în care Răuță l-a luat în brațe după ce l-a iertat de un galben.

Pe contraatac, Ureche a respins la șutul lui Neguț (82), iar în careul Chindiei Novac a intervenit ideal și a respins o minge din picioarele lui Horșia. Ilfovenii au ridicat mâinile pentru a solicita penalty, însă arbitrul n-a dictat nimic, fiindcă intervenția a fost curată. Minutele de prelungiri s-au scurt imediat, iar fluierul final a pornit fiesta pe gazon și în vestiar în tabăra lui Vio Moldovan.

Cu 70 de puncte acumulate, Chindia s-a apropia la doar trei puncte de liderul Clinceni și a relansat lupta și pentru locul 1. Până la finalul sezonului mai au de jucat câte șase meciuri.

Runda viitoare, Chindia joacă luni, 6 mai, de la ora 18:00, în deplasare la Sportul Snagov, în timp ce Clinceniul joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu cu Energeticianul.


 

Chindia Târgoviște – Academica Clinceni, derby-ul care sperie Liga Profesionistă de Fotbal, se joacă astăzi, de la ora 17:00, pe stadionul „Eugen Popescu”. Principalele favorite la promovarea în Liga 1, datorită locurilor ocupate în acest moment în clasamentul Ligii 2, nu sunt dorite în prima ligă, fiindcă nu au stadion la standarde de acel eșalon fotbalistic, însă, mai mult de atât, nu au suporteri și nu atrag interes. Iorgulescu și Burleanu au anunțat deja că vor schimbarea licențierii, iar deținătorul drepturilor TV din Liga 1 îi susține.

Chindia – Clinceni e derby-ul de clasament al Ligii 2. Înaintea etapei a 32-a, târgoviștenii se află pe locul 2, în timp ce ilfovenii sunt pe prima poziție, cu un avans de șase puncte. Pentru ambele formații acesta este un moment al adevărului, în care pot demonstra tuturor că merită să promoveze.

Moldovan: „Am mare încredere că vom reuși să câștigăm”

Pentru Chindia urmează al doilea meci în 2019 contra uneia dintre adversarele în lupta pentru promovare, după ce în urmă cu opt etape o întâlnea tot la Târgoviște pe Petrolul și cu care remizat, scor 0-0, după un joc foarte slab de ambele părți, fără ocazii, în care antrenorii au preferat să nu riște nimic și să se mulțumească cu un punct. Acum, egalul nu îi mai avantajează pe dâmbovițeni, care au nevoie de victorie pentru a reduce diferența față de Clinceni și a se ține la distanță față de urmăritoare. Veniți cu un singur punct din deplasarea de la Arad, după un 2-2 norocos cu UTA, jucătorii lui Viorel Viorel Moldovan au șansa să demonstreze două lucruri: că rezistă presiunii și luptei pentru promovare și că Academica își merită sau nu poziția pe care o ocupă în acest moment.

„Academica este o echipă constantă, cu jucători interesanți, cu tineri de perspectivă, un mixt între experiență și tinerețe. Ei practică un fotbal de calitate și nu întâmplător sunt pe prima poziție a clasamentului. Starea de spirit la echipa noastră este foarte bună, suntem optimiști și pozitivi și am mare încredere că vom reuși să câștigăm acest joc împotriva lor”, a spus Viorel Moldovan înaintea meciului cu Academica.

Poenaru: „Mergem să câștigăm. Nu știm să ne apărăm”

În schimb, pentru Academica Clinceni acesta este primul test cu adevărat greu în acest an, după ce, în 2019, a jucat cu Snagovul, însă a învins rivala județeană fără probleme. Liderul a ajuns la al 13-lea meci consecutiv de când nu pierde și în care singura sincopă a fost un egal (1-1 cu Ripensia), dar și la al șaselea joc în care nu primește gol.

Înaintea disputei de la Târgoviște, Ilie Poenaru spunea că va alege tactica de a juca deschis, pentru a obține o nouă victorie. Antrenorul liderului nu știe cum va aborda partida Viorel Moldovan, însă se așteaptă la un meci foarte bun, deschis oricărui rezultat.

„Eu un meci pe care noi mergem să-l câștigăm, fără doar și poate, adică noi nu mergem să facem un joc de așteptare sau nu. Noi mergem să jucăm fotbalul pe care-l știm noi și pe care îl practicăm noi. Și vom vedea la sfârșit. Dacă câștigăm, cred eu că luăm o opțiune la promovare, cu toate că mai este mult de jucat până la sfârșit. Dacă nu… vom vedea, dar, la cum arătăm în momentul ăsta și la ce încredere avem și la cum jucăm și cum ne exprimăm la acest moment, cred că va fi un meci foarte bun la Chindia. Dar care, bineînțeles, este deschis oricărui rezultat. Suntem două echipe care jucăm fotbal, suntem două echipe cărora ne place spectacolul, suntem două echipe care, nu că nu știm să ne apărăm, refuzăm lucrul ăsta. Ei au nevoie de puncte, în sensul să se distanțeze, noi vrem să rămânem acolo sus și mi-e greu să cred că va fi un joc închis. Din punctul nostru de vedere, în ceea ce ne privește pe noi, de fapt, 100 la sută nu ne vom închide, vom merge să jucăm. Ei nu știu cum vor aborda acest meci. Vom vedea la locul faptei”, a vorbit Ilie Poenaru despre întâlnirea cu Chindia.

La capitolul statistică, după Universitatea Cluj (72 de goluri), Academica Clinceni și Chindia Târgoviște au cele mai bune atacuri din Liga 2, cu 64, respectiv 61 de goluri marcare. Ilfovenii au și cea mai bună defensivă, cu doar 17 goluri primite, în timp ce dâmbovițenii, cu 31 de goluri încasate, sunt abia pe locul 7 la acest capitol.

În meciul tur, Chindia a câștigat cu 1-0 la Clinceni, prin golul marcat de Cristian Cherchez. La întâlniri directe, incluzând și două în Cupa României, târgoviștenii conduc cu 7-2 la victorii, ilfovenii câștigând primele două jocuri, ca apoi următoarele dueluri să fie adjudecate de gazda de astăzi.

Partida care se dispută pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, de la ora 17:00, va fi arbitrată de centralul Marian Barbu (Făgăraș) și de asistenții Bogdan Gheorghe (București) și Stelian Slabu (Brașov). Rezervă este Bogdan Dumitrache (București), în timp ce observatori au fost delegați Sorin Boca (Iași) și Marian Lumânare (București).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2 și GOLGHETERII

COMENTARIUL LIVE:

â–ºChindia: Aioani – Martac, Bg. Șandru, Leca, D. Panait – D. Novac – Rață (D. Dumitrașcu 76′), Liv. Mihai, Andr. Șerban – D. Florea (Val. Alexandru 68′), Cherchez (cpt.)(Cr. Neguț 61′)
Rezerve neutilizate: Ius. Popescu – C. Dinu, A. Mihaiu, Neicuțescu
Antrenor: Viorel Moldovan

â–ºClinceni: Ureche – Fl. Achim, Patriche (cpt.), Andr. Răuță, Dobrescu – Bg. Barbu, Șut (Pațurcă 64′) – P. Pârvulescu (Cr. Dumitru 46′), Vas. Olariu, Rob. Ion (Horșia 76′) – Al. Buziuc
Rezerve neutilizate: Oct. Vâlceanu – Găină, Mitrov, Gliga
Antrenor: Ilie Poenaru

â–ºMin 90+5 Final de partidă. Chindia câștigă cu 1-0, prin golul marcat de Liviu Mihai în prima repriză, și se apropie la trei puncte de Academica Clinceni. Lupta inclusiv pentru primul lor e relansată cu șase etape rămase până la finalul sezonului

â–ºMin 90+4 Dumitrașcu bate peste poartă lovitura liberă de la 20 de metri lateral dreapta

â–ºMin 90+3 Novac pasează din rabona, Valentin Alexandru e faultat în dreapta de Patriche

â–ºMin 90+2  Cristian Dumitru primește și el cartonașul galben

â–ºMin 90  Meciul e prelungit cu patru minute. Spectatorii se trezesc și ei la viață și scandează „Chindia, Chindia”

â–ºMin 90 Pasă în stânga pentru o pătrundere în careu a careu a lui Horșia, Novac intervine excelent și îl deposedează pe ilfovean

â–ºMin 88 Clinceniul presează, încearcă să egaleze, însă nu pot desface apărarea târgoviștenilor

â–ºMin 82 Contraatac Chindia, Liviu Mihai pasează în dreapta pentru pătrunderea în careu a lui Neguț, care trage în forță din alergare, din alunecare, iar Ureche respinge în lateral, în corner

â–ºMin 79 Răuță are o intrare mai tare apoi îl îmbrățișează pe arbitru după ce dictează fault. Spectatorii sunt revoltați și erup după gestul fundașului Clinceniului. Spriritele se încing

â–ºMin 77 Dan Panait intră prin alunecare pe piciorul lui Dumitru, apoi are și o reacție nervoasă, trântind cu mingea de pământ. Arbitrul îi arată cartonașul galben

â–ºMin 76 Moldovan face și el ultima schimbare. Iese Vadim Rață și intră Denis Dumitrașcu

â–ºMin 76  Clinceniul face și ultima schimbare. Iese Robert Ion și intră Ovidiu Horșia

â–ºMin 74 Pațurcă pătrunde în stânga careului, întoarce înapoi pentru Barbu, care preia și trage cu stângul în plasa laterală a colțului scurt. Mingea a fost deviată și e corner

â–ºMin 74 Târgoviștenii reușesc să iasă din propria jumătate, Șerban pătrunde până în careu, în dreapta, întoarce pentru un șut al lui Liviu Mihai, însă trimite prin spatele acestuia, iar ilfovenii pleacă pe contraatac

â–ºMin 72 Achim centrează din colțul dreapta al careului direct peste poartă

â–ºMin 71 Vasile Olariu primește și el cartonașul galben pentru un fault în fața băncilor de rezerve

â–ºMin 70  Mihai Leca primește și el cartonașul galben, după ce intervine târziu și îl calcă pe Buziuc

â–ºMin 68  Moldovan schimbă și al doilea atacant. Iese Daniel Florea și intră Valentin Alexandru

â–ºMin 67 Barbu centrează dintr-un corner din stânga, mingea trece printre mai mulți jucători, se trimite din nou în careu, din dreapta, Olariu reia din semi-foarfecă, însă în blocaj. Clinceniul pune presiune

â–ºMin 66 Aioani respinge cu un braț peste poartă, o minge ce se ducea sub transversală. Barbu a bătut puternic o lovitură liberă de la 30 de metri central. Chindia nu mai iese din propria jumătate

â–ºMin 64  Poenaru mută din nou. Iese Adrian Șut și intră Paul Pațurcă

â–ºMin 63 Ureche preia în careu în fața lui Florea, îl fentează și apoi degajează

â–ºMin 61  Moldovan face prima schimbare. Iese Cristian Cherchez, un obișnuit al schimbărilor în ultima perioadă, și intră Cristian Neguț. Liviu Mihai preia banderola de căpitan

â–ºMin 59 Dumitru preia în fața careului, în dreapta, pătrunde în centru și trage pe poartă, mingea e deviată, iar Aioani reține lângă bara din stânga sa

â–ºMin 56 Șut pasează pe culoar, Buziuc pătrunde în careu în stânga și înainte să tragă din 8 metri lateral alunecă. Balonul e deviat ușor de un fundaș, iar Aioani o culege de pe jos, apoi pică după ce se lovește de Șut

â–ºMin 53 Robert Ion trage din fața careului, mingea se duce în blocaj și apoi Aioani reține fără probleme

â–ºMin 52 Contraatac Chindia. Liviu Mihai pasează prea tare în stânga pentru Cherchez, însă care aleargă și prinde mingea, centrează la colțul lung, acolo de unde Florea, liber la 5 metri, reia cu capul în diagonală, iar balonul pică pe transversală și se duce peste

â–ºMin 51 Clinceniul începe în atac repriza secundă, însă Chindia se apără bine și așteaptă greșelile pentru a contraatac. Galeria ilfovenilor e foarte zgomotoasă

â–ºMin 46 S-a reluat meciul, după câteva momente în care asistentul Gheorghe a încercat personal să repare o problemă la plasa porții

â–ºMin 46 Iese Paul Pârvulescu și intră Cristian Dumitru

â–ºMin 45+1 Pauză la Târgoviște. Chindia are avantaj de un gol: 1-0

â–ºMin 41 Chindia pornește pe contraatac, Șerban pasează în dreapta pentru Florea, însă Barbu intervine și trimite către propriul portar

â–ºMin 39 Bogdan Șandru primește cartonașul galben pentru un fault din spate asupra lui Buziuc. Spectatorii protestează, dar decizia arbitrul e corectă, fiindcă Șandru n-a avut nicio treabă cu mingea

â–ºMin 34 Liviu Mihai centrează peste apărare, Cherchez urmărește bine și reia din semi-foarfecă din centrul careului, însă mingea se duce puțin pe lângă bara din stâna. Ocazie mare pentru Chindia. Clinceniul nu joacă nimic

â–ºMin 24 Jucătorii Clinceniului par afectați după primirea golului, fiindcă nu reușesc să iasă din propria jumătate. Galeria ilfovenilor cântă încontinuu și bate toba. Spectatorii gazdă doar vociferează

â–ºMin 23 Șerban bate la un metru peste poartă o lovitură liberă de la 22 de metri ușor lateral dreapta

â–ºMin 20 1-0 Cherchez centrează dintr-un corner de pe dreapta, Răuță șterge mingea cu capul din fața porții, apoi din șoldul lui Leca ajunge la Liviu Mihai, care e liber la 7 metri central și șutează năpraznic în vinclul din stânga. Mingea rămâne acolo pentru câteva momente, blocată în fiarele laterale care susțin plasa

â–ºChindia e neînvinsă de patru meciuri (trei victorii și un egal), în timp ce Academica Clinceni are 13 meciuri fără eșec (12 victorii și un egal), dintre care în ultimele șase jocuri nu a primit gol

â–ºMin 15 Barbu preia și trage de la 20 de metri central, Aioani reține în doi timpi, după ce a scăpat în față mingea

â–ºMin 14 Leca degajează în Buziuc, care preia, nu poate avansa și trimite înapoi la Olariu, care șutează de la 25 de metri, însă mult peste poartă

â–ºMin 10 Cherchez bate tare o lovitură liberă din stânga careului, iar mingea se duce peste poartă. S-a dorit centrare, nu șut pe poartă

â–ºMin 7 Șerban centrează din stânga, mingea se duce peste jucători, iar Ureche reține pe linie

â–ºMin 6 Șut trage din dreapta careului, însă în blocaj. E prima încercare de șut pe poartă

â–ºMin 5 Meciul e echilibrat în acest start. Se joacă mai mult la mijlocul terenului. Galeria Clinceniului asigură fondul sonor pe stadionul din Târgoviște. Rușinos pentru Chindia

â–ºMin 1  A început meciul de la Târgoviște. Înaintea jocului, Clinceniul era pe locul 1, cu 73 de puncte, iar Chindia e pe 2, cu 67 de puncte

Marius ANGHEL 25 Apr. 2019, 18:58 Campionat
Pe aceeași temă