Denis Alibec se implică în acțiunea de recuperare a mărcii și palmaresului FC Farul! Gestul făcut de actualul atacant al FCSB

Marius ANGHEL 17 Dec. 2017, 15:22 Campionat

Denis Alibec demonstrează că nu a uitat de unde a plecat, de unde a început fotbalul și este una dintre persoanele care au sărit în ajutor clubului suporterilor fariști, SSC Farul Constanța, pentru achiziționarea mărcii și a palmaresului FC Farul Constanța, una dintre echipele de fotbal istorice ale României care au intrat în faliment. 

Actualul atacant al echipei FCSB s-a alăturat campaniei suporterilor constănțeni de strângere de bani pentru achiziționarea mărcii și palmaresului FC Farul prin gestul său de a-și dona un tricou de joc cu autograf pe el pentru a fi scos la licitație. Denis Alibec, cât și foști jucători fariști, precum Daniel Florea, Alexandru Mățel sau Cosmin Matei, sunt membri cotizanți la SSC Farul, club înființat în vara anului 2016 de suporteri după ce FC Farul a intrat în faliment.

Vă reamintim că pe 15 decembrie, suporterii fariști au făcut anunțul pe care îl așteptau de când au creat Suporter Spirit Club Farul Constanța. Lichidatorul judiciar care se ocupă de Clubul Sportiv Fotbal Club Farul Constanța a scos la licitație publică cu strigare marca și palmaresul, iar înscrierea la prima acțiune se poate face până luni, 18 decembrie. Prețul de pornire este de 3150 de euro, iar pentru a putea participa la licitație trebuie să achiziționeze caietul de sarcini și garanția de 20% din prețul de pornire. Suporterii echipei cer sprijinul tuturor fanilor fariști pentru a putea face rost de bani ca marca și palmaresul să fie achiziționate. Licitația se va desfășura săptămâna, în fiecare zi de marți, de la ora 15:00, începând cu data de 19 decembrie 2017, pănâ la adjudecare, la sediul lichidatorului judiciar din Constanța, CC INSOL SPRL.

În acest sens, SSC Farul a deschis un cont la Raiffeisen Bank prin care se pot face donații: RO14 RZBR 0000 0600 1913 1742.

Iată comunicatul postat către Denis Alibec de SSC Farul Constanța pe pagina sa de facebook:

„Mulțumim, Denis ALIBEC!
De fapt, formula corectă este „îți mulțumim, din nou, Denis Alibec”! Îți mulțumim pentru că nu ai uitat niciodată de unde ai plecat. Îți mulțumim pentru că, deși ai fost obișnuit să evoluezi la cluburi de prestigiu din țară și din străinătate, te încăpățânezi să fii FARIST! Îți mulțumim pentru că ai răspuns mereu pozitiv la inițiativele noastre și pentru că ai fost unul dintre primii membri cotizanți ai proiectului Suporter Spirit Club Farul Constanța!
Astăzi, Denis ne-a demonstrat încă o dată atașamentul său pentru Farul, donând unul dintre tricourile sale oficiale de joc, cu autograf, spre a fi scos la licitație în vederea strângerii sumei necesare pentru redobândirea însemnelor identitare ale echipei fanion a Constanței. Îi suntem recunoscători! Așa cum le suntem recunoscători tuturor foștilor fotbaliști ai Farului care ne sunt alături în această luptă!
Într-un fotbal mercantil, în care jucătorii au ajuns un fel de sclavi ai potentaților zilei, asemenea dovezi de devotament par practic neverosimile. Probabil că nu vom mai vedea prea curând pe plaiurile mioritice legende cum sunt Paolo Maldini sau Francesco Totti, care au jucat întreaga carieră doar la un singur club. Dar tocmai asemenea gesturi, în esență simple, naturale, ne întăresc convingerea că drumul pe care l-am ales este cel demn de urmat.
Împreună ducem mai departe spiritul farist!”

FC Farul a intrat în faliment, definitiv și irevocabil, în luna septembrie a anului 2016, după ce instanța a respins contestația în anulare formulată de gruparea sportivă.

SSC Farul a pornit din Liga a 4-a, a promovat în Liga a 3-a, iar la finalul turului se află pe locul 2 în Seria a 2-a, la două puncte în spatele liderului Progresul Spartac. Doar prima clasată accede în Liga a 2-a.

Marius ANGHEL 17 Dec. 2017, 15:22 Campionat
Pe aceeași temă