Declarație surprinzătoare a celui mai longeviv antrenor din Liga 2 despre echipa sa. „Dispariția clubului ar fi o soluție radicală, dar ar fi cea mai potrivită”

Marius ANGHEL 21 Jun. 2018, 19:08 Campionat
Declarație surprinzătoare a celui mai longeviv antrenor din Liga 2 despre echipa sa.**

Brăila trece, din nou, ca în fiecare pauză de iarnă sau de vară, printr-o situație dificilă din punct de vedere financiar, una care i-a pus mai mereu în pericol existența. Acum, conducerea clubului a anunțat că, dacă discuțiile cu autoritățile locale despre buget nu vor duce la nimic concret, vor desființa echipa de seniori din Liga 2.

Surprinzător, mult mai tranșant cu soarta clubului Dacia Unirea este Alin Pânzaru. Antrenorul care pregătește echipa din 2012 spune că o soluție radicală, dar „cea mai potrivită” ar fi desființarea, pentru a nu se mai continua în același chin care țin de cel puțin trei ani.

„Eu mi-am conturat perioada de pregătire. Depinde foarte mult de buget, de posibilitatea clubului de a asigura un buget echipei. Jucători nu prea mai avem sub contract și nici staff tehnic. Dispariția ar fi o soluție radicală, dar ar fi cea mai potrivită. E greu să profiți și să îi duci pe oameni cu vorba de atâta timp. Sunt luate salariile inclusiv pe luna martie pentru cei veniți în vară. Noi, cei care care suntem mai vechi, avem și întârzieri mai vechi”, a declarat Alin Pânzaru în cadrul emisiunii Trafic Sport de la radio Sport Total FM.

Dacia Unirea Brăila s-a salvat de la retrogradare în ultimul meci al sezonului, după un joc cu cântec împotriva echipei Pandurii Târgu Jiu, ambele formații salvându-se în urma remizei (1-1) și condamnând-o la Liga 3 pe Metaloglobus București, care nu a putut obține niciun punct cu campioana Dunărea Călărași.

Brăila are echipă în Liga 2 din 2010, fie că a evoluat sub numele de CF Brăila, fie ca Dacia Unirea Brăila. În acest sezon a terminat pe locul 15 în Liga 2, ultimul care a asigurat menținerea, cu 41 de puncte, tot atâtea câte a avut și Metaloglobus București, însă brăilenii antrenați de Alin Pânzaru au stat mai bine la meciuri directe.

În cazul în care se va retrage din Liga 2, echipa care îi va lua locul Daciei Unirea în noul sezon este cea aflată cu o poziție mai jos decât brăilenii, adică Metaloglobus București, club care dă și unul dintre cei doi membri reprezentanți ai formațiilor din Liga 2 în Comitetul Executiv al FRF.

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 21 Jun. 2018, 19:08 Campionat
Pe aceeași temă