Daniel Pancu nu vede surpriză înfrângerea Rapidului cu ultima clasată Sportul Snagov: „Dacă m-aș simți principalul vinovat, m-aș simți, aș ridica mâna și aș pleca.”

Marius ANGHEL 03 Nov. 2019, 15:13 Campionat
Daniel Pancu nu vede surpriză înfrângerea Rapidului cu ultima clasată Sportul Snagov:**

Rapid și-a dezamăgit fanii și în etapa a 15-a a Ligii 2, echipa lui Daniel Pancu făcându-se de râs la Ghermănești, în fața Sportului Snagov, ultima clasată din Liga 2, unde a pierdut cu 2-3. Giuleștenii au încasat a patra înfrângere în acest sezon și au ratat șansa de a urca, cel puțin pentru câteva ore, pe locul 2 în eșalonul secund. La finalul jocului în care galeria a scandat să plece cu toții de la Rapid, antrenorul Pancu spune că el nu este principalul vinovat pentru ce se întâmplă acum la echipă și și-a spun nemulțumirile.

Snagovul a deschis scorul în minutul 19, prin Cristian Poștoarcă, l-a majorat prin Iulian Rușu (43), iar rapidiștii au înscris chiar înainte de pauză prin Labeau, însă reușita a fost anulată eronat pentru o poziție de offside. Chiar în debutul părții secunde, Matias Roskopf a redus din diferență, însă entuziasmul giuleștenilor s-a strins repede, fiindcă n-au mai reușit să-și creeze ocazii. Iulian Rușu (80) a marcat din nou și a adus liniștea pentru ilfoveni, pentru ca reușita lui Matias Roskopf (90+5) din ultimul minut al prelungirilor a venit doar pentru a mai reduce din umilință.

Daniel Pancu: „La cum a jucat Snagovul în ultimele etape, asta nu e o surpriză”

Daniel Pancu nu vede o surpriză această înfrângere încasată de Rapid cu ultima clasată Sportul Snagov și dă vina pe lipsa de omogenitate a echipei sale și a greșelilor personale ale jucătorilor, neantrenabile.

„Nu există o explicație și nu e surpriză. La cum a jucat Snagovul în ultimele etape, asta nu e o surpriză, și la modul în care ne-am comportat noi în ultimele etape, inclusiv astăzi. Deci nu e o surpriză. E o echipă bine organizată de trei-patru etape, echipele chiar din fața clasamentului au învins-o cu greu. Am făcut greșeli inexplicabile, sunt lucruri pe care nu pot să le controlez, sunt lucruri simple, de mingi acoperite, descoperite de marcaj, de dublaj, lucruri care nu se mai învață acum, pentru că au o vârstă. Sunt nemulțumit de cum am tratat fazele. Nu mai vorbesc de defensivă de nicio culoare, pentru că și-au treat trei ocazii și au marcat din toate. Noi am tratat superficial multe dintre acțiunile noastre de atac, în special la începutul reprizei a doua”, a spus Daniel Pancu la microfonul DigiSport.

„Dacă m-aș simți principalul vinovat, m-aș simți, aș ridica mâna și aș pleca. Nu e cazul”

Antrenorul Rapidului a vorbit și despre scandările și reproșurile venite pe durata meciului, în special în a doua repriză, dintre galerie. Daniel Pancu nu se condiseră principalul vinovat pentru situația de acum a echipei.

„E normal. Nu e vorba de mine, pentru că și eu, dacă m-aș simți principalul vinovat, m-aș simți, aș ridica mâna și aș pleca. Nu e cazul. Chiar nu mă simt vinovat de situația creată. E un lucru și sunt niște fapte asupra cărora atrag atenția de două-trei săptămâni, pentru că echipa e cu totul alta față de în urmă cu o lună. Sunt lucruri care, din păcate, sunt permanente. Sunt jucătorii noi, care au nevoie de timp și de jocuri, pentru că de asta au venit la Rapid, ca să joace, să îmbrace tricoul ăsta, n-au cum să joace direct, dar nici nu puteam să-i lăsăm până în martie sau când începe returul, pentru că însemna să-i transferăm în iarnă. Am făcut greșeli cu toții, e clar, pentru că lucrurile mergeau foarte bine, din punctul meu de vedere extraordinar. Era echipa pe care eu o construisem, o echipă extraordinară, foarte bine organizată, o echipă plină de atitudine, plină de respect pentru tricoul vișiniu, lucru care, în momentele astea, de câteva etape, din păcate, nu se mai întâmplă. Oamenii au nevoie de timp să se obișnuiască. Din păcate, ne costă puncte și puncte pierdute cu echipe pe care, în mod normal, trebuia să le câștigăm”, a mai spus Pancu.

CITEȘTE și: EXCLUSIV | Sunt Daniel Pancu și Florin Manea de vină? Cine a făcut transferurile la Rapid în ultimul an, ce persoană a adus cei mai mulți jucători și cum s-a garantat pentru ei

„Nu mai spun de conjuncturi, de situații nefavorabile. Ieri, la antrenament, Manole, din cauza terenului, dă pe lângă minge, face întindere sau ruptură. Drăghiceanu, la fel, în urmă cu o lună. Nu mai spun că Oanea a ieșit în minutul 20 și nu știu care e problema lui. Cârstocea iese accidentat, Piriz iese accidentat. Sunt multe, multe lucruri împotriva noastră”, a mai spus Pancu motive care au dus la această situație delicată a Rapidului.

„Ce s-a întâmplat de o lună încoace nu mai ține de mine”

Întrebat dacă s-au făcut greșeli în vară, Daniel Pancu spune că totul s-a dereglat în ultima lună, după ultimele transferuri făcute.

„Strategia de transferuri a fost foarte bună. Eu am garantat încontinuu că echipa asta va juca foarte bine. Ce s-a întâmplat de o lună încoace nu mai ține de mine. Oamenii care se ocupă de echipă au avut cele mai bune intenții, au investit, au depășit și bugetul și sunt jucători pe care nu aveam cum să nu îi bag să joace, pentru că ar fi însemnat să-i transferăm la iarnă. Astea sunt cauze. Pe lângă astea, mai sunt probleme începând cu atitudinea, sunt jucători care în momentul ăsta, din păcate, lasă mult, mult de dorit. Nu dau niciun nume, dar sunt lucruri și acolo sus care vor face dreptate mai devreme sau mai târziu”, a declarat Pancu la finalul partidei de la Ghermănești.

„Voi vedea când mă voi întâlni și cu conducerea, deseară, mâine”

Legenda Rapidului nu știe ce se va întâmpla în continua, așteaptă să se întâlnească cu șefii echipei și apoi se va lua o decizie.

„Vom vedea ce va fi de făcut. Acum nu vreau să vorbesc la cald. Voi vedea când mă voi întâlni și cu conducerea, deseară, mâine. Vom vedea exact, vom analiza. Dar, vă spun încă o dată, sunt printre ultimii vinovați de situația în care ne aflăm în momentul de față. Eu răspundeam pentru echipa asta acum o lună. Acum, pe un proces de reconstrucție care durează luni de zile, două-trei-patru, nu știu dacă în timpul ăsta se va pierde promovare”, a mai declarat Daniel Pancu.

Cu 21 de puncte acumulate în 13 meciuri jucate în 15 etape, Rapid se află pe locul 5, la egalitate cu Viitorul Pandurii și Petrolul. Giuleștenii joacă în următoare etapă duminică, de la ora 12:00, pe teren propriu, cu „U” Cluj.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 03 Nov. 2019, 15:13 Campionat
Pe aceeași temă