Daniel Pancu jubilează după victoria Rapidului din Trivale: „Și încă suntem departe de adevărata valoare a echipei.” Mesajul pentru primarul Sectorului 1 și discuția avută prin sms-uri

Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 19:09 Campionat
Daniel Pancu jubilează după victoria Rapidului din Trivale:

Rapid s-a impus cu 2-0 în derby-ul de la Pitești cu Campionii FC Argeș, în etapa a 7-a a Ligii 2, prin golurile marcate de Amir Jorza și Petre Goge, ambele reușite în repriza secundă. Daniel Pancu a câștigat, astfel, și meciul de pe bancă împotriva lui Nicolae Dică, iar după reușita lui Goge, din ultimele minute, a făcut semne către cer, parcă transmițând un mesaj conducătorilor clubului, în special primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, că Dumnezeu îi este alături și nu le permite să îl demită.

La finalul jocului, Daniel Pancu a spus că Rapid se exprimă bine pe un gazon bun, unul de care se roagă de atâta timp să beneficieze și echipa sa atunci când joacă pe teren propriu.

„Ne-am recuperat încrederea, în primul rând. Eu nu am niciun fel de emoție. Am spus ceva înainte de meciul cu Timișoara și o să rămână. Vorbim până la proba contrarie, la finalul campionatului, ce se va întâmpla (n.r. – referitor la faptul că Rapid va promova fără probleme). Am avut parte de două zile cu un gazon bun, extraordinar la Buftea, iar astăzi ne-am exprimat cu totul și cu totul altfel. Dacă eu am cerut prea mult la început de campionat: să am un gazon bun de antrenament și un gazon bun în Regie… Lucruri care au fost foarte, foarte greu de rezolvat. Văd că acum, când apar anumite zvonuri, s-a intrat în reparații și cu modernizarea terenului de antrenament și al celui de joc. 

Când v-am spus că Rapidul se exprimă foarte bine, fiind o echipă tehnică, care atacă, pe o suprafață bună, mulți au râs și au spus că și adversarii joacă. Nu. Și încă suntem departe de adevărata valoare a echipei”, a spus Daniel Pancu la microfonul DigiSport.

Mesajul transmis jucătorilor: „Putem să pierdem și cu 5-0, dar să ieșim cu zâmbetul pe buze de pe teren, că am dat absolut totul”

Antrenorul Rapidului era bucuros că a reușit să câștige primul meci pe bancă desfășurat pe stadionul de la Pitești și crede că este un privilegiat, fiindcă Rapid este încurajată peste tot prin țară.

„Sunt un privilegiat al sorții, cu siguranță, pentru că am trăit la Liga a 4-a un derby ca pe vremuri, când eram jucător, și acum am fost tot jucător, cu Steaua. Și acum merg la Reșița, exact ca atunci când eram jucător. Azi, la Pitești, atmosfera a fost exact ca atunci când eram jucător. Bine, și Reșița și Pitești sunt două locuri care îmi poartă noroc. Eu nu am pierdut niciodată ca jucător la Pitești și am dat goluri, la fel cum a fost cazul și la Reșița. Mă bucur foarte mult pentru că am debutat cu o victorie și de pe bancă. Deci sunt privilegiat. E o atmosferă fantastică. Cred că pe suporterii noștri ar fi invidioși suporterii și jucătorii multor echipe din străinătate. Mă face și pe mine să întineresc. Și jucătorii au înțeles foarte bine mesajul lor. Singurul mesaj pe care l-am transmis astăzi în cabină a fost atât: «Putem să pierdem și cu 5-0, dar să ieșim cu zâmbetul pe buze de pe teren, că am dat absolut totul». Exact ca-n dispuția cu suporterii avută joi. Mă bucur că au făcut și au demonstrat că pot alerga, se pot dărui extraordinar, pot fi și concentrați, chiar dacă am avut niște momente jenante, când eram în superioritate numerică, caracteristice Rapidului. Una peste alta, a fost o victorie absolut meritată. Cred că toată e de acord cu mine”, a mai declarat Pancu.

„Să fie pace”, mesaj pentru primar

În final, întrebat ce mesaj îi transmite primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, cel pe care îl consideră părintele noului Rapid și care în ultima săptămână a pus presiune și a lansat varianta aducerii lui Mircea Lucescu la echipă, Daniel Pancu a spus ce convorbire prin sms-uri a avut cu omul politic.

„Cu domnul primar am avut niște discuții, așa, glumețe, ieri, prin mesaje. Și l-am întrebat: când numărați până la 3? Ca să știu și eu. Acum, peste două etape, la final? Și mi-a spus că la final. Și mi-a trimis niște emoticonuri, dintr-alea, cu zâmbete multe. Da, deci să fie pace, da? Ă‚sta e mesajul: Să fie pace!”, a povestit, cu zâmbetul pe buze, Pancu. 

În weekendul trecut, la pauza jocului din campionat, de pe teren propriu, cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, când scorul era 1-1 (oaspeții au câștigat în final cu 2-1), surse autorizate din cadrul clubului Rapid au dezvăluit pentru ProSport că primarul Dan Tudorache ar fi coborât de la tribuna oficială și ar fi cerut ca Daniel Pancu să fie dat afară. Până la urmă, spiritele s-au mai calmat, dar Pancu știe ce se întâmplă și ce se pregătește în spatele său.

Politicianul și oamenii prin care controlează clubul îl pândesc pe Pancu, spun sursele ProSport, așteptând un nou pas greșit din partea acestuia pentru a-l putea îndepărta de pe banca tehnică. Pancu este, în acest moment, alături de Florin Manea, ultimul „mohican” care mai are legătură cu adevăratul Rapid, cel falimentat în 2016. Niciunul nu ar fi agreat, spun sursele ProSport, de primarul Tudorache, de Burcă și avocatul Nicolescu, dar celor trei le este teamă de suporteri și ar prefera să-i vadă plecați „de bună-voie” pe Pancu și Manea.

Rapid a acumulat 13 puncte după victoria de la Pitești, a egalat-o pe UTA, însă nu o depășește la golaveraj, astfel că stă pe locul 5.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 19:09 Campionat
Pe aceeași temă