Daniel Pancu, după remiza cu Metaloglobus: „Mai mult ne-a încurcat omul ăsta în plus așa devreme.” Ce a spus despre debutul lui Piriz la Rapid și șansa ratată de a se apropia de Turris

Marius ANGHEL 29 Sep. 2019, 16:58 Campionat
Daniel Pancu, după remiza cu Metaloglobus:

Rapid a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul desfășurat la Chiajna cu Metaloglobus București, cu toate că a evoluat în superioritate numerică încă din minutul 13, după eliminarea portarului Cristian Nedelcovici. Jucătorii lui Daniel Pancu au ratat câteva ocazii mari, însă George Gavrilaș a făcut minuni între buturi.

La finalul partidei din etapa a 9-a a Ligii 2, Daniel Pancu a spus că mai mult a încurcat eliminarea de la Metaloglobus și că portarul nou-intrat pe teren a prins o zi foarte bună. „Mă așteptam la tipul ăsta de joc, pentru că am întâlnit o echipă bună, spre foarte bună a ligii secunde. Poate mai mult ne-a încurcat omul ăsta în plus așa devreme, pentru că adversarii noștri nu au făcut să se apere supraaglomerat. Suprafața de joc a influențat mult calitatea jocului nostru. Dominând așa ne-am creat ocazii clare de a marcat, iar când ni le-am creat am dat peste un portar într-o formă foarte bună astăzi, Gavrilaș. Cam asta a fost istoria meciului.

A fost un meci intens, jucat cu intensitate, cu ritm, agresivitate și pozitivă, chiar puțin peste limita regulamentului. Sunt lucruri care nu fac decât bine fotbalului. Jocurile desfășurate cu stadionul plin, jucate cu intensitate din partea ambelor echipe nu poate duce decât la creșterea nivelului fotbalistic”, a spus antrenorul Rapidului, care a fost mulțumit în mare parte de evoluția jucătorilor săi: „Nu prea am ce să le reproșez în afara faptului că nu am marcat. Poate, mai inspirați în câteva situații în fața porții, puțin mai răi. Nu au scuze, decât cea a gazonului. În rest, scuze multe nu prea au pentru că nu au marcat.”

Daniel Pancu: „Sunt dezamăgit, sunt amărât”

Rapid a urcat pentru moment pe locul 4, cu 17 puncte, însă a ratat o bună oportunitate de a se apropia de liderul Turris Oltul Turnu Măgurele, care a pierdut sâmbătă la Pitești, cu Campionii FC Argeș (scor 2-3).

„Se vor mai pierde puncte. Sunt dezamăgit, sunt amărât. Dar nu pot să spun că am jucat prost sau ceva de genul ăsta. Am ratat, nu am fost inspirați. Ne dominăm adversarii, chiar dacă astăzi a fost o situație mai specială, pentru că au jucat în 10 din minutul 15 sau cât a fost”, a mai spus Daniel Pancu.

A debutat Facundo Piriz: „Avem un noroc fantastic să avem un asemenea jucător în Liga a 2-a”

La jocul cu Metaloglobus a debutat la Rapid și ultima achiziție, mijlocașul uruguayan Facundo Piriz (29 de ani), ultima dată fost la Montpellier (Liga 1 Franța). Pancu a avut numai cuvinte de laudă pentru acesta.

„Nu știu dacă a greșit două pase tot meciul. E un jucător de mare valoare. Nici nu se discută. Era clar la CV-ul lui. Nici nu-și cunoaște toți colegii pe nume. E la maturitate deplină, plus experiență, plus valoare. Avem un noroc fantastic să avem un asemenea jucător în Liga a 2-a”, a declarat Pancu.

Rapid nu va juca în următoarele două etape, cu UTA și Dunărea Călărași, pentru că adversarele au obținut din partea FRF amânarea, fiindcă au cel puțin doi jucători convocați la naționala U19. Următorul joc va fi pe 16 octombrie, acasă, cu Petrolul.

Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 29 Sep. 2019, 16:58 Campionat
Pe aceeași temă