Daniel Pancu, după ce Rapid a defilat și cu Pandurii: „Suntem într-un moment bun din toate punctele de vedere.” Antrenorul a explicat de ce se teme de arbitraj

Marius ANGHEL 17 Nov. 2019, 14:41 Campionat

„Suntem într-un moment bun din toate punctele de vedere”, a spus Daniel Pancu la finalul meciului disputat sâmbătă de Rapid, în Regie, cu Pandurii Târgu Jiu, câștigat cu 4-0, în etapa a 18-a a Ligii 2. Giuleștenii veneau după acel 5-1 administrat în deplasare liderului CS Mioveni, astfel că au încheiat săptămâna excelent, cu nouă goluri marcare și doar unul primit.

Cu ultima clasată Pandurii, Rapid n-a avut nicio problemă. Cătălin Hlistei a deschis scorul încă din minutul 8, iar descătușarea a venit în partea secundă. Marian Drăghiceanu (66), din nou Cătălin Hlistei (69) și Brighton Labeau (72) au înscris în poarta lui Mihai Cotolan, care a salvat în alte câteva rânduri de la primirea altor goluri.

Daniel Pancu: „Acel penalty îl vedeai de pe lună”

La conferința de presă, antrenorul Rapidului, Daniel Pancu, și-a explicat în mare parte reacția nervoasă pe care a avut-o în minutul 45, când a și primit cartonaș galben după ce a contestat decizia arbitrului de a nu da penalty la o împingere în careu asupra lui Sefer. Acesta nu vrea să creadă că arbitrii au directive împotriva Rapidului. Despre joc și rezultat, Pancu a spus că a fost o formalitate.

„Nu ne mai oprim. Trebuia să fim demult pe locul pe care ne află în momentul acesta. Acum avem o conjunctură favorabilă. Ne intră multe dintre situațiile și ocaziile pe care ni le creăm. Am avut momente și în trecut în care echipa nu juca bine, dar patru-cinci situații ne cream și le ratam cu seninătate. Și astea sunt lucruri care contează la finalul campionatului. Și astăzi am fost foarte nervos la pauză, pentru că altfel respirăm cu toții, pentru că e o presiune mare, și pe mine, și pe jucători, și pe conducători. Nu putem să tratăm superficial, știind ce am trăit în urmă, câtă suferință am avut. Nu mai spun de reacția mea de astăzi, de la acel penalty pe care îl vedeai de pe lună. Nu a fost pentru meciul de azi, pentru că era clar că era doar un antrenament, o formalitate. S-a mai văzut în istoria Rapidului și astfel de momente, să ratezi 20 de ocazii și să se termine 0-0 sau 1-1. E o situație generală, din urmă, pentru că eu tac și nu comentez arbitrajele, dar, în 19 meciuri oficiale, 16 de campionat și trei de Cupa României, niciun antrenor de la echipa adversă nu a plecat nemulțumit de arbitraj. Deci, nu știu, mi-e greu să cred că e o direcție. Cred mai mult ca oricine în legea compensației. Nici nu vreau penalty, că dacă bate vântul și cade cineva în careu să primească penalty Rapid. Nu, nu vreau asta. Dar sunt lucruri evidente pe care ar trebui să le prezentăm”, a spus Daniel Pancu la finalul jocului.

Succesul cu Petrolul, cel mai important din cartiera sa de antrenor: „Probabil o victorie Rapid cu Steaua să egaleze Rapid – Petrolul”

Antrenorul Rapidului a cerut din nou răbdare și să fie judecat la final de campionat.

„Potențial avem, e clar că se poate, dar e o fluctuație dintr-asta, pentru că e un campionat foarte lung, e un maraton. Am o echipă tânără, pe care o antrenez. Eu nu sunt cu nimic mai bun astăzi, sau mai prost, decât eram acum o lună. Dacă acum o lună eram prost, acum tot prost sunt. Dacă acum o lună eram bun, tot bun sunt și acum. Într-adevăr, răspunde antrenorul, pentru că sunt niște rezultate și depinzi de ele. Dar e un proces, unul care durează. Am spus tot timpul, din august, de când am început, că e un campionat pe patru anotimpuri, orice punct, orice ocazie ratată sau orice greșeală de arbitraj, favorabilă sau nefavorabilă, la sfârșit va conta foarte mult.

Sunt bun sau nu sunt bun, se decide la sfârșitul campionatului. Rezultatul nu e pentru mine. Pentru că putem să jucăm foarte, foarte bine și să pierdem și putem să jucăm prost și să câștigăm. Atunci ce contează? Cu Petrolul ne-a acuzat toată lumea că a fost un meci slab, joc slab, dar, pentru mine, victoria asta a fost cea mai importantă din cariera de antrenor și nu știu când o să o mai repet. Probabil o victorie Rapid cu Steaua să egaleze Rapid – Petrolul”, a mai declarat Pancu.

„Rapid poate bate și o echipă de Liga 1 din primele trei, oricând, și poate să piardă și cu Sportul Snagov încă de două ori dacă mai joacă”

Rapid continuă să se apropie de primele clasate din Liga 2, iar Daniel Pancu își vede echipa într-un moment bun înaintea restanței cu liderul UTA, programat la mijlocul săptămânii.

„Mai e mult de jucat. Mă bucur că suntem într-un moment bun din toate punctele de vedere, de încredere, goluri marcate și chiar ne prinde într-un moment bun jocul ăsta cu UTA, de mulți considerată până acum, și pe drept, și din opinia mea, cea mai bună echipă din campionat, pentru că a avut constanță în evoluții bune și foarte bune. Rapid poate bate și o echipă de Liga 1 din primele trei, oricând, și poate să piardă și cu Sportul Snagov încă de două ori dacă mai joacă”, a mai spus Daniel Pancu.

Cu 28 de puncte acumulate în 16 meciuri, Rapid e la un punct în spatele Petrolului, care e pe locul 3, și la trei de CS Mioveni, a doua clasată, care are însă un joc în plus disputat. Miercuri, de la ora 14:00, Rapid joacă pe teren propriu, în Regie, cu liderul UTA, în restanța din etapa a 10-a.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

 
Marius ANGHEL 17 Nov. 2019, 14:41 Campionat
Pe aceeași temă