Dan Alexa și-a prelungit contractul cu Dunărea pentru încă doi ani. „Rămân la Călărași și orice discuție e închisă”. Victoria cu Știința și opțiunea pentru promovare

Marius ANGHEL 22 Apr. 2018, 16:06 Campionat

Liderul Dunărea Călărași nu a făcut un joc foarte bun la Uricani, sâmbătă, în fața penultimei clasate Știința Miroslava, în cadrul etapei a 30-a, dar cu toate acestea a reușit să obțină o victorie, scor 1-0, care-i permite să păstreze un avans consistent în clasament față de ocupanta locului 3, Chindia. Antrenorul Dan Alexa a pus echilibrul din teren pe seama suprafeței de joc, care a anulat diferența de valoare dintre cele două echipe. Unicul gol al meciului a fost marcat în minutul 67 de Cristian Pușcaș, după un luft în careu al fundașului Andu Moisi.

„A fost un meci complicat, așa cum am spus și înainte de joc, în primul rând pentru că starea terenului este deplorabilă aici. Era foarte greu să avem un joc de construcție, unde să se vadă totuși diferența de niște locuri în clasament. Felicit Miroslava pentru abnegație, este o echipă disperată, care se luptă pentru evitarea retrogradării, lor le convine mai mult starea terenului. Nu pot să fiu decât fericit, cred că azi am luat o opțiune foarte serioasă pentru promovare. Felicit echipa gazdă pentru eforturi, am înțeles că primarul a investit mult aici, în vestiare, dar terenul este deplorabil, nu se poate juca fotbal pe acest teren. Eram conștient că echipa care greșește mai puțin va avea câștig de cauză. Pe un astfel de teren câștigi doar după o astfel de fază”, a declarat Dan Alexa.

După victoria de la Miroslava, Dunărea a ajuns la cel de-al 27-lea joc consecutiv fără înfrângere în Liga 2 (23 de victorii și 4 egaluri)!

Tehnicianul liderului admite că lotul echipei sale va trebui întărit pentru a putea face față în Liga 1. „Mi-am prelungit contractul cu doi ani, rămân la Călărași și orice discuție e închisă. Trebuie să fim promovați matematic, apoi vom face o analiză clară a lotului, vom avea nevoie de întăriri în Liga 1. Este diferență mare între liga a doua și liga 1, dar și o diferență de terenuri”, a continuat Alexa, care speră să revină, în viitor, pe banca tehnică a Rapidului: „Sunt fericit că Rapid a câștigat derby-ul cu Steaua, îmi doresc foarte mult să promoveze. Ați văzut și dumneavoastră ce înseamnă fotbalul românesc fără echipe de tradiție, la un meci de liga a patra au fost aproape 40.000 de spectatori. Rapidul îmi rămâne în suflet și mi-aș dori pe viitor să mai pot antrena această echipă”.

74 de puncte a acumulat Dunărea Călărași în 30 de etapei, fiind liderul Ligii 2, cu trei puncte mai mult decât FC Hermannstadt. Miercuri, de la ora 17:00, joacă pe teren propriu cu Foresta Suceava, iar apoi se deplasează la Luceafărul Oradea.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto și video: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 22 Apr. 2018, 16:06 Campionat
Pe aceeași temă