Daco Getica ia trei puncte mari la Târgu Jiu și evită locurile retrogradabile. Baciu: „Ne putem clasa imediat după locul 8”

Prima victorie reușită de Daco Getica București în acest an, după ce în precedentele două jocuri din 2019 fusese învinsă de Sportul Snagov (1-2) și CS Balotești (1-2), a fost pe terenul echipei Pandurii Târgu Jiu. Eugen Nica (43) și Raphael Stănescu (78) au înscris pentru succesul cu 2-0, cel care a mai detensionat atmosfera la clubul din Colentina, care era fix deasupra locurilor retrogradabile.

Baciu crede că echipa sa va ajunge pe locul 9 până la finalul sezonului. Acum, după acest succes, este pe poziția a 13-a, cu 27 de puncte, la doar două lungimi peste Luceafărul Oradea, ultima echipă aflată pe loc retrogradabil.

„O victorie foarte importantă pentru noi. Am întâlnit o echipă bună și știam acest lucru. Noi am condus jocul în prima parte, dar în partea secundă adversarii au avut câteva ocazii și ne puteau egala. Am învins și ne-am apropiat de Pandurii. Sunt încrezător că ne putem îndeplini obiectivul. Și noi, și Pandurii, suntem două echipe care nu merită să retrogradeze. Mi-aș dori enorm să rămână și ei în liga secundă. Cred că ne putem clasa imediat după locul 8”, a declarat Marius Baciu.

Baciu nu are amintiri plăcute cu Pandurii

În iunie 2010, Marius Baciu, care tocmai ce promovase cu Voința Sibiu în Liga 2, a fost numit antrenor la Pandurii, care tocmai ce retrogradase din Liga 1. După doar o lună, perioadă în care a efectuat mai multe antrenamente cu echipa gorjeană, Baciu a fost înlocuit cu Ionuț Badea, după ce oficialii de la Târgu Jiu au găsit o portiță în regulament și au preluat locul din Liga 1 de la FC Internațional Curtea de Argeș, echipă la care au adus foarte mulți jucători, inclusiv pe antrenorul Badea. 

„Am așteptat în zadar să primesc un răspuns de la domnul Condescu. Sunt foarte mâhnit că nimeni nu a vorbit cu mine. Sunt dezamăgit și știu că așa se simt și jucătorii care au fost înlăturați de la echipă”, a declara Baciu pe 20 iulie 2010.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă