„Dacă s-ar putea, aș vrea să terminăm pe locul întâi”

11 Sep. 2011, 09:37 Campionat

Deși anul trecut Dinamo II întâmpina mari probleme în a se menține în Liga a II-a, același lot pare a se fi transformat peste noapte. Acum nu doar că nu se află în partea de jos a clasamentului, ci „câinii” bat aproape tot ce le stă în cale. Prin victoria de sâmbătă, obținută în fața lui CS Otopeni, echipa a ajuns la un total de 9 puncte în clasament, unul singur mai puțin decât liderul Viitorul Constanța.

Responsabil pentru această schimbare incredibilă este Flavius Stoican, numit la cârma lui Dinamo II înainte de startul sezonului. Puteți citi în continuare un interviu cu antrenorul care a adus, cel puțin deocamdată, liniștea în Ștefan Cel Mare.

Felicitări domnule Stoican, v-ați revenit repede după șocul cu Viitorul și ați obținut cea de-a treia victorie în patru etape. V-ați fi așteptat?
În aceste două etape am întâlnit două echipe bune, Viitorul și Otopeniul, cu certe calități și jucători tehnici. Ne-a fost destul de dificil, dar important este că că am luat azi cele trei puncte, pentru că noi vrem să terminăm cât mai sus în clasament, dacă s-ar putea chiar pe locul 1.

Cum vă explicați căderea aceasta drastică? După două victorii la început de sezon ați pierdut următoarele meciuri cu 5-1 și 4-1, chiar dacă ultimul meci a fost în Cupă …
Primul meci, cel de la Constanța, a fost un accident după părerea mea. Nu am dat dovadă de aceeași atitudine ca și în primele două meciuri, când am câștigat. În meciul de la Juventus am avut un om eliminat din minutul 30, iar apoi ultimele 10 minute am jucat în 9 oameni. Era normal să se întâmple acest lucru. Totuși scorul nu reflectă ceea ce s-a întâmplat pe teren, diferența este prea mare. Am fost conduși cu 2-1 până în minutul 90, iar atunci am riscat totul pentru a putea egala, chiar și cu doi oameni mai puțin pe teren. Juventusul a profitat și ne-a surprins de două ori pe contraatac. În schimb, meciul din deplasare de la Viitorul a fost un accident sper eu, pentru că s-au luat golurile mult prea ușor, pe greșeli personale.

Astăzi ați învins pe CS Otopeni, o formație cu pretenții în Liga a II-a. Cât de important a fost aportul lui Raphael Stănescu în obținerea acestei victorii?
El ne-a adus practic victoria, nu? Deci a avut un aport extrem de mare. Însă vreau să îi felicit pe toți componenții echipei, au arătat că sunt un grup unit și fără sprijinul lor, nu reușea nici Raphael să marcheze. Au reușit să se mobilizeze și să treacă peste înfrângerile din ultima vreme și cel mai important, nu au mai făcut greșeli mari.

Credeți că Stănescu va mai fi lăsat la echipa a doua sau Liviu Ciubotariu îl va lua la echipa mare?
Îmi doresc ca el să facă pasul la prima echipă. Să joace cât mai multe minute pentru că este un jucător cu calități tehnice deosebite, care poate să facă oricând diferența. Important este ca el să aibă încredere în forțele lui și atunci când este nevoie, să se ridice la cel mai înalt nivel. Ca și jucător am trecut și eu prin momentele acestea de groază și vă spun că după o accidentare, este foarte greu să revii imediat la formă maximă.

Bănuiesc că de aceea l-ați și scos după o oră de joc…
Da, așa este. Nu aveam de ce să îl forțez, nu a mai jucat de mult timp, a revenit doar în meciul cu Viitorul, când l-am introdus 20 de minute. Este normal să nu fie la parametrii fizici optimi, însă vedeți ce înseamnă să ai calitate, să joci puțin, dar să marchezi când lumea se așteaptă mai puțin.

Urmează partida din deplasare de la Astra. Cum pregătiți meciul?
Ca și pe oricare altul. Noi vrem să luăm iar cele trei puncte. Mergem să câștigăm fiecare meci, chiar dacă unele echipe au loturi mai bune decât noi, eu cred că prin dăruire și atitudine putem să compensăm și să ne ridicăm la același nivel cu oricare formație.

articol scris de Gabriel MORARIU

11 Sep. 2011, 09:37 Campionat
Pe aceeași temă