Cum au ajuns suporterii olteni să facă galerie unui club din Bihor! Președintele Luceafărului explică situația nemaiîntâlnită în România. Scopul bannerelor și unde va continua să joace echipa

Marius ANGHEL 19 Sep. 2017, 18:07 Campionat

După o săptămână în care consilierii locali din Petroșani și Motru au aprobat proiecte de primire a Luceafărului Oradea pe stadioanele din respectivele orașe ale județelor Hunedoara și Gorj, sâmbătă trecută, echipa bihoreană a avut programat meci în campionat, pe teren propriu, la Oradea, cu Academica Clinceni (scor 1-1). Pe arena „Iuliu Bodola”, la jocul cu ilfovenii, în tribune a fost o atmosferă interesantă.

Pentru a-și demonstra atașamentul față de Oradea, de suporterii bihoreni și autoritățile locale, noua conducere a clubului Luceafărul, persoane originare din Gorj, apropiate omului de afaceri Nicolae Sarcină, a venit cu o idee nemaintâlnită în județul Bihor. La meciul cu Academica Clinceni, echipa bihoreană a beneficiat de susținerea unei galerii formată din circa 100 de persoane venite cu două autocare din județul Gorj.

Echipați cu vuvuzele tricolore, potrivit bihon.ro, oltenii din galerie au încurajat jucătorii Luceafărului și au scandat „Hai Oradea!” și „Oradea, nu uita, astăzi vrem victoria!”, pe un stadion unde, înaintea meciului, pe gardurile dintre terenul de joc și tribune, au fost montate de către conducerea clubului bannere cu diverse mesaje. „Echipa Luceafărul Oradea mulțumește Consiliului Local Oradea”, „Blidaru alături de echipă! Luceafărul Oradea vă mulțumește!”, „Echipa Luceafărul Oradea mulțumește tuturor suporterilor” și „Oradea e de Liga 1″, au fost mesajele afișate.

„Echipa trebuie să simtă că este susținută, asta este important”

După meci, într-o convorbire telefonică purtată cu reporterul Liga2.ro, Lucia Vladimirescu, noul președintele al Luceafărului a explicat cum de echipa a avut, pentru prima dată în istoria ei, galerie și care a fost, de fapt, scopul mesajelor afizate prin bannere.

„Suporterii au venit tocmai pentru a-i încuraja pe jucătorii de la Luceafărul, care, prin tot ce ați scris până acum și tot ce s-a întâmplat (n.r. – în legătură cu posibila mutare a clubului la Petroșani sau Motru) au fost bulversați. Asta a fost ideea cu venirea suporterilor și a bannerelor afișate. Acele bannere nu au vrut să transmită nimic ironic. Nu conțineau niciun mesaj ironic. Au fost mesaje de mulțumire. Echipa trebuie să simtă că este susținută, asta este important. Pentru că, automat, psihicul lor poate fi sensibilizat. Așa sunt mult mai uniți în teren și joacă mult mai bine. Ceea ce s-a și văzut. Dacă stăm să ne uităm în ultimele meciuri, pe care le-au avut până acum, dacă fac o comparație între cel care a fost jucat cu Clinceniul și cele în care au jucat în anterioarele două etape, e o diferență care se vede. Că este din cauza suporterilor, că, poate, au reușit să se adune, că, poate, nu știu… dar a fost un altfel de meci față de cele jucate în etapele anterioare. Indiferent că am jucat cu Sibiu sau cu cei de sub noi, nu contează, au jucat cât de cât fotbal. S-a văzut o diferență. Mai este loc, mai au de lucru mult și mai au de antrenat, dar astăzi s-a văzut o diferență față de celelalte două etape. Vorbesc strict de celelalte două etape”, a transmis Lucia Vladimirescu.

„A fost cel mai bun joc din ultimele trei, de când am preluat echipa”

Conducătoarea clubului Luceafărul este mulțumită de progresul arătat de echipă de la etapă la etapă. Meciul cu Academica este considerat cel mai bun din cele trei jucate de când formația și-a schimbat antrenorul și o parte din jucători. Doar ghinionul a făcut, potrivit Luciei Vladimirescu, ca rezultatul cu Clinceniul că nu fie unul câștigător, ci doar un egal.

„A fost, din punctul meu de vedere, cel mai bun joc din ultimele trei, de când am preluat echipa, pentru că nu pot să discut despre celelalte meciuri disputate înainte. Echipa se vede că se concentrează mai bine și a fost mai activă decât în celelalte jocuri. Jucătorii au avut, într-adevăr, ghinion. Puteam să-i batem. Am avut ocazii foarte mari. Ne-am apărat foarte bine, portarul a fost extraordinar, a avut patru intervenții senzaționale. Am avut o bară și câteva ratări de la câțiva metri…, dar, mă rog, nu mai contează. Am avut ghinion, aș putea spune. Dar, oricum, una peste alta, meciul a fost mult peste celelalte două dinainte, chiar și peste cel câștigat în prima etapă, de când am preluat echipa”, a spus, pentru Liga2.ro, Vladimirescu, care a anunțat că Luceafărul va avea galerie și la meciul din etapa viitoare, din deplasare, cu CS Mioveni.

„Echipa nu pleacă, rămâne la Oradea”

Întrebată despre această situație ivită la Petroșani și Motru, în care este implicată echipa Luceafărul Oradea, dar și numele ei, Lucia Vladimirescu respinge, în continuare, orice implicare a ei sau a oricărei persoane din cadrul clubului în cererile de mutare a clubului în respectivele orașe.

Iată nota de fundamentare a proiectului de hotărâre inițiat la Petroșani de către primarul Florin Tiberiu Iacob – Ridzi, cea care a stat la baza întrebării reporterului pentru președintele Luceafărului: „Prin adresa nr. 12946/11.09.2017, Clubul Sportiv Luceafărul Oradea reprezentat prin președinte, dna Vladimirescu Lucia, solicită aprobarea desfășurării de jocuri oficiale în incinta Complexului Sportiv Municipal Jiul Petroșani. Având în vedere faptul că acest club sportiv nu deține baza necesară desfășurării activităților sportive, propun Consiliului Local al municipiului Petroșani aprobarea de principiu pentru disputarea meciurilor oficiale, urmând ca până la data de 29 septembrie 2017 să se stabilească toate condițiile (financiare, sportive și de altă natură) legate de folosința Complexului Sportiv municipal Jiul Petroșani”.

„Nota nu s-a făcut la cererea mea. Mergem, jucăm în continuare la Oradea și nu ne vom muta. Echipa va rămâne în continuare la Oradea. Îmi apare numele ca și reprezentant al clubului. Repet și vreau să înțelegeți, încă o dată, că nu ne vom muta și vom juca în continuare la Oradea. Nu trebuie să discutăm pe ceva care nu are nicio relevanță. Ar fi avut dacă echipa ar fi jucat la Petroșani. Nu am cerut, nu este solicitarea noastră.

Oamenii din Oradea cred că au văzut că vrem să rămânem alături de ei și vom rămâne în continuare acolo. Piedicile sunt, în primul rând, din partea presei, prin articolele pe care le scriu. Și, bineînțeles, bulversează atât suporterii din Oradea, cât și jucătorii”, a comentat Lucia Vladimirescu.

După opt etape desfășurate din campionatul Ligii 2, Luceafărul Oradea se situează pe locul 18 din 20, retrogradabil, și are doar 5 puncte acumulate, cu unul mai mult decât ultimele două clasate. În etapa următoare, sâmbătă, de la ora 11:00, Luceafărul joacă în deplasare, la CS Mioveni.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Bihon

Marius ANGHEL 19 Sep. 2017, 18:07 Campionat
Pe aceeași temă