Cu Lobonț pe primul loc! „U” Cluj a câștigat derby-ul cu Chindia, la primul meci ca antrenor din cariera fostului portar

Cel mai interesant sezon din istoria Ligii 2 nu putea să se încheie mai bine în 2018 decât cu un derby. „U” Cluj – Chindia s-a jucat pe Cluj Arena, iar pentru fanii și jucătorii alb-negrilor a fost ziua unei mari surprize. Bogdan Lobonț a decis să stea pe bancă, chiar dacă anunțase că va face asta doar din ianuarie, semn că și-a încheiat conturile cu AS Roma și că a vrut să ofere un imbold fotbaliștilor săi, într-un meci atât de important. A fost, așadar, derby-ul a doi foști „grei” ai naționalei pe băncile tehnice, Lobonț vs. Moldovan.

Chindia, cu tupeul oferit de primul loc și victoria din tur, a vrut să-i distrugă debutul fostului portar. După două șanse ale clujenilor, vedeta Cherchez l-a lansat perfect pe Mihaiu și, dintr-o dată, rumoare pe Cluj Arena. Era 1-0 pentru Chindia, din minutul 13. Dudea și Cherchez au mai produs pericol, din două lovituri libere (30 și 32), pentru ca apoi să le mai vină „inima la loc” celor de la Universitatea. Gavra n-a putut fi incomodat de Dudea, a tras pe poarta lui Popescu, iar, pe respingerea acestuia, Iuliu Hațiegan (36) a făcut 1-1, spre bucuria lui Lobonț.

Cadoul lui Gavra pentru debutul lui Lobonț

Cu creionul și carnețelul în mână, noul antrenor avea să simtă pentru prima dată sentimentul de a conduce pe tabelă. Corner bătut de Ursu, iar Cristian Gavra (50), fără să sară, reia în colțul lung, cu capul. Clujenii reveneau, iar din acel moment erau pe primul loc în Liga 2.

Apoi a început un joc pe contre. Chindia putea egala, dar portarul Dur-Bozoancă a avut două parade care au amintit puțin de Bogdan Lobonț, la șuturile lui Neguț (60 și 61). Și „Șepcile roșii” au avut șansa desprinderii, dar Ursu (60) și Hațiegan (61) nu s-au descurcat, pe contraatac.

Minutele de final au trecut greu pentru Bogdan Lobonț, dar primul succes din cariera sa de antrenor a venit. Și chiar cu 3-1, pentru că Iuliu Hațiegan (90+5) a mai înscris o dată, la ultima fază.

Victorie la „pachet” cu primul loc pentru „U” Cluj. Asta cel puțin până când Sportul Snagov, Academica Clinceni și Petrolul vor juca. Rămâne un final bun de an pentru „U” Cluj și Chindia, care de acum se vor gândi cum s-ar putea întări în iarnă. Transferurile ar putea face diferența în cea mai echilibrată luptă la promovare din ultimele decenii. Ambele echipe au încheiat anul cu 44 de puncte.

UNIVERSITATEA CLUJ – CHINDIA TÂRGOVIȘTE    3-1
Iuliu Hațiegan 36′, 90+5′, Cristian Gavra 50′ / Andreas Mihaiu 13′

Dur Bozoancă – Al. Coman, Abrudan (cpt.), Andr. Cordoș, Berci (Căpușă 65′) – Taub, Gab. Giurgiu, Sepsi – Hațiegan, Gavra (Cr. Ene 85′), Oct. Ursu (M. Coman 75′)
Rezerve neutilizate: Iul. Dinu – K. Twumasi, Hordouan, G. Florescu
Antrenor: Bogdan Lobonț

Ius. Popescu – Martac, C. Dinu (Crinel Stoica 67′), Dudea, D. Dumitrașcu – Andr. Șerban (Alin Manea 80′), D. Novac, Andr. Lungu, Mihaiu – D. Florea, Cherchez (cpt.)(Cr. Neguț 54′)
Rezerve neutilizate: Aioani – Rogoveanu, Ad. Ioniță, Acasandrei
Antrenor: Viorel Moldovan

Stadion: Cluj Arena (Cluj Napoca); Arbitru: Andrei Antonie (București); Asistenți: Florin Păunescu (Râmnicu Vâlcea) și Bogdan Gheorghe (București); Rezervă: Sergiu Popa (Aiud); Observatori: Dan Jiga (Bistrița) și Felix Grigore (București).

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: Cristain COSMA / fb Universitatea Cluj

Pe aceeași temă