Cu jumătate din echipă formată din fundași, Radu Suciu e dezamăgit de apărarea Ripensiei în jocul cu Aerostar: „A fost o înfrângere grea”. Cu ce l-a surprins Florin Bratu

Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 13:19 Campionat

Deși dorea o victorie, Ripensia Timișoara a cedat cu 2-0 pe terenul lui Aerostar Bacău, noua echipă a lui Florin Bratu. Deoarece moldovenii s-au și apropiat la un punct de roș-galbeni, care au coborât pe loc retrogradabil, Radu Suciu nu a vrut să riște, dar acest lucru s-a dovedit a fi o strategie pierzătoare. Directorul sportiv spune că bănățenii au pierdut meciul pe greșeli personale defensive.

Suciu a folosit șase fundași de meserie în formula de start a partidei cu Aerostar: Adi Popa, Darius Țiereanu, Bogdan Străuț, Călin Toma, Alin Burdeț și Claudiu Apro, chiar dacă ultimii doi au jucat mai avansat. Suciu spune că erorile din apărare au dus la rezultatul nesatisfăcător. „A fost o înfrângere grea, într-un meci de șase puncte. Cu atât mai grea a fost, cu cât echipa nu a jucat rău. Din păcate, nu scăpăm de anumite erori supărătoare în faza de apărare. Așa s-a întâmplat și acum. Pe final de primă repriză am primit un gol dintr-o eroare și-apoi, în repriza a doua, a trebuit să alergăm după egalare și să ne deschidem tot mai mult”, a punctat Suciu.

Bratu a anihilat tactic jocul Ripensiei

La primul meci cu Bratu pe bancă, Aerostarul a fost o echipă scurtă. Suciu admite că elevii săi nu au găsit cheia să pătrundă prin apărarea gazdelor. „Ei au jucat, spre deosebire de meciurile pe care le-am văzut până acum, cu liniile foarte apropiate. Ne-a fost foarte greu să pătrundem. Am făcut-o doar pe benzi, dar, din păcate, nu am reușit să punctăm. Iar adversarii ne-au prins pe contraatac pe final de meci și apoi au închis jocul. Partida a fost însă echilibrată și a fost decisă de o eroare personală”, a mai spus cel care se ocupă de echipă până în ianuarie, când Ripensia va fi preluată de Alexandru Pelici.

După 14 etape, Ripensia are 13 puncte și a căzut pe locul 16, retrogradabil. În runda următoare joacă vineri, de la ora 18:00, pe teren propriu cu FC Argeș.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: fb Aerostar Bacău

Marius ANGHEL 28 Oct. 2018, 13:19 Campionat
Pe aceeași temă