CS Mioveni câștigă spectaculos cu Luceafărul, la ultimul meci cu Adrian Mihalcea pe bancă. „Și Mioveniul ar trebui să fie mândru că dă antrenor la echipa națională”

Marius ANGHEL 23 Sep. 2017, 15:06 Campionat

La ultimul meci cu Adrian Mihalcea antrenor, CS Mioveni a obținut o victorie dramatică pe teren propriu, scor 3-2 cu Luceafărul Oradea, sâmbătă, în etapa a 9-a a Ligii 2, după ce argeșenii au fost conduși de două ori și au marcat golul victoriei în ultimele secunde alte timpului regulamentar de joc.

Anunțat de ieri seară de Cosmin Contra, noul selecționer al României, că va face parte din stafful său tehnic, Adrian Mihalcea a rămas pe banca Mioveniului încă un meci, cel de astăzi, cu Luceafărul Oradea. Tehnicianul voia să își ia la revedere cu o victorie de la echipa care i-a propus postul de antrenor principal după despărțirea de UTA. Și a reușit, însă cu mari emoții, la finalul unui joc pe care sigur îl va ține minte toată viața.

Duel în marcarea a cât mai multe goluri între Vlad Rusu și Ionuț Rădescu

După o jumătate de oră fără mari situații de gol în meciul de pe stadionul Orășenesc, Luceafărul a dat lovitura și a deschis scorul prin una dintre ultimele achiziții. Vlad Rusu (26) a împins mingea în plasă din 3 metri, după o acțiune personală în stânga careului a lui Țegle și o centrare perfectă. Avantajul bihorenilor n-a rezistat însă mult, fiindcă Rădescu și-a început recitalul din această zi și a egalat. Andor a executat o lovitură liberă de pe dreapta, Mîrzeanu a deviat până la Ionuț Rădescu (34), care a relua cu o lovitură de cap și l-a înscis pentru prima dată pe Goia.

În partea a doua a jocului, același Vlad Rusu (49) s-a găsit la capătul centrării din stânga a lui Codoban și a împins mingea din 2 metri pe lângă portar, reușind „dubla” și aducându-și din nou echipa în avantaj. Apoi Croitoru a avut noroc la lovitura de colț bătută cu efect de Codoban (57), fiindcă mingea a căzut pe transversală, astfel că Mioveniul a rămas în meci. Și mai mult de atât, a avut puterea să revină spectaculos în ultimele minute. Goia a salvat in extremis la devierea nefericită a lui Ciobanu, după pasa lui Neagoe, însă portarul Luceafărului nu a mai putut face nimic un minut mai târziu. Din cornerul rezultat, Ionuț Rădescu (76) a preluat nemarcat și a înscris din nou, reușind încă o dată egalarea și bifând, la rândul său „dubla”.

A fost golul care i-a impulsionat și mai mult pe argeșeni să îi ofere drept cadou o victorie lui Mihalcea la meciul de despărțire. Vintilă (78 și 80) a trimis de două ori milimetric pe lângă poartă din doar 6 metri, Ayza (87) nu a primit penalty după ce a fost tras de mână în careu în încercarea de a marca pentru 3-2, însă tot Ionuț Rădescu (90) s-a dovedit a fi norocosul partidei. Mijlocașul Mioveniului a prins o zi mare și a marcat al treilea său gol în acest joc, aducând și victoria. Hat-trick-ul l-a reușit după ce a preluat la 18 metri și a șutat în stânga portarului care plecare pe colțul greșit.

CS Mioveni a obținut astfel o victorie palpitantă, după ce a fost condusă de două ori și a marcat golul de trei puncte în minutul 90. A fost darul echipei argeșene pentru antrenorul Adrian Mihalcea, cel care se va despărți de galben-verzi după doar trei meciuri și va pleca la naționala României ca secund al lui Cosmin Contra.

CS Mioveni acumulează astfel 14 puncte și se urcă pe locul 7, în timp ce Luceafărul Oradea rămâne cu 5 puncte după 9 etape și a căzut pe locul 19, penultimul din clasament, retrogradabil.

Mihalcea pleacă de la Mioveni după doar trei meciuri în care i-a fost antrenor

La conferința de presă, Adrian Mihalcea a transmis că meciul cu Luceafărul a fost ultimul său joc ca antrenor la CS Mioveni. După ce în etapele 1-6 a fost antrenorul UTA-ei, Mihalcea se va despărți de CS Mioveni după ce a condus-o în meciurile din etapele 7-9. La argeșeni a debutat ca antrenor cu un succes clar în jocul de pe teren propriu cu Știința Miroslava, scor 5-1, weekendul trecut a pierdut surprinzător la Suceava, 0-2 cu Foresta, iar astăzi a obținut a doua victorie, 3-2 cu Luceafărul Oradea.

„A fost ultimul meu joc aici. Am fost cooptat în stafful lui Cosmin Contra la echipa națională. E un drum pe care l-am ales, sper să fie de bun augur. Și Mioveniul ar trebui să fie mândru că dă antrenor la echipa națională. Este o onoare și o mare responsabilitate. Avem mult de muncă, venim într-un moment dificil și trebuie să schimbăm în bine totul. I-am făcut o promisiune domnului primar, în viitorul meu voi mai veni antrenor la Mioveni. Îmi doresc lucrul ăsta”, a transmis, citat de pagina de facebook Sportul Argeșean, Mihalcea la finalul partidei cu Luceafărul.

Mihalcea recunoștea, pentru Liga2.ro, încă de ieri seară că pleacă de la CS Mioveni. „Merg în echipa lui Contra. Sunt onorat de acest fapt de a lucra la naționala României. E o oportunitate pe care toți antrenorii și-ar dori-o. Îmi doresc să ajungem să ne îndeplinim obiectiv, așa din scurt. Nu a fost bine pentru conducătorii Mioveniului, dar le mulțumesc că m-au înțeles”, a spus fostul atacant al lui Dinamo, care va face echipă la naționala României cu Cosmin Contra, Ionel Gane, Javi Reyes și antrenorul cu portari care încă nu e stabilit. Obiectivul acestora e de a califica România la EURO 2020.

În cariera sa de antrenor, Adrian Mihalcea a condus echipele: Unirea Slobozia (iunie 2013 – februarie 2015), ACS Berceni (martie 2015 – mai 2015), Dunărea Călărași (ianuarie 2016 – iunie 2017), UTA Arad (iunie 2017 – septembrie 2017) și CS Mioveni (septembrie 2017), toate din Liga 2.

CS MIOVENI – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA   3-2
Ionuț Rădescu 34′, 76′, 90′ / Vlad Rusu 26′, 49′

F. Croitoru – Tirică, Gugu, Burnea, Ed. Stoica (cpt.) – Mîrzeanu (M. Vintilă 56′), R. Lazăr – Ayza (cpt.), Pirtea (S. Ivan 49′), Andor (Andr. Neagoe 72′) – Rădescu
Rezerve neutilizate: Sima – Trașcu, Ichim, Cioc
Antrenor: Adrian Mihalcea

Goia – Balea, D. Ciobanu,Tânc, Trif – Feher, Țegle – Al. Dulca, Codoban (cpt.)(A. Mutu 74′), Bedea (Ban 61′) – Vl. Rusu (Antohi 64′)
Rezerve neutilizate: G. Gakos – Andr. Dragu, Fl. Pîrvu, Chiș-Toie
Antrenor: Cristian Dulca

Stadion: Orășenesc (Mioveni – Argeș); Spectatori: 1.000; Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu (Târgoviște); Asistenți: Casian Băla și Alina Mihoc (ambii din Arad); Jucătorul meciului: Ionuț Rădescu. 

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fb CS Mioveni (O azi)

Marius ANGHEL 23 Sep. 2017, 15:06 Campionat
Pe aceeași temă