CS Afumați și Luceafărul Oradea au încheiat anul cu o remiză și cu clasări acceptabile. Pentru cele două echipe urmează meciurile din optimile Cupei

Marius ANGHEL 09 Dec. 2016, 16:45 Campionat

Programată vineri dimineață, pentru ca CS Afumați și Luceafărul Oradea să aibă cât mai mult timp să se pregătească apoi pentru meciurile de săptămâna viitoare din cadrul optimilor de finală ale Cupei României, cu ACS Poli, respectiv Astra, partida dintre gruparea ilfoveană și cea bihoreană s-a încheiat nedecis, 0-0.

Primul meci al ultimei etape din acest an a Ligii 2, a doua a returului (etapa a 21-a), s-a desfășurat astăzi, începând cu ora 11:00, pe stadionul Comunal din Afumați, și a adus față în față două echipe vecine de clasament (locul 10, respectiv 9) despărțite de un punct (24 față de 25). Apropierea valorică rezultată și din pozițiile în clasament dintre CS Afumați și Luceafărul a persistat și în joc, acolo unde cei 22 de jucători s-au zbăbut pe un teren greu pentru a înscrie măcar un gol. Bihorenii au avut două mari ocazii de a înscrie, însă nu au făcut-o și au trebuit să se mulțumească doar cu un punct.

Potrivit bihon.ro, ocazia meciului i-a aparținut lui Paul Păcurar (40), care a scăpat singur cu portarul Obretin și a șutat în el, ca după aceea mingea să fie degajată de un fundaș repliat. În partea a doua a jocului, Salif Nogo (56) a trimis cu o lovitură de cap pe lângă buturi, după o centrare a lui Păcurar din lovitură liberă, însă și gazdele au avut șansa lor de a înscrie. Tudorache (57) a rămas singur cu Eduard Pap, dar a trimis direct în portarul Luceafărului. Același Tudorache (75) a combinat apoi cu Vlada și a șutat periculos, însă Pap a prins cu siguranță. Ultima ocazie de gol a avut-o Arnăutu (86), retras ca fundaș central după accidentarea lui Nogo, dar mingea trimisă cu capul de atacantul reprofilat a trecut pe lângă.

Afumațiul încheie anul pe locul 11, Luceafărul poate rămâne pe 8

Meciul s-a încheiat așa cum a început, iar cele două echipe nou-promovare în Liga 2 au terminat prima parte a sezonului pe poziții liniștitoare în clasament, fără griji de retrogradare. CS Afumați se va situa la finalul anului 2016 pe locul 11, cu 25 de puncte, asta după ce Dacia Unirea Brăila (26 puncte) o va depăși în clasament fiindcă va câștiga la „masa verde” jocul cu Unirea Tărlungeni, echipă care a anunțat FRF că nu poate organiza această partidă. De partea cealaltă, Luceafărul Oradea are 26 de puncte și poate ierna pe locul 8, la egalitate de puncte cu Foresta Suceava și Dacia Unirea, echipe aflate pe locurile 9 și 10 din cauza golaverajului mai slab. Foresta va juca însă duminică la Arad cu UTA Bătrâna Doamnă.

Marți și joi vor juca în optimile Cupei

Altfel, CS Afumați și Luceafărul Oradea mai au de disputat două meciuri oficiale în acest an, înainte de vacanță. Cele două echipe vor juca în optimile Cupei României cu adversari din Liga 1. Prima care va intra la joc va fi CS Afumați, care, marți, de la ora 13:30, primește vizita celor de la ACS Poli, iar bihorenii vor evolua joi, de la aceeași oră, pe stadionul „Iuliu Bodola” din Oradea, cu campioana en-titre Astra, singura echipă din România calificată în primăvara europeană.

CS AFUMAȚI – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA 0-0

Obretin – Robicek, Buzea, Rz. Patriche (cpt.), Covalschi – Pivniceru, V. Olariu – Șt. Vasile, Vl. Tudorache (Val. Costache 85′), Petculescu (Verdeș 56′) – Vlada
Rezerve neutilizate: Al. Mișa – Al. Gheorghe, Botea, Alin Zaharia, Ad. Popa
Antrenor: Vasile Neagu

Ed. Pap – Balea, Nogo (Feher 83′), Hlinca, I. Ban – Bedea – C-tin. Roșu (cpt.), Țegle, Păcurar (Balla 90+2′), Cigan (Zs. Lukacs 72′) – Arnăutu
Rezerve neutilizate: Goia – D. Costea, Cuc, Fl. Drăgan
Antrenor: Cristian Lupuț

Stadion: Comunal (Afumați); Arbitru: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea); Asistenți: Marian Truță (Băbeni) și Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea).

VEZI CLASAMENTUL LIGII 2

Etapa a 21-a a Ligii 2, ultima programată în 2016:

9 decembrie, ora 11:00
CS Afumați – Luceafărul Oradea   0-0

10 decembrie, ora 11:00
CS Balotești – Chindia Târgoviște
Dunărea Călărași – Metalul Reșița
Olimpia Satu Mare – CS Mioveni – tv
Juventus București – FC Brașov
Unirea Tărlungeni – Dacia Unirea Brăila
– nu se dispută, deoarece gazdele au comunicat Departamentului Competiții al FRF că nu pot organiza meciul

10 decembrie, ora 13:00
ASU Politehnica Timișoara – CSM Râmnicu Vâlcea

11 decembrie, ora 11:00
UTA Bătrâna Doamnă – Foresta Suceava – tv

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe stă, deoarece Șoimii Pâncota a fost exclusă din campionat.
FC Academica Clinceni stă, deoarece ACS Berceni s-a retras din campionat.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Mihai ANDRIEȘ (FRF.ro)

Marius ANGHEL 09 Dec. 2016, 16:45 Campionat
Pe aceeași temă