A crescut la Rapid, a jucat la Petrolul, a luat trofeu cu Voluntari și promite că promovează cu „U” Cluj: „Vom sărbători centenarul clubului în Liga 1”. Cele două echipe considerate principale contracandidate

Marius ANGHEL 15 Dec. 2018, 11:09 Campionat

A crescut în Giulești, în spiritul Rapidului, a jucat pentru alb-vișini în perioade în care echipa era pe val, dar și când s-a zbătut cu falimentul și a ajuns în Liga a 2-a, iar până la 27 de ani, atât cât are acum, a trecut prin nenumărate experiențe. Cariera l-a dus la Juventus București, FC Olt Slatina, Petrolul, Ethnikos Achna (Cipru), FC Brașov, FC Voluntari, CS Balotești și FC Hermannstadt. Singurul trofeu important pe care îl are în palmares, Cupa României, în are cu altă echipă alb-vișinie, FC Voluntari, dar are și promovări în prima ligă alături de Rapid și Hermannstadt. Tot la o promovare visează pentru început și cu Universitatea Cluj, noua sa formație.

Rezilierea cu FC Hermannstadt, echipă alături de care promovase în Liga 1 și pentru care jucase ca titular în șapte meciuri în debutul sezonului, nu l-a ținut pe loc pe Alexandru Coman, ci l-a dus aproape instantaneu la Cluj Napoca, la una dintre brandurile importante ale fotbalului românesc. Fundașul bucureștean n-a avut nevoie de acomodare și s-a impus rapid în primul „11” al Universității Cluj. În cele 13 meciuri în care a fost utilizat în prima parte a sezonului a înscrie de două ori, iar clasarea sub locurile care duc în Liga 1 nu-l sperie pe polivalentul din flancul drept. „Jocul ne dă speranțe că în vară vom fi pe prima scenă”, spune unul dintre cei doi Comani pe care „Șepcile roșii” se bazează în acest campionat. Celălalt este Marius Coman, un atacant de 22 de ani care a înscrie aproape cât Alexandru. A marcat de trei ori în cele 17 meciuri în care a fost utilizat.

„M-am acomodat repede la „U”, deoarece pe unii dintre colegi îi cunoșteam de la Rapid, iar ceilalți sunt niște oameni senzaționali. Aș putea spune că aici este o echipă în care mă simt ca într-o familie. A fost o primă parte de campionat dificilă, în care am pierdut puncte importante „acasă”, cu CS Balotești și Daco-Getica, dar jocul nostru ne dă speranțe că la finalul sezonului ne vom îndeplini obiectivul. Cred că împreună cu noul staff vom face o treabă foarte bună și vom sărbători centenarul clubului în Liga 1. Anul acesta este o competiție destul de echilibrată, ținând cont și de faptul că sunt echipe de tradiție care își doresc să promoveze. Cred că lupta va fi între „U” Cluj, Petrolul și Chindia, cu tot respectul pentru celelalte echipe”, spune Alexandru Coman pentru fcuniversitateacluj.ro.

„Cluj Arena, în momentul de față, este mai mult decât un simplu stadion”

Fundașul sau mijlocașul a vorbit și despre atmosfera de pe Cluj Arena și, în pragul sărbătorilor de iarnă, le-a transmis un mesaj suporterilor Universității. „Din fericire, am jucat la Rapid, club la care m-am format ca fotbalist și care mi-a oferit multe momente de bucurie. Am evoluat o scurtă perioadă și la Petrolul Ploiești, o altă echipă cu suporteri minunați, dar nu poți compara cele trei galerii magnifice, deoarece fiecare dintre ele are frumusețea ei. Cluj Arena, în momentul de față, este mai mult decât un simplu stadion, este ca o a doua casă pentru noi și pentru suporterii Universității. E un loc unde împreună suntem de neînvins. Clujul este un oraș frumos, în care eu și familia am reușit să ne acomodăm destul de repede. Suporterilor noștri le mulțumesc din suflet că ne-au susținut necondiționat, indiferent de rezultate. Le mulțumim pentru cântecele și coregrafiile prin care ne ambiționează meci de meci, iar cu această ocazie le transmit „Sărbători Fericite!” și multă sănătate”, a încheiat jucătorul „Șepcilor roșii”.

„În meciurile rămase din retur și după o perioadă în care ne vom pregăti foarte bine, noi suntem singurii care ne putem încurca, așa că trebuie să tratăm serios fiecare meci”, mai crede Alexandru Coman.

La finalul primei părți a sezonului, Universitatea Cluj se află pe locul 4, cu 44 de puncte, la egalitate cu Chindia, echipă ce care o devansează datorită golaverajului. După 21 de etape, lider este Sportul Snagov (46 puncte), urmat de Academica Clinceni și Petrolul Ploiești (ambele cu 45 de puncte).

Foto: Cristian COSMA / fb Universitatea Cluj

Marius ANGHEL 15 Dec. 2018, 11:09 Campionat
Pe aceeași temă