Cosmin Petruescu, convins că ASU Politehnica se va schimba înaintea derby-ul cu Rapid. „Cu siguranță vom avea o altă atitudine față de meciul trecut”

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Aug. 2019, 16:18 Campionat
Cosmin Petruescu, convins că ASU Politehnica se va schimba înaintea derby-ul cu Rapid.**

Pentru ASU Politehnica, a doua deplasare din acest sezon este una specială, pe terenul Rapidului. Galeriile celor două cluburi sunt înfrățite. Înainte de acest joc din etapa a 4-a a Ligii 2, în lotul timișorenilor s-au petrecut câteva schimbări, cu o sosire, o plecare, dar și cu doi tineri trimiși împrumut la echipe de Liga 3, pentru a crește. Altfel, Cosmin Petruescu spune că va fi un joc abordat de echipa sa cu seriozitate și implicare.

ASU Poli a plecat de joi spre București, cu autocarul. Echipa se va caza la un hotel aproape de Snagov, iar vineri se va antrena în comuna ilfoveană Corbeanca. Cosmin Petruescu nu are probleme de lot.

„E un meci special pentru noi. Rapidul este o echipă foarte bună, care îmbină experiența unor jucători cu prezențe la nivelul primei ligi cu tinerețea unor jucători cu selecții la naționalele de juniori. În ciuda ultimelor rezultate, Rapidul rămâne o echipă bună și cred eu, una dintre principalele candidate la promovare sezonul acesta. Au făcut un meci foarte bun acasă cu cei de la Chiajna. Noi am demonstrat sezonul trecut că putem bate pe oricine, dar, la fel de adevărat este că orice meci poate fi și pierdut. Dar, cu siguranță, vom avea altă atitudine față de meciul trecut”, a declarat, pentru Liga2.ProSport.ro, Petruescu.

Lupu out, Popescu in

Sabin Lupu se va despărți de Politehnica, așa cum site-ul nostru v-a anunțat deja. „Lupu nu ne-a solicitat transfer sportiv sau reziliere. Ne-a transmis că are niște probleme personale pe care vrea să și le rezolve. El, momentan, este acasă. Nu este vorba de probleme sportive. Noi l-am înțeles”, a spus Petruescu despre plecarea mijlocașului venit la Timișoara vara aceasta.

De asemenea, așa cum Liga2.ProSport.ro v-a anunțat, Călin Popescu s-a alăturat lotului Politehnicii. „El este cu noi la antrenamente, a venit pregătit de la naționala de juniori, unde a și jucat în două meciuri. În iarnă, el nu a plecat pentru că nu a jucat, ci datorită înțelegerii din contract, în caz că avea o ofertă avantajoasă pentru el și pentru club. Și acum, împrumutul este unul foarte avantajos pentru noi, el și Sepsi (n.r. – club de care aparține Călin Popescu), a explicat Petruescu.

Alți doi tineri, împrumut la timișenele de Liga 3

De asemenea, clubul a decis să-i împrumute pe mijlocașul central Vlad Bîte la CSC Ghiroda și Giarmata Vii, respectiv pe fundașul stânga Dragoș Coroiu la CSC Dumbrăvița.

„Am luat decizia pentru ca ei să joace, mai ales că Bîte, care este și născut în 2001, vine după un an în care a fost accidentat. Ei au înțeles situația și îi putem rechema oricând avem nevoie de ei, conform înțelegerilor”, a explicat „Conferențiarul”. Amândoi fotbaliștii sunt eligibili U20.

După trei etape, Rapid are 4 puncte și ocupă locul 9 în campionat. Cu 3 puncte, ASU Poli e pe 11. Meciul direct dintre cele două echipe are loc sâmbătă, de la ora 18:00, la București, pe stadionul Regie și va fi televizat.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI / Mediafax foto

Anda DELIU, Marius ANGHEL 22 Aug. 2019, 16:18 Campionat
Pe aceeași temă