Cornățeanu, „un trecător prin viața Petrolului”, și-a pus elevii la zid după înfrângerea cu ASU Poli: „Rușine! Am avut mulți absenți nemotivați pe teren”

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 23:14 Campionat
  • Petrolul Ploiești a cedat cu 3-0 pe terenul echipei ASU Politehnica Timișoara, într-o etapă în care putea profita de pașii greșiți ai Snagovului și, ulterior, Clujului. După meci, fanii prahoveni i-au certat pe jucători, cărora le-au spus că ar trebui să le fie rușine că poartă tricoul Petrolului. Mugurel Cornățeanu a punctat că nu își face probleme dacă va fi demis. Antrenorul a criticat vehement lipsa de atitudine a echipei sale.

 

Cornățeanu spune că nu așa trebuie să arate o echipă care vrea să promoveze. „La 3-0, rușine! Trebuie să mergem acasă, cu capul în pământ. Dezastruos pentru noi e ceea ce s-a întâmplat în seara asta. În primul rând, ca atitudine. Ca să te prezinți la un meci cu Poli, trebuie să ai atitudine, când intri pe teren să dai totul. Noi azi am mimat fotbalul, din punctul meu de vedere. N-am prestat ceea ce trebuia, și ceea ce pregătisem. Rezultatul reflectă ceea ce s-a întâmplat în teren în acest moment. Sperăm să ne revenim, pentru că urmează un meci foarte – foarte dificil, cu o contracandidată la promovare. Dacă mai suntem contracandidați la promovare în acest moment. În momentul când iei două goluri din faze fixe executate identic și același apărător nu știe că trebuie să-i facă marcaj bun lui Mera, că are joc bun de cap, ce să… Mai departe ne-am creat și noi niște ocazii, pe care le-am ratat. N-am avut atitudinea pe care trebuie să o aibă o echipă care se luptă la promovare. Trebuie să arzi pe teren! Să dai totul. O echipă care muncește, care să se bată pentru fiecare minge și pentru fiecare metru de teren. În special la Petrolul, unde presiunea este foarte – foarte mare. La echipele de tradiție, cum este și ASU. În momentul în care intri pe teren și îmbraci tricoul acela și vin oameni după tine 1000 de km, trebui să arzi. Ceea ce noi azi nu… Din păcate, am avut azi mulți absenți nemotivați azi pe teren”, a spus antrenorul Petrolului.

Cornățeanu nu se teme că i-ar putea „cădea capul”

Mugurel Cornățeanu, ajuns principal din postura de secund, spune că nu resimte presiune că va fi schimbat. „Pentru mine e cel mai ușor! Eu sunt un trecător prin viața Petrolului. Pentru Cornățeanu este cel mai ușor. Problema este pentru cei care rămân. Cornățeanu mai are două luni de contract, sau o zi, și pleacă acasă. Ce se întâmplă cu jucătorii care au semnat contracte și reprezintă clubul Petrolul Ploiești? În momentul în care joci la Petrolul Ploiești, trebuie să te bați să arăți. Se poate să ai nereușite, să nu intre mingea în poartă, cum a fost și astăzi la acele ocazii. Dar trebuie să ai atitudine! În momentul în care intri pe teren și lupți la promovare, cu numele pe care le avem în lot, trebuie să ardă. Noi azi am mințit fotbalul. Dacă adversarul se motivează 100%, tu trebuie să te motivezi 200%. La Liga a 2-a este foarte multă încrâncenare, bătaie”, a precizat Cornățeanu.

Antrenorul consideră că jucătorii sunt prea delăsători. Că la ei e problema, nu la antrenori. „Eu am fost secundul lui Leo Grozavu. A plecat Leo Grozavu, a venit Tavi Grigore. Acum sunt eu. Totul e la jucători. Dacă îți dorești ceva cu ardoare, trebuie să dai 100%. La noi e mentalitatea asta bolnavă, că vedem săptămâna viitoare”, a mai spus Cornățeanu despre jucători.

Ratarea promovării, aproape un dezastru la Ploiești

Chiar supărat, Corănțeanu spune că mai sunt multe șanse de schimbări în clasament în cele 12 etape rămase. „Va fi o dezamăgire foarte mare. S-a promovat de la Liga a 4-a la a 3-a, de la a 3-a la a 2-a. S-ar fi dorit să se lege în continuare. Dar, momentan, nu e pierdut nimic. Chindia s-a dus la patru puncte de noi, Clinceniul este la cinci puncte. Meciuri încă sunt în continuare, dar nu cu atitudinea asta. Joci cu Cluj, joci la Bacău, joci acasă cu FC Argeș, ieși afară la Luceafărul. Sunt echipe cu care dacă nu te iei la trântă, nu ai nicio șansă. Noi încercăm să jucăm un fotbal, chipurile, de Liga 1. Dar nici pe ala nu-l jucăm. Știam că sunt periculoși la fazele fixe. Le-am zis toată săptămâna de Mera și Scutaru. Și dă Mera două goluri. Mersi frumos, salutări și la revedere. Felicitări pentru ASU, rușine pentru noi”, a conchis Cornățeanu.

După 26 de etape, Petrolul se află pe locul 5, cu 53 de puncte și e prima dintre contracandidatele la promovare care pierde în 2019. Liderul Sportul Snagov e la șase puncte în față, Clinceniul la 5, iar „U” Cluj și Chindia la patru. Etapa viitoare, Petrolul joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 18:30, cu „U” Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU, Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / Mediafax foto

Marius ANGHEL 24 Mar. 2019, 23:14 Campionat
Pe aceeași temă